Υπερψηφίστηκε με 153 ψήφους υπέρ, έναντι 101 κατά και δύο παρών, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, για τις τηλεοπτικές άδειες.
Σύμφωνα με την νέα διάταξη, ο αριθμός των καναλιών που θα εκπέμπουν ανά κατηγορία θα ορίζεται από τον αρμόδιο υπουργό, ενώ η Βουλή θα καλείται να τον εγκρίνει.
Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ την καταψήφισαν όλα τα κόμματα τη αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε παρών. Από τους πολιτικούς αρχηγούς μόνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν παρόντες στην ψηφοφορία και ψήφισαν.
Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με τα κυβερνητικά στελέχη να υπεραμύνονται της αναγκαιότητας της ρύθμισης.
«Αυτή η κυβέρνηση έχει και την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα νομικά εργαλεία, να βάλει τάξη σε αυτό το καθεστώς ντροπής που δεν τιμά κανένα και να επιβάλει κανόνες απόλυτης διαφάνειας για την λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών», υπογράμμισε νωρίτερα, ο Νίκος Παππάς υπεραμυνόμενος της τροπολογίας.
Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγόρησαν την κυβέρνηση για προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα του, με την οποία όλες οι αρμοδιότητες για τις τηλεοπτικές άδειες μεταφέρονται στο ΕΣΡ.
«Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση η ΝΔ να αφήσει τον υπουργό ή την κυβέρνηση να εκβιάσει την ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτηρίζοντας πυροτέχνημα την απόφαση του υπουργού Επικρατείας να ψηφίζει η Βουλή μετά από δική του εισήγηση, για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.