pontosnews.gr
Παρασκευή, 6/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τα επεισόδια στην Ειδομένη

10/04/2016 - 9:49μμ
Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τα επεισόδια στην Ειδομένη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση έχουν ξεσηκώσει τα όσα εκτυλίχθηκαν στην Ειδομένη, όταν Σκοπιανοί αστυνομικοί απώθησαν τους πρόσφυγες που επιχείρησαν να περάσουν στη χώρα τους με δακρυγόνα, σφαίρες από καουτσούκ και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

«Οι σημερινές βίαιες ενέργειες δυνάμεων ασφαλείας των Σκοπίων κατά προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, συνιστούν επικίνδυνο γεγονός. Τις καταδικάζουμε κατηγορηματικά», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. Έβαλε μάλιστα και κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο «για την πλήρη απουσία του ελληνικού κράτους από τμήμα ελληνικού εδάφους».

Την παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, υπογραμμίζοντας στη σχετική ανακοίνωση ότι «η απούσα και επικίνδυνη κυβέρνηση με την ανικανότητα της να προστατεύσει τόσο τα σύνορα μας όσο και τους πρόσφυγες, εκθέτει διεθνώς τη χώρα».

«Η ασυδοσία και οι εκτός ελέγχου καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί εκτός από ζητήματα  υγιεινής, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ασφάλειας αλλά και τον προφανή κίνδυνο για ανθρώπινα θύματα βάζουν σε πολιτικό κίνδυνο την ίδια τη χώρα», προσθέτει η Φώφη Γεννηματά στην ίδια ανακοίνωση.

Το Ποτάμι  από την πλευρά του προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι «αν συνεχίσουν τον μακάριο ύπνο τους και δεν αντιδράσουν, θα είναι υπεύθυνοι για τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θα ακολουθήσουν. Οι ακραίοι κάθε πλευράς, παράλληλα με τις μαφίες κάθε είδους, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την Ειδομένη ως το σκηνικό μιας αποκρουστικής παράστασης που όμως τους αφήνει κέρδη. Θύματα σε κάθε περίπτωση είναι οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι πρόσφυγες που πλιατσικολογούν οι μαφίες».

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε δύο αυστηρά διαβήματα στα Σκόπια, με αφορμή τα σημερινά απαράδεκτα επεισόδια, μέσω του επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην πΓΔΜ, πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκου.

Ο Θεοχάρης Λαλάκος, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, κατέστησε σαφές με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η χρήση βίας κατ’ ουδένα τρόπο συμβάλλει στην επίλυση του προσφυγικού προβλήματος και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις σχετικές προβλέψεις του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου. Κάλεσε, τέλος, τις αρχές της γειτονικής χώρας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξουν την προσήκουσα υπευθυνότητα, αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα.

Το υπουργείο Άμυνας πάντως αρνείται κατηγορηματικά ότι Σκοπιανοί αστυνομικοί πέρασαν σε ελληνικό έδαφος, απωθώντας τους πρόσφυγες, στα σημερινά επεισόδια στην Ειδομένη.

Εκτονώθηκε η ένταση
Η βροχή που άρχισε να πέφτει πάντως το απόγευμα φαίνεται πως λειτούργησε «πυροσβεστικά» στην εκτόνωση της έντασης, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να έχουν απομακρυνθεί από το σημείο του φράχτη, απ’ όπου ξεκίνησαν τα επεισόδια το πρωί της Κυριακής.


Περισσότερους από 300 πρόσφυγες ανακοίνωσαν ότι περίθαλψαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)

Ωστόσο, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από την εκτεταμένη και συνεχή χρήση δακρυγόνων από τις αρχές της πΓΔΜ, με αποτέλεσμα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ νεαρός πρόσφυγας από το βόρειο Ιράκ, «να μην μπορούμε να μείνουμε ούτε μέσα στη σκηνή».

Συνολικά επτά τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κιλκίς, λόγω κυρίως αναπνευστικών προβλημάτων. Και η αστυνομία της πΓΔΜ όμως ανέφερε ότι 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τις πέτρες και τα άλλα αντικείμενα που έριξαν οι πρόσφυγες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Νίκος Δένδιας  στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμική Αεροπορία: Συμφωνία για μεταγωγικά KC-390 και εναέριο ανεφοδιασμό μαχητικών

2/11/2026 - 3:01μμ
ΑΜΥΝΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Υψώθηκε η γαλανόλευκη στη φρεγάτα Βelharra «Νέαρχος» – Η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

30/10/2026 - 4:59μμ
Το Όχημα Διοίκησης και Ελέγχου Drone Dome στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.  Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΜΥΝΑ

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Τα νέα συστήματα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης – Τι παρουσιάστηκε

28/10/2026 - 1:10μμ
Ο επισμηναγός Χαρίτος θα χαράξει και φέτος τον ουρανό της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΑΜΥΝΑ

Θεσσαλονίκη: Ο Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας «ΖΕΥΣ» Χρήστος-Πάρις Χαρίτος θα είναι και φέτος στο πιλοτήριο του F-16 στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

25/10/2026 - 6:12μμ
(Φωτ.: geetha.mil.gr)
ΑΜΥΝΑ

Μνημόσυνο για τους πεσόντες Ιερολοχίτες στο Πεδίον του Άρεως

23/10/2026 - 8:31μμ
Παρουσίαση από τον Νίκο Δένδια της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων. Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σε 182 δομές – Ο νέος σχεδιασμός για drones και Ναυτικό

20/10/2026 - 1:06μμ
Το σήμα που λαμβάνουν οι Ενεργοί Έφεδροι μετά από επιτυχή μετεκπαίδευση στα ΚΕΜΕΦ (πηγή: Διεύθυνση Ενημέρωσης/Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/Χρήστος Πελεκούδας)
ΑΜΥΝΑ

Φύλλα πορείας και ενεργή εφεδρεία: Τι αλλάζει στην Ελλάδα

18/10/2026 - 10:28πμ
(Πηγή: YouTube/Saronic Technologies)
ΑΜΥΝΑ

Πυρπολητής: Το ελληνικό μη επανδρωμένο σκάφος USV που περνά το Πολεμικό Ναυτικό στη νέα εποχή

14/10/2026 - 10:25πμ
Η στιγμή της υπογραφής της Επιστολής Προθέσεων για τη συνεργασία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την Εθνοφρουρά της Φλόριντα, από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον διοικητή της Εθνοφρουράς της Φλόριντα υποστράτηγο John Haas (φωτ.: POOL/ ΑΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Ελλάδα-ΗΠΑ: Στρατιωτική συμφωνία ΓΕΕΘΑ με την Εθνοφρουρά της Φλόριντα

7/10/2026 - 3:42μμ
(Πηγή: geetha.mil.gr)
ΑΜΥΝΑ

Σαουδική Αραβία: Βαλλιστικό πύραυλο και drone κατέρριψαν οι Patriot της Ελληνικής Δύναμης

24/09/2026 - 3:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (αριστερά) συνομιλεί με την πρώην υπουργό Οικογένειας της Τουρκίας Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά (δεξιά), το 2018, τότε που τα πράγματα ήταν ακόμα ωραία και καλά, στην τελετή εγκαινίων του Αιγυπτιακού Παζαριού (Mısır Çarşısı) στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA/TOLGA BOZOGLU)

Τουρκία: Προφυλακίστηκε η πρώην υπουργός Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά για το σκάνδαλο επενδυτικών κεφαλαίων

9 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Συντάξεις: Στα 68 έτη από το 2030 και στα 72 έως το 2080 – Τι προβλέπει η Κομισιόν για τα όρια ηλικίας

32 λεπτά πριν
Ο Βασίλης Βαρελάς, γνωστός ως «Μπιλ ο Καναδός», αριστερά, και ο Τσακ Νόρις σε αφίσα για τις ταινίες του

«Μπιλ ο Καναδός»: Νεκρός στη φυλακή – Η ιστορία με τον Τσακ Νόρις και τα δις ισόβια

57 λεπτά πριν
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στα κυβερνητικά έδρανα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2026    (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Άδωνις Γεωργιάδης: Γενέθλια με… Porsche, Maybach και καραμπίνες – «Χάκαραν το email μου»

1 ώρα πριν
Ο Πέτρος Κηρυττόπουλος, στην εκδήλωση που έγινε στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: Ιστορικός Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρειας Κοτζά Αναστάς)

Από την Αργώ στον ελληνικό αποικισμό: Μύθοι και Ιστορία του Πόντου, στη Θεσσαλονίκη

2 ώρες πριν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο  Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Σεχμπάζ Σαρίφ υπογράφουν τη Συμφωνία Κοινής Άμυνας στη Μέκκα, στις 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Τουρκική προεδρία / Διεύθυνση Επικοινωνίας)

Τουρκία: «Πράσινο φως» στη Συμφωνία της Μέκκας – Πώς αφορά την Ελλάδα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV