Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι υγειονομικοί επιστήμονες, με κορύφωση τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αίτημά τους η απόσυρση του σχεδίου νόμου για το Ασφαλιστικό.
Γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αποφάσισαν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.
Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) έχει ήδη αποφασίσει, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, να κλείσει και τα γραφεία των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου. Επιπλέον, αποφασίστηκε αποχή των γιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ΑΜΕΑ, στις 28 και 29 Ιανουαρίου, αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης 1 και 3 Φεβρουαρίου.
Ακόμη, ορίστηκε Γενική Συνέλευση στις 6 Φεβρουαρίου, όπου το προεδρείο του ΠΙΣ θα εισηγηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην κατάθεση του Ασφαλιστικού.