pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ μία ημέρα μετά το εκλογικό φιάσκο

23/11/2015 - 12:32μμ
Οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ σε αριθμούς (γράφημα)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την Κυριακή απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το εκλογικό φιάσκο της ΝΔ, αλλά επέλεξε να σπάσει την εκκωφαντική σιωπή του, όπως είπε, προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος δεν ήταν καθόλου φειδωλός στις δηλώσεις του εξαπολύοντας… ρουκέτες και κατηγορώντας το σύστημα Σαμαρά για εμπλοκή στη διαδικασία.

«Δεν είμαι γαντζωμένος σε καρέκλες. Είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ από μεταβατικός πρόεδρος. Πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης και οι συνυποψήφιοί μου από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι», δήλωσε.

Μεϊμαράκης: Θα ζητήσω από τον γραμματέα της ΚΟ, Γιάννη Πλακιωτάκη, ή αν θέλουν κάποιον άλλο, να αναλάβει μεταβατικός πρόεδρος.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε ακόμα να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα, όχι για να αποφασίσει το θέμα διαδοχής –στο οποίο δεν έχει καμία αρμοδιότητα–, αλλά για να συζητήσει τον προϋπολογισμό. Σε ό,τι αφορά την περίφημη Infosolutions που είχε αναλάβει την τεχνική υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας, ο Β. Μεϊμαράκης είπε ότι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε δικό του συνεργάτη για την εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει έργα στο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είπε επίσης ότι ο Μάκης Βορίδης την γνώριζε ως υπουργός, ενώ είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της – την πληροφορία αυτή διέψευσε λίγο αργότερα ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αμέσως μετά τις επίσημες δηλώσεις του, τους ενημέρωσε ότι σκοπεύει να καταθέσει μήνυση και αγωγή για προσωπική και ηθική βλάβη κατά της Infosolutions. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μηνύσεων και αγωγών εναντίον του προέδρου της ΚΕΦΕ και γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου, του διευθυντή του κόμματος Δημήτρη Τσιμάρα και του διευθυντή πληροφορικής Νίκου Πέτσα.

Παραίτηση Γεωργιάδη και Μητσοτάκη, κύκλοι Τζιτζικώστα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ο πρώτος που σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και ανακοίνωσε μέσω Twitter την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ δηλώνοντας, και αυτός, ότι περιμένει την παραίτηση Τζιτζικώστα.

Κύκλοι του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας σχολίασαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι προσχηματικά τα όσα είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ότι η Περιφέρεια δεν έχει σχέση με το φιάσκο και ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν προτίθεται να παραιτηθεί. «Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι είναι διορισμένοι στις θέσεις που κατέχουν, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι εκλεγμένος», ανέφεραν.

Στους… κύκλους του Απόστολου Τζιτζικώστα απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης με νέα ανάρτηση στο Twitter.

Μπορεί ο κ. Τζιτζικώστας επιτέλους να μιλήσει ο ίδιος και να αφήσει τους συνεργάτες; https://t.co/r0dBEESyV2

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) November 23, 2015

Την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ανακοίνωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Άκουσα τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η ΝΔ έχει μεταβατικό πρόεδρο ή όχι», αναφέρει στην γραπτή του δήλωση. Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που του έστειλε στις 11 Νοεμβρίου 2015 και στην οποία επισημαίνεται ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον πρόεδρο του κόμματος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στο τραπέζι η πυρηνική ενέργεια – Συγκροτείται υπουργική επιτροπή

15/03/2026 - 12:10μμ
Στιγμιότυπο από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, στα κεντρικά της Χαριλάου Τρικούπη. Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες τα μέλη ενόψει του συνεδρίου

15/03/2026 - 11:22πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αυστραλία λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

14/03/2026 - 1:45μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

12/03/2026 - 11:20μμ
Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη,   Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν θα οδηγήσω τη χώρα σε πρόωρες εκλογές – Μήνυμα για Κύπρο και ανησυχία για τις επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν

12/03/2026 - 5:35μμ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας από ψηλά (πηγή: Facebook / Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία ανεβάζει ξανά τους τόνους για τα νησιά του Αιγαίου – Ενοχλούν οι Patriot στην Κάρπαθο

12/03/2026 - 2:00μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη  2η Σύνοδο για την Πυρηνική Ενέργεια, στο Παρίσι, Tρίτη 10 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από το Παρίσι: Η Ελλάδα γυρνά σελίδα, ώρα να εξετάσουμε και την πυρηνική ενέργεια

10/03/2026 - 2:28μμ
Επαναπατρισμός Ελλήνων πολιτών από τη Μέση Ανατολή με πτήση της Sky Express, από την Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Ομάν, χθες, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Με ειδικές πτήσεις από Ομάν και ΗΑΕ έφτασαν στην Αθήνα 277 πολίτες και οι οικογένειές τους

7/03/2026 - 10:18πμ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Υπάρχουν ύποπτοι για σχέσεις με το Ιράν στην Ελλάδα – Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα

6/03/2026 - 4:16μμ
Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Θεόδωρος Μπιζάκης με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αλί Οζέλ και τους συνεργάτες, στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μαρία Ζαχαράκη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Τουρκία: Συνομιλίες στην Άγκυρα για διμερείς σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις

6/03/2026 - 1:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη: Μια βραδιά για μια πορεία 40 ετών από τον Μορφωτικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Κατοίκων Ηλιούπολης

22 λεπτά πριν
Οι συντελεστές της ταινίας «One Battle After Another» που απέσπασε 6 χρυσά αγαλματίδια (φωτ.: EPA / Chris Torres)

Όσκαρ 2026: Θρίαμβος για την ταινία «Η μια μάχη μετά την άλλη» – Η ελληνική νίκη της λαμπερής βραδιάς

50 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Οι «Αργοναύτες» του Κιλκίς υποδέχθηκαν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

1 ώρα πριν
Ανθισμένες ροδακινιές στην Κουλούρα Ημαθίας (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)

Βροχές στο Ιόνιο, νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα

2 ώρες πριν
Άποψη του Independent Quest, ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, νηολογημένου στην Πορτογαλία, το οποίο αναχωρεί από το λιμάνι της Αμβέρσας, εν μέσω των νέων ναυτιλιακών στρατηγικών της ΕΕ, μετά το κλείσιμο του Στενού του Ορμούζ (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)

Επικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Στενό του Ορμούζ – Τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες πολέμου σχεδιάζει το Ισραήλ

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάταλι Σκιαδοπούλου)

Super League: Στραβοπάτησε στο Περιστέρι η ΑΕΚ – Άνετα ο ΠΑΟΚ τον Λεβαδειακό

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign