Βήμα πίσω δεν πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση και η ΕΠΟ είναι εκείνη που θα πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής μιλώντας την Πέμπτη στα εγκαίνια της έκθεσης Sportexpo Marathon 2016, στη Θεσσαλονίκη.
Ο υφυπουργός είπε μεταξύ άλλων πως «για τα μαύρα σύννεφα που μαζεύονται πάνω από τον ελληνικό αθλητισμό, εάν η ΕΠΟ δεν πάρει άμεσα, τώρα, εκείνα τα μέτρα που θα πιστοποιούν ότι το καθεστώς της αδιαφάνειας, της διαφθοράς, της αναξιοπιστίας και της καχυποψίας θα λάβει τέλος, τότε είναι πολύ πιθανό, τις επόμενες μέρες, η ΕΠΟ να αποβληθεί από τις διεθνείς ομοσπονδίες».
Σε μια τέτοια περίπτωση, πρόσθεσε, «χρέος της ελληνικής κυβέρνησης είναι πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο –το οποίο και δεν επιδιώκει– θα κάνει αυτά που πρέπει άμεσα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να αποκατασταθεί το κύρος της ΕΠΟ κι η αξιοπιστία της στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών».
Ο Σταύρος Κοντονής έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω!
«Ας ξέρουν όλοι πως σε θέματα ηθικής, η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω! Είναι εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να μπει τέλος στη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο» υπογράμμισε.