pontosnews.gr
Κυριακή, 15/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Γιώργος Ποζίδης ξεκαθαρίζει το περιστατικό της Θεσσαλονίκης με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής

18/11/2015 - 5:11μμ
Ο Γιώργος Ποζίδης ξεκαθαρίζει το περιστατικό της Θεσσαλονίκης με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με ηρεμία και νηφαλιότητα, αρκετές ημέρες μετά τη διαδήλωση της Παμποντιακής στη Θεσσαλονίκη, ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Ποζίδης δεν διστάζει να μιλήσει στο pontos-news.gr με το όνομά του για το ατυχές περιστατικό με τον βουλευτή Κιλκίς της Χρυσής Αυγής Χρήστο Χατζησάββα, που τον οδήγησε στον εισαγγελέα. Εξηγεί πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα, παραδέχεται ότι μπορεί να ήταν υπερβολικός, αλλά ξεκαθαρίζει ότι ασφαλώς ο ίδιος δεν πήγε για να μαλώσει αλλά και ότι η διαμαρτυρία οποιουδήποτε σε μια ειρηνική συγκέντρωση Ποντίων δεν μπορεί να έχει κομματικά χαρακτηριστικά.

«Δεν ήξερα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν βουλευτής και ούτε είχα υποχρέωση να το γνωρίζω. Νόμιζα ότι ήταν από τους αναρχικούς που δημιούργησαν προηγουμένως πρόβλημα.

»Ότι εσκεμμένα δημιουργεί ένταση στο κάτω μέρος της εκδήλωσης, για να επιτεθούν στη συγκέντρωση οι δικοί του από πάνω, όπως είχαν κάνει πριν από την έναρξή της. Δεν είχα και δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί του. Αν μου είχε πει πάνω στη λεκτική αντιπαράθεση ότι είναι βουλευτής, θα του συμπεριφερόμουν με ανάλογο τρόπο.

»Με παρέσυρε η τεταμένη ατμόσφαιρα και ίσως ήμουν κι εγώ λίγο υπερβολικός, αλλά κι εκείνος δεν ήταν συγκαταβατικός και δεν μας είπε π.χ. ότι ήρθε να μας στηρίξει. Αν το έλεγε, θα του απαντούσα να κάτσει στη συγκέντρωση, αλλά χωρίς διακριτικά της κομματικής του ταυτότητας.

»Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν μπήκα στην ειρηνική συγκέντρωση για να μαλώσω με κανέναν. Άλλωστε, πήγα με το κοστούμι μου. Επίσης, τονίζω ότι δεν υπήρξε καμία μεθόδευση σε βάρος της Χρυσής Αυγής. Σέβομαι όλους τους εκλεγμένους βουλευτές. Τους εξέλεξαν οι πολίτες και οφείλουμε να τους σεβόμαστε, όπως κι αυτοί οφείλουν να σέβονται εμάς».

Ο Γιώργος Ποζίδης μιλάει με την ψυχή του και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν είχε καμία πρόθεση να κρυφτεί μετά το συμβάν. Άλλωστε, πήγε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με τον πρόεδρο της ΠΟΕ, δικηγόρο Χρήστο Τοπαλίδη, και τον αδελφό του, επίσης δικηγόρο, Ιορδάνη Τοπαλίδη.

«Δεν είχα καμία πρόθεση να κρυφτώ. Προσήλθα αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα. Μου έγινε σύλληψη, αλλά μετά από 5-6 ώρες, όσο δηλαδή διαρκεί η σχετική διαδικασία, με εντολή εισαγγελέα έφυγα. Από εμένα δεν έγινε κάποια μήνυση, όπως δεν έγινε απ’ ό,τι έμαθα, ούτε από τον βουλευτή. Αν τώρα ο εισαγγελέας ασκήσει αυτεπάγγελτη δίωξη, οφείλουμε να δώσουμε εξηγήσεις», τόνισε.

Ο Γ. Ποζίδης αποδίδει το γεγονός στην τεταμένη ατμόσφαιρα που υπήρχε στη συγκέντρωση, εξαιτίας της δράσης αναρχικών. Ομάδα κουκουλοφόρων εμφανίστηκε απειλητικά στην αρχή της συγκέντρωσης ψάχνοντας για χρυσαυγίτες, μετά από λίγο πέταξε σε πολύ κοντινή ατμόσφαιρα δύο μολότοφ, ενώ χτύπησε κι ένα αυτοκίνητο με Ποντίους, τους οποίους πέρασε για μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Εδώ και είκοσι χρόνια συμμετέχω στις ειρηνικές εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού. Είμαι μέλος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης και δραστηριοποιούμαι πάντα στις εκδηλώσεις.

»Μετά από όσα έγιναν στο Σύνταγμα, όλοι οι Πόντιοι είχαμε το νου μας, ώστε να κυλήσουν όλα ειρηνικά. Δεν θέλαμε να υπάρχει κανένα πολιτικό χρώμα στην εκδήλωση, αφού ήταν μια διαμαρτυρία για τις δηλώσεις Φίλη. Ο καθένας μπορούσε να συμμετάσχει και να διαμαρτυρηθεί χωρίς κομματικά χαρακτηριστικά», λέει ο επιχειρηματίας.

Τα γεγονότα
Στη συγκέντρωση ο Γ. Ποζίδης είδε κάποιον που έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτικές κάμερες και ο κόσμος γύρω του διαμαρτυρόταν. «Τον άκουσα να λέει ότι οι Πόντιοι είναι διχασμένοι και ότι δεν είναι άξιοι αυτοί που τους διοικούν. Έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, αλλά εκείνη δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή. Τον πλησίασα, τον ρώτησα ποιος είναι και για ποιο λόγο δημιουργεί πρόβλημα. Ακολούθησε έντονος διάλογος. Μου έλεγε “μη με ακουμπάς”, αλλά δεν είπε ότι είναι βουλευτής. Του είπα “σήκω φύγε”, τον απώθησα έντονα και επιχείρησε να με χτυπήσει χωρίς να το καταφέρει. Τότε εξαγριώθηκε ο κόσμος και του επιτέθηκε.

»Όταν έπεσε κάτω, προσπάθησα να σταματήσω το πλήθος, για να μην υποστεί σοβαρή σωματική βλάβη, και τελικά όλα ηρέμησαν με την εμφάνιση της αστυνομίας».

Ο Γιώργος Ποζίδης θεωρεί ηθικό αυτουργό των βίαιων περιστατικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη. «Είναι ηθικός αυτουργός, και αυτός πρέπει να απολογηθεί. Δεν έχει το δικαίωμα να λέει ανακρίβειες για εθνικά θέματα και να δίνει δικαίωμα στους Τούρκους να προπαγανδίζουν. Πραγματικά δεν ξέρω ποιο είναι το σκεπτικό αυτού του ανθρώπου να δημιουργεί σε αυτούς τους καιρούς αυτό το θέμα.

»Οι γενοκτονίες πρέπει να τιμωρούνται από το παγκόσμιο Δίκαιο. Είναι απάνθρωπες ιστορίες. Άρα ο κ. Φίλης αρνείται τις γενοκτονίες και των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Δηλαδή, το χαμό τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων ψυχών.

»Αυτό που με ενοχλεί ιδιαίτερα είναι ότι ο πρωθυπουργός είπε ότι αποτελούν προσωπικές απόψεις του Φίλη, χωρίς να αναφέρει κάτι άλλο. Προσωπικές απόψεις έχουμε όλοι μας, αλλά η θέση του κ. Φίλη επηρεάζει και την κυβέρνηση. Όταν αφαιρείς κομμάτι από την ιστορία του Πόντου, αφαιρείς κομμάτι από την ιστορία του Βυζαντίου».

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

O Πέτρος Κηρυττόπουλος άνοιξε τον εκπαιδευτικό κύκλο του Σπουδαστηρίου Ποντιακής Ιστορίας και Πολιτισμού. Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Vasilis Tsenkelidis)
ΠΟΝΤΟΣ

Ένα νέο βήμα για τη γνώση του Πόντου: Ξεκίνησε το Σπουδαστήριο Ποντιακής Ιστορίας στα Μελίσσια

15/03/2026 - 10:58πμ
(Φωτ.: facebook/ Σύλλογος Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι «Κομνηνοί» της Εύβοιας ένωσαν Πόντιους, Καππαδόκες και Ηπειρώτες σε ένα αξέχαστο ποντιακό γλέντι

15/03/2026 - 9:44πμ
Άποψη του Σοχούμ, στις αρχές του 20ου αιώνα (φωτ.: Wikimedia Commons)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Νικόλαου Ελευθεριάδη: Τον πόλεμο όλο δύσκολα τον περάσανε όλα τα χωρία, όλος ο τόπος αγρίεψε

14/03/2026 - 10:06μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

«Ροδάφ’νον»: Η αριστουργηματική παράσταση ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη μόνο για τρεις ημέρες

14/03/2026 - 3:40μμ
Ο Αντόνιο Γκουτέρες παραλαμβάνει το βραβείο από τον Ταγίπ Ερντογάν (πηγή: © UN Photo / Emrah Özesen)
ΠΟΝΤΟΣ

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Έντονη αντίδραση για το «Βραβείο Ειρήνης “Ατατούρκ”» στον Γ.Γ. του ΟΗΕ

14/03/2026 - 2:42μμ
Έξω από το Δημοτικό του Αγίου Γεωργίου Ημαθίας (πηγή: inveria.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Μαθητές φτιάχνουν ταινία για τη Γενοκτονία των Ποντίων – Μνήμη και ιστορία στον Άγιο Γεώργιο Ημαθίας

13/03/2026 - 4:59μμ
Περιμένοντας το συσσίτιο της οργάνωσης American Women's Hospitals στη Μακρόνησο (πηγή: Αρχειακές συλλογές του Πανεπιστημίου Drextel, American Women's Hospitals Records)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Ιγνάτιου Ορφανίδη: Εμείς ιδρύσαμε τη Μακρόνησο. Απ’ τους οχτώ χιλιάδες που έφερε το «Κίος», μείναμε στο τέλος δύο χιλιάδες

13/03/2026 - 10:26πμ
(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας έμπρακτα στο πλευρό της νεολαίας

13/03/2026 - 9:58πμ
Το βιβλίο παρουσίασαν ο συγγραφέας Κώστας Μπαλαχούτης και ο εκδότης Σάββας Καλεντερίδης. Τετάρτη 4 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Μαρία Κοσμίδη)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Στέλιος Καζαντζίδης: «Δεν με σβήνει κανένας» – Παρουσιάστηκε στο Μαρούσι το βιβλίο του Κώστα Μπαλαχούτη

12/03/2026 - 5:59μμ
Το νέο ΔΣ του «Εύξεινου Πόντου» Κορυδαλλού (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Χωρίς μεγάλες αλλαγές το νέο ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων Κορυδαλλού

12/03/2026 - 4:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Μητσοτάκης: Στο τραπέζι η πυρηνική ενέργεια – Συγκροτείται υπουργική επιτροπή

4 λεπτά πριν
Κεριά και κασκόλ στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ, στην Καλαμαριά (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Καταθέτει φίλος του θύματος – Βαρύ το κλίμα στη Θεσσαλονίκη

28 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, στα κεντρικά της Χαριλάου Τρικούπη. Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Εκλογή συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες τα μέλη ενόψει του συνεδρίου

52 λεπτά πριν
O Πέτρος Κηρυττόπουλος άνοιξε τον εκπαιδευτικό κύκλο του Σπουδαστηρίου Ποντιακής Ιστορίας και Πολιτισμού. Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Vasilis Tsenkelidis)

Ένα νέο βήμα για τη γνώση του Πόντου: Ξεκίνησε το Σπουδαστήριο Ποντιακής Ιστορίας στα Μελίσσια

1 ώρα πριν
O Κάσιμ-Τζομάρτ Τοκάεφ σε εκλογικό κέντρο, Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Χ / Kazinform)

Καζακστάν: Δημοψήφισμα για νέο Σύνταγμα – Μεταρρύθμιση ή ενίσχυση της εξουσίας Τοκάεφ;

2 ώρες πριν
Κόσμος διασχίζει διαβάσεις πεζών στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Φοροελαφρύνσεις για εκατομμύρια πολίτες: Τι αλλάζει σε ΕΝΦΙΑ, τεκμήρια και δηλώσεις

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign