Το ελληνικό πεντάγραμμο αποχαιρετά τον μουσικό και μαέστρο Ζακ Ιακωβίδη, έναν από τους πολυγραφότερους συνθέτες, που απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών.
Εβραϊκής καταγωγής –ο πατέρας του ήταν εβραίος έμπορος της Θεσσαλονίκης που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα–, ο γεννημένος ως Ζακ Μπενβενίστε μουσικός πέρασε μαζί με την οικογένειά του τρία φρικτά χρόνια στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέλσεν.
Επέζησε του Ολοκαυτώματος και επέστρεψε στην Αθήνα όπου διέπρεψε ως μουσικός συνεργαζόμενος με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, από τους Βέμπο, Γούναρη, Μαρούδα και Μαίρη Λίντα μέχρι τη Τζένη Βάνου και το Γιάννη Πάριο αλλά και τον Γιώργο Μητσάκη που ερμήνευσε το ιστορικό «θα ζήσω ελεύθερο πουλί».
Ο Ζακ Ιακωβίδης συνέβαλε στο ελληνικό τραγούδι με πρωτότυπες, για την εποχή του, μελωδίες γράφοντας όχι μόνο ελαφρά τραγούδια, αλλά και ρεμπέτικα, φεστιβαλικά, έντεχνα, ποπ, σατιρικά, δραματικές μπαλάντες, λαϊκά και θεατρικά. Είχε μάλιστα γράψει μουσική για δύο ιστορικές τηλεοπτικές σειρές, το «Λούνα Παρκ» του Γιάννη Δαλιανίδη (1976) και τη «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου (1992).
Ο Ζακ Ιακωβίδης τα τελευταία χρόνια είχε ασπαστεί την ορθοδοξία, βαπτίστηκε χριστιανός και άλλαξε επισήμως το όνομά του σε Κωνσταντίνος.