Η ομηρία στο ξενοδοχείο Radisson Blu στο Μπαμάκο τελείωσε, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας αλλά ώρες μετά επικρατούσε σύγχυση και δεν είχαν ακόμη ξεκαθαρίσει λεπτομέρειες της επιχείρησης.
Μια ομάδα ισλαμιστών ενόπλων που ενεπλάκη στην επίθεση εναντίον του πολυτελούς ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό, παρέμενε εντός του κτηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, προβάλλοντας αντίσταση στις δυνάμεις ασφαλείας μετά την απομάκρυνση όλων των ομήρων από το κτίριο, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Ασφαλείας.
«Οι δράστες δεν κρατούν άλλους ομήρους. Έχουν ταμπουρωθεί στους πάνω ορόφους. Παραμένουν εκεί αντιμέτωποι με τις ειδικές δυνάμεις του Μάλι που επιχειρούν να τους απομακρύνουν» είπε ο Αμαντού Σανγκό.
Oι στρατιώτες της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Μάλι (MINUSMA) βρήκαν περίπου 27 πτώματα σε δύο διαφορετικούς ορόφους στο πολυτελές ξενοδοχείο.
Το πρωί, δύο ένοπλοι (έως και 13 σύμφωνα με άλλες αναφορές) είχαν εισβάλει στο Radisson Blu, κρατώντας ομήρους, 170 άτομα, προσωπικό και πελάτες που βρίσκονταν μέσα σ’ αυτό. Σταδιακά, κάποιοι όμηροι κατάφεραν να διαφύγουν ενώ μετά την επιχείρηση, αστυνομικοί συνόδευαν άλλους, απομακρύνοντάς τους από την περιοχή.
Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας του Μάλι, συνταγματάρχης Σαλίφ Τραορέ, είπε ότι 76 άτομα απελευθερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας ενώ αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ότι οι σοροί 12 ατόμων εντοπίστηκαν στο υπόγειο του κτιρίου και άλλων 15 στο δεύτερο όροφο.
Επιπλέον στρατιωτική πηγή του Μάλι ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δύο ένοπλοι είχαν σκοτωθεί.
Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Μουραμπιτούν ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει από κοινού την ευθύνη, μαζί με την εξτρεμιστική οργάνωση αλ-Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ (AQIM) για την επίθεση εναντίον του ξενοδοχείου στο Μπαμάκο. Ηγέτης της οργάνωσης Αλ Μουραμπιτούν ήταν ο Αλγερινός βετεράνος μαχητής Μόχταρ Μπελμοχτάρ, που φέρεται να σκοτώθηκε τον Ιούνιο σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ. Η AQIM είχε αργότερα διαψεύσει τον θάνατό του.