pontosnews.gr
Παρασκευή, 11/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σαν σήμερα το 2015 η Αρμενία αναγνώρισε τη Γενοκτονία Ελλήνων και Ασσυρίων

24/03/2016 - 8:47πμ
Σαν σήμερα το 2015 η Αρμενία αναγνώρισε τη Γενοκτονία Ελλήνων και Ασσυρίων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μία μέρα μετά την κατάθεσή του στην Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας της Αρμενίας, νομοσχέδιο με το οποίο αναγνωρίζεται και καταδικάζεται η Γενοκτονία των Ελλήνων και των Ασσυρίων από τους Τούρκους υιοθετήθηκε με ομοφωνία από το Σώμα. Ήταν 24 Μαρτίου 2015.

«Είναι η δική μας συμβολή στον διεθνή αγώνα κατά των γενοκτονιών», δήλωνε τότε ενώπιον της Βουλής ο αντιπρόεδρός της Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ.

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, το pontos-news.gr που βρισκόταν στο Ερεβάν δημοσίευε αποκλειστικά την πληροφορία για την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου, μέσα από μια συνέντευξη του Εντ. Σαρμαζάνοφ, του ανθρώπου με τις ποντιακές ρίζες που νιώθει κομμάτι και των δύο λαών: Ποντίων και Αρμενίων.

«Άπαξ και η ανθρωπότητα δεν καταδικάζει τις γενοκτονίες, υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να επαναληφθούν αυτά που ζήσαμε στο παρελθόν», δήλωνε στο pontos-news.gr ο Αρμένιος πολιτικός, διατυπώνοντας ουσιαστικά την πεποίθηση και εκατομμυρίων ανθρώπων, Ποντίων και μη, απογόνων θυμάτων γενοκτονίας.


Από τις εκδηλώσεις για την 100ή επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων (φωτ.: pontos-news.gr)

Πριν από την υιοθέτηση του νομοσχεδίου, αλλά κυρίως μετά από αυτήν, Αρμένιοι και Πόντιοι συνεργάστηκαν στενά· ο Σαρμαζάνοφ ήταν ο κεντρικός ομιλητής στις εκδηλώσεις της ΠΟΕ για τη Γενοκτονία των Ποντίων, όπου εκ μέρους της Παμποντιακής τονίστηκε η ανάγκη να αντιμετωπιστούν όλες οι γενοκτονίες των Τούρκων ως μία, ενώ μίλησε και σε εκδήλωση της ΕΠΟΝΑ για τη διεθνοποίηση των γενοκτονιών.

Επίσημοι ποντιακοί φορείς (ΠΟΕ, ΕΠΟΝΑ) συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Αθήνας για τα 100 χρόνια μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ενώ μετέβησαν για αντίστοιχες εκδηλώσεις και στο Ερεβάν. Οι Αρμένιοι τιμούν τη Γενοκτονία των Ποντίων στο μνημείο γενοκτονιών κάθε χρόνο. Εκδήλωση για τις γενοκτονίες, εξάλλου, που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εμπλέκει Έλληνες και Αρμενίους σε αγαστή συνεργασία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο δάσκαλος Σπύρος Μαντίδης με τη μητέρα του, τη σύζυγό του Χριστίνα, τα παιδιά και τα εγγόνια του (πηγή: Facebook / Χρήστος Αηδονίδης – «Ψηφιακή Σάντα»)
ΠΟΝΤΟΣ

Σπύρος Μαντίδης: Ο δάσκαλος της Σάντας κόντρα στο «τα πολλά τα γράμματα τη διαβόλ’»

10/09/2026 - 10:55μμ
(Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook/pliroforiodotis.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Με 50μελή αποστολή ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου στο Φεστιβάλ της Βέροιας

10/09/2026 - 10:30μμ
(Φωτ.: Σοφία Αμπερίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Ιαπωνία και Πόντος έσμιξαν ξανά στη ΔΕΘ

10/09/2026 - 9:39μμ
(Φωτ.: orthodoxianewsagency.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Χανιά: Το μήνυμα του μητροπολίτη Τίτου στους Πόντιους – «Η ψυχή των Ποντίων και των Κρητικών είναι μία ψυχή»

10/09/2026 - 9:14μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Φάρος» Αγίας Βαρβάρας: Ποντιακοί ήχοι και χοροί με φόντο το λιμάνι της Νέας Περάμου

10/09/2026 - 5:19μμ
Στιγμιότυπο από την παράσταση «Ας εν’ καλά η μάνα σ’» στο Πετρωτό, όπου η ποντιακή λαλιά, το χιούμορ και η συγκίνηση συνάντησαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού (φωτ.: Δήμος Ωραιοκάστρου)
ΠΟΝΤΟΣ

Πετρωτό Θεσσαλονίκης: Γέλιο και συγκίνηση στην ποντιακή λαλιά 

10/09/2026 - 1:42μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Πέλλας «Η Μπίγα»: Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης λόγω πένθους

10/09/2026 - 12:05μμ
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της νέας στέγης των «Αργοναυτών – Συλλόγου Ποντίων Χανίων» (φωτ.: zarpanews.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι «Αργοναύτες» άνοιξαν πανιά στα Χανιά – Νέα στέγη για την ποντιακή παράδοση

10/09/2026 - 10:08πμ
Το ψηφιδωτό δάπεδο του 4ου αιώνα που αποκαλύφθηκε στη βασιλική της Πομπηιούπολης, στην Παφλαγονία (φωτ.: Yπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού Τουρκίας)
ΠΟΝΤΟΣ

Πομπηιούπολη: Η μεγάλη πολιτεία του ελληνισμού της Παφλαγονίας επιστρέφει στο φως

10/09/2026 - 9:22πμ
(Φωτ.: Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών Θεσσαλονίκης/Facebook)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ποντιακή παράδοση, τανωμένος σορβάς και περέκ στη «Βαλκανική Πλατεία» από το Σύλλογο Καλλιθέας Συκεών

9/09/2026 - 8:55μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από το ΑΤ Κυψέλης στην Ευελπίδων οι δύο γιατροί που κατηγορούνται για το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη. Παρασκευή  11 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Υπόθεση Μαζωνάκη: Στη Δικαιοσύνη οι γιατροί, στο μικροσκόπιο τα κέντρα longevity

15 λεπτά πριν
Η Μαρίκα Κοτοπούλη ως Κλυταιμνήστρα στην «Ορέστεια: Αγαμέμνων» του Εθνικού Θεάτρου, το 1949 (φωτ.: Φωτο-Εμίλ / Ψηφιακό Αρχείο Εθνικού Θεάτρου)

Η μοναδική ζωή και καριέρα της Μαρίκας Κοτοπούλη

40 λεπτά πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών, στο American Airlines Center του Ντάλας, στις 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Albert Pena)

Τραμπ: «Δεν μετανιώνω» για τον πόλεμο στο Ιράν – Γιατί είπε «όχι» στη Σαουδική Αραβία για τους Χούθι

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Κάτια Χριστοδούλου)

Κυπριακό: Η Γαλλία βλέπει λύση – «Απαιτείται πολιτικό θάρρος»

1 ώρα πριν
Η Μαρία Μπακαλίδου, η Σύρμω Καπούτση και η Κατερίνα Πουταχίδου κατά την παρουσίαση των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης στο 12ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο στο Σίδνεϊ (φωτ.: Facebook / Greek Community of Melbourne's Language & Culture Schools)

Τα ελληνικά δεν αρκεί να διδάσκονται – Στη Μελβούρνη τα παιδιά μαθαίνουν να τα ζουν

2 ώρες πριν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την Εμινέ Ερντογάν στο πλευρό του, απευθύνεται σε κατοίκους του Γκιουνεϊσού, στη Ριζούντα. Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)

Τουρκία: Ο Ερντογάν μίλησε για «εκλογές που πλησιάζουν» – Σενάρια για πρόωρες κάλπες

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV