pontosnews.gr
Πέμπτη, 18/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Γιώργος Ποζίδης ξεκαθαρίζει το περιστατικό της Θεσσαλονίκης με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής

18/11/2015 - 5:11μμ
Ο Γιώργος Ποζίδης ξεκαθαρίζει το περιστατικό της Θεσσαλονίκης με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με ηρεμία και νηφαλιότητα, αρκετές ημέρες μετά τη διαδήλωση της Παμποντιακής στη Θεσσαλονίκη, ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Ποζίδης δεν διστάζει να μιλήσει στο pontos-news.gr με το όνομά του για το ατυχές περιστατικό με τον βουλευτή Κιλκίς της Χρυσής Αυγής Χρήστο Χατζησάββα, που τον οδήγησε στον εισαγγελέα. Εξηγεί πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα, παραδέχεται ότι μπορεί να ήταν υπερβολικός, αλλά ξεκαθαρίζει ότι ασφαλώς ο ίδιος δεν πήγε για να μαλώσει αλλά και ότι η διαμαρτυρία οποιουδήποτε σε μια ειρηνική συγκέντρωση Ποντίων δεν μπορεί να έχει κομματικά χαρακτηριστικά.

«Δεν ήξερα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν βουλευτής και ούτε είχα υποχρέωση να το γνωρίζω. Νόμιζα ότι ήταν από τους αναρχικούς που δημιούργησαν προηγουμένως πρόβλημα.

»Ότι εσκεμμένα δημιουργεί ένταση στο κάτω μέρος της εκδήλωσης, για να επιτεθούν στη συγκέντρωση οι δικοί του από πάνω, όπως είχαν κάνει πριν από την έναρξή της. Δεν είχα και δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί του. Αν μου είχε πει πάνω στη λεκτική αντιπαράθεση ότι είναι βουλευτής, θα του συμπεριφερόμουν με ανάλογο τρόπο.

»Με παρέσυρε η τεταμένη ατμόσφαιρα και ίσως ήμουν κι εγώ λίγο υπερβολικός, αλλά κι εκείνος δεν ήταν συγκαταβατικός και δεν μας είπε π.χ. ότι ήρθε να μας στηρίξει. Αν το έλεγε, θα του απαντούσα να κάτσει στη συγκέντρωση, αλλά χωρίς διακριτικά της κομματικής του ταυτότητας.

»Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν μπήκα στην ειρηνική συγκέντρωση για να μαλώσω με κανέναν. Άλλωστε, πήγα με το κοστούμι μου. Επίσης, τονίζω ότι δεν υπήρξε καμία μεθόδευση σε βάρος της Χρυσής Αυγής. Σέβομαι όλους τους εκλεγμένους βουλευτές. Τους εξέλεξαν οι πολίτες και οφείλουμε να τους σεβόμαστε, όπως κι αυτοί οφείλουν να σέβονται εμάς».

Ο Γιώργος Ποζίδης μιλάει με την ψυχή του και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν είχε καμία πρόθεση να κρυφτεί μετά το συμβάν. Άλλωστε, πήγε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με τον πρόεδρο της ΠΟΕ, δικηγόρο Χρήστο Τοπαλίδη, και τον αδελφό του, επίσης δικηγόρο, Ιορδάνη Τοπαλίδη.

«Δεν είχα καμία πρόθεση να κρυφτώ. Προσήλθα αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα. Μου έγινε σύλληψη, αλλά μετά από 5-6 ώρες, όσο δηλαδή διαρκεί η σχετική διαδικασία, με εντολή εισαγγελέα έφυγα. Από εμένα δεν έγινε κάποια μήνυση, όπως δεν έγινε απ’ ό,τι έμαθα, ούτε από τον βουλευτή. Αν τώρα ο εισαγγελέας ασκήσει αυτεπάγγελτη δίωξη, οφείλουμε να δώσουμε εξηγήσεις», τόνισε.

Ο Γ. Ποζίδης αποδίδει το γεγονός στην τεταμένη ατμόσφαιρα που υπήρχε στη συγκέντρωση, εξαιτίας της δράσης αναρχικών. Ομάδα κουκουλοφόρων εμφανίστηκε απειλητικά στην αρχή της συγκέντρωσης ψάχνοντας για χρυσαυγίτες, μετά από λίγο πέταξε σε πολύ κοντινή ατμόσφαιρα δύο μολότοφ, ενώ χτύπησε κι ένα αυτοκίνητο με Ποντίους, τους οποίους πέρασε για μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Εδώ και είκοσι χρόνια συμμετέχω στις ειρηνικές εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού. Είμαι μέλος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης και δραστηριοποιούμαι πάντα στις εκδηλώσεις.

»Μετά από όσα έγιναν στο Σύνταγμα, όλοι οι Πόντιοι είχαμε το νου μας, ώστε να κυλήσουν όλα ειρηνικά. Δεν θέλαμε να υπάρχει κανένα πολιτικό χρώμα στην εκδήλωση, αφού ήταν μια διαμαρτυρία για τις δηλώσεις Φίλη. Ο καθένας μπορούσε να συμμετάσχει και να διαμαρτυρηθεί χωρίς κομματικά χαρακτηριστικά», λέει ο επιχειρηματίας.

Τα γεγονότα
Στη συγκέντρωση ο Γ. Ποζίδης είδε κάποιον που έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτικές κάμερες και ο κόσμος γύρω του διαμαρτυρόταν. «Τον άκουσα να λέει ότι οι Πόντιοι είναι διχασμένοι και ότι δεν είναι άξιοι αυτοί που τους διοικούν. Έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, αλλά εκείνη δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή. Τον πλησίασα, τον ρώτησα ποιος είναι και για ποιο λόγο δημιουργεί πρόβλημα. Ακολούθησε έντονος διάλογος. Μου έλεγε “μη με ακουμπάς”, αλλά δεν είπε ότι είναι βουλευτής. Του είπα “σήκω φύγε”, τον απώθησα έντονα και επιχείρησε να με χτυπήσει χωρίς να το καταφέρει. Τότε εξαγριώθηκε ο κόσμος και του επιτέθηκε.

»Όταν έπεσε κάτω, προσπάθησα να σταματήσω το πλήθος, για να μην υποστεί σοβαρή σωματική βλάβη, και τελικά όλα ηρέμησαν με την εμφάνιση της αστυνομίας».

Ο Γιώργος Ποζίδης θεωρεί ηθικό αυτουργό των βίαιων περιστατικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη. «Είναι ηθικός αυτουργός, και αυτός πρέπει να απολογηθεί. Δεν έχει το δικαίωμα να λέει ανακρίβειες για εθνικά θέματα και να δίνει δικαίωμα στους Τούρκους να προπαγανδίζουν. Πραγματικά δεν ξέρω ποιο είναι το σκεπτικό αυτού του ανθρώπου να δημιουργεί σε αυτούς τους καιρούς αυτό το θέμα.

»Οι γενοκτονίες πρέπει να τιμωρούνται από το παγκόσμιο Δίκαιο. Είναι απάνθρωπες ιστορίες. Άρα ο κ. Φίλης αρνείται τις γενοκτονίες και των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Δηλαδή, το χαμό τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων ψυχών.

»Αυτό που με ενοχλεί ιδιαίτερα είναι ότι ο πρωθυπουργός είπε ότι αποτελούν προσωπικές απόψεις του Φίλη, χωρίς να αναφέρει κάτι άλλο. Προσωπικές απόψεις έχουμε όλοι μας, αλλά η θέση του κ. Φίλη επηρεάζει και την κυβέρνηση. Όταν αφαιρείς κομμάτι από την ιστορία του Πόντου, αφαιρείς κομμάτι από την ιστορία του Βυζαντίου».

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το χωριό Μπόζχουγιούκ (Bozhüyük), στo όρος Ακ Νταγ, ανατολικά της πόλης Ακνταγμαντενί (πηγή: Wikipedia)
ΠΟΝΤΟΣ

Τα μεταλλεία που γέννησαν μια πατρίδα: Η ιστορία του Ακ Νταγ Ματέν

18/06/2026 - 2:21μμ
O Κωνσταντίνος Φωτιάδης καλεσμένος στην Ευξεινούπολη, Σάββατο 13 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook  / Δαυίδ Μ. Κομνηνός Ποντιακός Σ.)
ΠΟΝΤΟΣ

Κωνσταντίνος Φωτιάδης: «Φώτισε» την ιστορία των Κρυπτοχριστιανών του Ακ Νταγ Ματέν στην Ευξεινούπολη

17/06/2026 - 11:16μμ
(Πηγή: Near East Foundation archives, 1923)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Δημήτριου Ξενίδη: Στο βουνό έφτανε ώρα που κόβανε αγκάθια, τα βράζανε και τα τρώγανε

17/06/2026 - 9:16μμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση «Πριν γίνουν πρόσφυγες τα παραμύθια», που παρουσιάστηκε στη Χαλκίδα. Κυριακή 14 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδοκών «Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Πριν γίνουν πρόσφυγες τα παραμύθια»: Η παράσταση που συγκίνησε τη Χαλκίδα

17/06/2026 - 7:40μμ
Ο Κυριάκος Καραγιαννίδης στα Αλώνια Πιερίας (πηγή: TikTok)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Τι γίνεται στα Αλώνια; Ο Κυριάκος Καραγιαννίδης δίνει τη δική του… ποντιακή απάντηση ενόψει του συναπαντήματος

17/06/2026 - 6:30μμ
Από παλαιότερο Παιδικό Φεστιβάλ του ΣΠΟΣ Δυικής Μακεδονίας & Ηπείρου (φωτ.: facebook / Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
ΠΟΝΤΟΣ

ΣΠΟΣ Δυτ. Μακεδονίας & Ηπείρου: Το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών θα είναι πολυθεματικό και διαδραστικό

17/06/2026 - 9:56πμ
(Φωτ: Αρχείο του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης – Συλλογή Άννας Θεοφυλάκτου)
ΠΟΝΤΟΣ

Μια φωτογραφία και λίγες λέξεις – Από το πολύτιμο αρχείο της Άννας Θεοφυλάκτου

16/06/2026 - 9:52μμ
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Οι Καρατζάδες: Από την Τραπεζούντα στα ανάκτορα της Υψηλής Πύλης και στην Ελληνική Επανάσταση

16/06/2026 - 8:26μμ
Ο Σαράντης Παπαδόπουλος, η σύζυγός του Αρχοντία Παπαδοπούλου, ο πατέρας του παπά Βασίλης Καθρεπτίδης, εκ των ιδρυτών του ναού αγίου Γεωργίου Νικαίας, ο μεγάλος γιος του Ιωάννης, η αδελφή του Ελισάβετ και τα παιδιά της Μαρία και Σάββας (φωτ.: facebook.com/archondia.papadopoulou)
ΠΟΝΤΟΣ

Φόρος τιμής στον Πόντιο δάσκαλο της Νίκαιας: Το 6ο Δημοτικό αποκτά το προσωνύμιο «Σαράντης Παπαδόπουλος» – Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

16/06/2026 - 2:58μμ
Άποψη του χωριού Θέμπεδα και Θέμπερα σήμερα. Το χωριό, πλέον,  ονομάζεται Gözeler ενώ παλαιότερα λεγόταν Tembeda (φωτ.: facebook.com/ayeser29/medinaydin)
ΠΟΝΤΟΣ

Θέμπεδα και Θέμπερα Χαλδίας: Το αρχοντικό θέρετρο της Αργυρούπολης με το περίεργο όνομα που γέννησε φημισμένους μεταλλουργούς

16/06/2026 - 10:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)

Γαλλία: Νέο κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα – Στους 40°C θα φθάσει η θερμοκρασία στο Παρίσι και στα κεντροανατολικά

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: allwyn)

Η καρδιά του παγκόσμιου kitesurf χτυπά στη Μύκονο

52 λεπτά πριν
Το κτήριο της «Κιβωτού» (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα παραπομπή σε δίκη του π. Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και ενός υπαλλήλου διατάσσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Πειραιάς: Συνελήφθη 77χρονος που για μια θέση στάθμευσης απείλησε οδηγούς με τρίαινα!

2 ώρες πριν
Από τη μεγάλη δράση εθελοντισμού του Allwyn Care στον Πειραιά (φωτ.: Allwyn)

Η αλληλεγγύη έγινε πράξη από το Allwyn Care στον Πειραιά

2 ώρες πριν

Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών: Ιδιαίτερες μουσικές συναντήσεις σε έναν δροσερό κήπο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign