pontosnews.gr
Τρίτη, 16/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλα Ρούπα: Εγώ οργάνωσα την απόπειρα απόδρασης

8/03/2016 - 1:04μμ
Στον εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τη δική της εκδοχή για τα όσα συνέβησαν στον αέρα, κατά τη διάρκεια του σχεδίου που οργάνωσε για την απόδραση του Νίκου Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό στις 21 Φεβρουαρίου, δίνει η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα. Με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου Indymedia, η σύντροφος του καταδικασμένου για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα επιβεβαιώνει ότι εκείνη σχεδίασε την απόδραση με ελικόπτερο. «Η οργάνωση της απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη, όπως και άλλων πολιτικών κρατουμένων, ήταν μια πολιτική απόφαση», επισημαίνει.

Όπως δηλώνει, στο ελικόπτερο βρέθηκαν δύο γεμιστήρες· ο ένας ανήκει στο δικό της όπλο και ο δεύτερος στο όπλο του πιλότου. «Μου επιτέθηκε βγάζοντας όπλο, γεγονός που “παρέλειψε” να αναφέρει», λέει.

Η Πόλα Ρούπα αφού εξηγεί ότι η επιχείρηση ήταν σχεδιασμένη «ώστε να μπορούν να έρθουν μαζί μας και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι που επιθυμούσαν να πάρουν το δρόμο προς της ελευθερία», υπογραμμίζει ότι πριν από το σχέδιο που ναυάγησε δεν υπήρξε κανένα άλλο σχέδιο απόδρασης.

Αναφερόμενη στο τι συνέβη κατά τη διάρκεια της πτήσης λέει ότι ένα τέταρτο μετά την απογείωση έβγαλε όπλο και ζήτησε από τον πιλότο να αλλάξει πορεία. Ο πιλότος –κατά δήλωσή της– δεν κατάλαβε ποια είναι, συνειδητοποίησε όμως ότι θα επιχειρηθεί απόδραση από τις φυλακές. Σημειώνει ότι και εκείνος έβγαλε όπλο, και επιβεβαιώνει ότι είναι αληθής η περιγραφή ενός ελικοπτέρου ουσιαστικά ακυβέρνητου. «Έχασε τον έλεγχο του ελικοπτέρου και φώναζε πανικόβλητος “θα σκοτωθούμε”», περιγράφει η Πόλα Ρούπα, η οποία δηλώνει ότι ο πιλότος κάθε άλλο παρά ψύχραιμος ήταν και ότι «προτίμησε να τσακιστεί και ο ίδιος μαζί μου σε μια συντριβή του ελικοπτέρου που από τύχη δεν έγινε».


Για την ενοικίαση του ελικοπτέρου χρησιμοποιήθηκε πλαστή ταυτότητα στο όνομα Χριστίνα Αρβανίτη

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη γράφει ότι όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε με φόρα στο έδαφος, γνώριζε ότι η επιχείρηση είχε χαθεί και έτσι θα μπορούσε να εκτελέσει τον πιλότο. «Αποφάσισα συνειδητά να μην το κάνω. Παρά το γεγονός ότι γνώριζα πως με αυτή την απόφαση έθετα σε κίνδυνο τη ζωή ή την ελευθερία μου, δεν το έκανα κι ας είχα την ευκαιρία. Αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά. Ο μόνος παράγοντας που με κράτησε ήταν η πολιτική μου συνείδηση», υπογραμμίζει.

Ακόμα, λέει πως είχε σχεδιάσει την επιχείρηση απόδρασης με το ελάχιστο δυνατό ρίσκο και ότι είχε μαζί της αλεξίσφαιρο γιλέκο και για τον πιλότο. «Παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση απέτυχε εξαιτίας του, και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν οπλισμένος, στην ουσία έβαλα τη ζωή του πάνω από τη δική μου, και πάνω από τη δική μου ασφάλεια. Και αυτή την επιλογή μου καλούμαι να επανεξετάσω», σημειώνει.

Πόλα Ρούπα: Η επιχείρηση απόδρασης δεν ήταν μια προσωπική, ήταν μια πολιτική επιλογή. Ήταν ένα βήμα στην πορεία για την Επανάσταση.

Στο κείμενό της επιβεβαιώνει και ότι είναι πίσω από τη ληστεία της τράπεζας Πειραιώς στο νοσοκομείο Σωτηρία, τον περασμένο Ιούνιο. Ο λόγος που το κάνει, σύμφωνα με την ίδια, είναι για να τονίσει ότι βάζει πάνω από όλα την ασφάλεια των πολιτών.

Αποκαλύπτει ακόμα όταν κατά τη διάρκεια της ληστείας μια υπάλληλος της είπε «και εμείς φτωχοί άνθρωποι είμαστε», της πρότεινε να πάνε σε ένα «τυφλό» σημείο που δεν θα τους βλέπουν οι κάμερες και να της δώσει 5.000 ευρώ. «Τα οποία δεν δέχτηκε, προφανώς από φόβο. Αν τα είχε δεχτεί να είναι σίγουρη ότι δεν θα μίλαγα γι’ αυτό δημοσίως», εξηγεί.

Η Πόλα Ρούπα λίγο πριν κλείσει το μακροσκελές κείμενό της γνωστοποιεί ότι την επόμενη φορά που θα χρειαστεί ξανά τη συνδρομή των πολιτών θα γνωστοποιεί την ταυτότητά της από την αρχή. «Ας γνωρίζουν όλοι, δεδομένου ότι η αποστολή μου σε κάθε περίπτωση αφορά την προώθηση του αγώνα για την ανατροπή του εγκληματικού καθεστώτος, ότι κάθε πιθανή άρνηση συνεργασίας και προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης θα αντιμετωπίζεται αναλόγως», καταλήγει.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη μεταγωγή στον εισαγγελέα εφετών Πειραιά του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου μετά την αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης του και την επιστροφή του στη φυλακή  (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Επιστροφή στον Κορυδαλλό – Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την αποφυλάκισή του

16/06/2026 - 11:00πμ
Το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα όπου διεξάγεται η δίκη για τα Τέμπη (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τα Τέμπη: Αντίστροφη μέτρηση για τις τελικές παραστάσεις πολιτικής αγωγής – Στο επίκεντρο οι ενστάσεις για το Δημόσιο

16/06/2026 - 9:19πμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2026: Πρεμιέρα σήμερα για τις εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων

16/06/2026 - 8:55πμ
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλοκαιρινό σκηνικό με ζέστη έως 35°C – Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά

16/06/2026 - 8:06πμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Από τον Κορυδαλλό στη ΓΑΔΑ μετά την ανατροπή της αποφυλάκισής του

15/06/2026 - 9:01μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Δράμα: Αστυνομικός σκότωσε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε

15/06/2026 - 7:45μμ
Το περίπτερο της εθελοντικής δράσης του Allwyn Care
ΕΛΛΑΔΑ

Οι «Allwyn Care Life Savers» μας περιμένουν αύριο 16 Ιουνίου στον Πειραιά

15/06/2026 - 7:10μμ
Καπνός από τη φωτιά στα Ζησιμαίικα Αχαΐας, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Fire & Weather Hellas / Βασίλης Καραπαπάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αχαΐα: Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν σε δασική έκταση στα Ζησιμαίικα

15/06/2026 - 6:13μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις ΕΠΑΣ Μαθητείας – 36 ειδικότητες με αμειβόμενη πρακτική

15/06/2026 - 5:11μμ
Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος επιβιβάζεται σε ταξί προκειμένου να μεταβεί σε σωφρονιστικό κατάστημα, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιωτόπουλος: Νέο βούλευμα ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή του στη φυλακή

15/06/2026 - 4:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο απο την ημερίδα που διοργανώνει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Συναλλαγών Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη / EUROKINISSI)

«Κόκκινα» δάνεια: Παρουσιάστηκε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών μη εξυπηρετούμενων δανείων

14 λεπτά πριν
Τμήμα της αφίσας της εκδήλωσης

Αναβιώνει το έθιμο του Κλήδονα στην Αγία Βαρβάρα: Μια βραδιά γεμάτη παράδοση, μουσική και ιστορία

50 λεπτά πριν
(Φωτ.:  Χ / Argentina)

Η ώρα της Γαλλίας και της Αργεντινής – Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

1 ώρα πριν
Το επικίνδυνο ψάρι λαγοκέφαλος (φωτ. αρχείου Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας/ EUROKINISSI)

SOS από τον Ερυθρό Σταυρό για τον λαγοκέφαλο: Οδηγός επιβίωσης για τοξικότητα και δαγκώματα

2 ώρες πριν
Η Μάρω Κοντού σε παλαιότερη θεατρική πρεμιέρα του Λάκη Λαζόπουλου (φωτ. αρχείου: Αποστόλης Παπανικολάου/ Panorama Press)

Μάρω Κοντού: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η αγαπημένη ηθοποιός

2 ώρες πριν
(Φωτ αρχείου: Eurokinissi / Κώστας Κατωμέρης)

«Στον Γαλατά ψιλή βροχή»: Το μεγάλο αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη ανεβαίνει στον Λυκαβηττό

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign