pontosnews.gr
Δευτέρα, 14/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή με τις απαντήσεις Φίλη στον Κουμουτσάκο (βίντεο)

5/11/2015 - 8:25μμ
Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επίθεση στον Κουμουτσάκο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ατμόσφαιρα γηπέδου το βράδυ της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής, που πυροδοτήθηκε από τον ξυλοδαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Ποντίων στον Άγνωστο Στρατιώτη, και υποδαυλίστηκε από την παρουσία του Νίκου Φίλη στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

Τους τόνους ανέβασε ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος από το βήμα του ομιλητή αναφερόμενος στις δηλώσεις Φίλη, και στον Γιώργο Κουμουτσάκο που μόλις είχε μπει στην αίθουσα, είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να βρούμε ποιος πυροδοτεί την πράξη. Ποιος απαξιώνει το πολιτικό σύστημα και ουσιαστικά πυροδοτεί τους άθλιους τραμπουκισμούς». Στη συνέχεια επανέλαβε ότι πρόκειται για εθνικό ατόπημα με συνέπειες στην εξωτερική πολιτική της χώρας, και ζήτησε και πάλι την παραίτηση του υπουργού Παιδείας.

«Έχουν υπάρξει πολλοί που επιχείρησαν την παραχάραξη της Ιστορίας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μεταξύ αυτών μπορεί ποτέ να έχει συγκαταλεχθεί υπουργός Παιδείας της χώρας μας», ήταν οι πρώτες κουβέντες του Γιώργου Κουμουτσάκου όταν πήρε το λόγο μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου. Ο βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να την κατονομάζει αρχικά, κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή ότι υποκίνησε το επεισόδιο βίας εις βάρος του. Αρκετά αργότερα, παίρνοντας και πάλι το λόγο, υπέδειξε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγο ως τον άνθρωπο που ήταν δίπλα στην ομάδα που του επιτέθηκε.

Γιώργος Κουμουτσάκος προς Νίκο Φίλη: Τα χέρια της βίας τα οπλίζουν προκλητικές δηλώσεις. Ο υπουργός είναι ηθικός αυτουργός.

Ακολούθησαν φωνές από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, με τους βουλευτές να ζητούν το λόγο επί προσωπικού. «Είστε πρωτοσέλιδο στις τούρκικες εφημερίδες – χαίρεστε γι’ αυτό;», φώναζαν από την αντιπολίτευση. Στο βήμα βρισκόταν ήδη ο Νίκος Φίλης για μια σύντομη τοποθέτηση την οποία ξεκίνησε εκφράζοντας τη συμπάθειά του για όσα υπέστη ο Γιώργος Κουμουτσάκος «από τη μανία των τραμπούκων της Ακροδεξιάς».

Απαντήσεις Φίλη από το βήμα της Βουλής
Η ομιλία του υπουργού Παιδείας διακόπηκε αρκετές φορές. «Το μείζον θέμα που αναδεικνύεται σήμερα είναι η απειλή κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών. Το ζήσαμε με προπηλακισμούς και παραχάραξη απόψεων που ξεκίνησαν με παραχάραξη της δικής μου άποψης σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων», είπε ο Νίκος Φίλης. Διευκρίνισε ότι ρωτήθηκε και απάντησε με σαφήνεια ότι ως υπουργός υποστηρίζει και υλοποιεί την επίσημη θέση της πολιτείας και ότι τιμά τα θύματα των εγκλημάτων και σέβεται τον πόνο των απογόνων.

«Είναι φτωχό και περιττό να συζητούμε γύρω από αυτό το ζήτημα. Ρωτήθηκα αν έχω διαφορετική επιστημονική, όχι πολιτική άποψη. Η πολιτική είναι σαφής, και είναι της Βουλής», υπογράμμισε. Κατήγγειλε ότι έζησε ένα πογκρόμ από τηλεοράσεως, ότι οι δηλώσεις του χρησιμοποιήθηκαν με μικροκομματικό τρόπο, με εθνικιστική ρητορεία, αν και ήταν σαφείς.

Νίκος Φίλης: Με εμφάνισαν ότι είμαι κατά της Γενοκτονίας, τελεία. Αλλά υπήρχε ένα σκεπτικό. Υπάρχει επιστημονική έρευνα η οποία τίθεται υπό την κρίση της επιστημονικής κοινότητας.

«Θέλετε να βάλετε όρια στην επιστημονική έρευνα», είπε ο υπουργός, και συμπλήρωσε: «Ανεξάρτητα από τις προσωπικές μου απόψεις, υπάρχει μια απόφαση της Βουλής που ως υπουργός τη σέβομαι».

Στη σύντομη παρέμβασή του ο Νίκος Φίλης φρόντισε να απαντήσει και σε όσους τον κατηγορούν ότι δίνει… όπλα στους αντιπάλους, εννοώντας την Τουρκία. «Αυτό έχει ελάχιστη σχέση με μια αντίληψη ανοιχτής, δημοκρατικής, ευρωπαϊκής κοινωνίας. Υποστηρίζω το δικαίωμα όταν ερωτώμαι σαν άτομο να μην αλλάζω την άποψη μου. Υποστηρίζω την εθνική θέση που αφορά τη Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά δεν είμαι καραγκιόζης πολιτικάντης να πω ότι δεν έχω πει τίποτα στη ζωή μου. Στη δημοκρατία καθεστώς αναστολής της προσωπικής άποψης δεν υπάρχει», απάντησε, εισπράττοντας και χειροκρότημα.

Όταν λίγο αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, πήρε το λόγο διατηρώντας ψηλά τους τόνους, είπε απευθυνόμενος στον Νίκο Φίλη: «Θα έρχονται οι Τούρκοι και θα μας τρίβουν στα μούτρα τις δηλώσεις όχι ενός ιδιώτη, ενός υπουργού Παιδείας».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Εξεταστική για την περίοδο 1998-2025 προτείνει η ΚΟ της ΝΔ – Ξεκινούν οι έλεγχοι των κλιμακίων για επιδοτήσεις

14/07/2025 - 2:38μμ
(Φωτ. αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΣΥ: Ξεκινά η αξιολόγηση από τους ασθενείς – Δωρεάν γραμμή Υγείας 1566 από αύριο

14/07/2025 - 1:57μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη αντίδραση της Αθήνας για τη ρηματική διακοίνωση της Λιβύης

13/07/2025 - 1:08μμ
Ο Θάνος Πλεύρης στο βήμα της Βουλής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης για το Μεταναστευτικό: Φυλακή ή έξοδος – Υπάρχει σχέδιο εισβολής, 3 εκατ. περιμένουν

10/07/2025 - 7:18μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το Μεταναστευτικό και τις ροές από τη Λιβύη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Αλέξανδρος Μπελτές)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Έκτακτα μέτρα για το Μεταναστευτικό – «Όσοι εισέρχονται παράνομα θα συλλαμβάνονται»

9/07/2025 - 3:29μμ
Πρόσφυγες και μετανάστες στην Αγυιά Χανίων, Δευτέρα 7 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Αγγελάκης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μεταναστευτικό όπλο» στα χέρια του Χαφτάρ – Η Κρήτη σε πρώτο πλάνο, η κυβέρνηση σε πίεση με το βλέμμα στη Λιβύη

9/07/2025 - 8:32πμ
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόμνημα Καραμανλή στην Προανακριτική για τα Τέμπη – Ζητά παραπομπή στο Δικαστικό Συμβούλιο

7/07/2025 - 11:55πμ
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης (φωτ.: EUROKINISSI /Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Χαφτάρ στη Λιβύη: Η Ελλάδα ρίχνει γέφυρες, για θαλάσσιες ζώνες και μεταναστευτικό

6/07/2025 - 3:54μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται το Άγιο Όρος και διανυκτέρευσε στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Άγιον Όρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Διανυκτέρευσε στη Σιμωνόπετρα

5/07/2025 - 11:37πμ
Διπλωματικές πηγές για τις πρόωρες εκλογές στα Σκόπια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλγαρικό «μπλόκο» σε «μακεδονική ταυτότητα» και «μακεδονική γλώσσα» – Αφαιρέθηκαν από την ευρωπαϊκή Έκθεση Προόδου

4/07/2025 - 8:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι του Λαυρίου όπου μεταφέρθηκαν μετά τη διάσωσή τους ανοιχτά της Γαύδου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

«Ζητούνται Σύμμαχοι» αλλά χωρίς επιτυχία – Εκτός από την Ουκρανία υπάρχει και η Λιβύη, επιμένουν Ελλάδα-Ιταλία

24 λεπτά πριν
H φωτιά στο Ποικίλο Όρος πάνω από το Καματερό (φωτ.: Facebook / Thanos Gatsis)

Φωτιά τώρα στο Ποικίλο Όρος, πάνω από το Καματερό

48 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ελένη Καλαϊτζίδου)

MICROstudies Robotics: Η ομάδα RGB από το Κιλκίς κατέκτησε την 1η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό FIRST LEGO League

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση 17χρονη που έπεσε από πατίνι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Katia Christodoulou)

Άτυπη πενταμερής στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό – Με «αρκετά εναλλακτικά σενάρια» πάει ο Χριστοδουλίδης

2 ώρες πριν
Καπνός από ισραηλινό βομβαρδισμό στα περίχωρα της πόλης Σουέιντα, στη νότια Συρία (φωτ.: Χ / 
SANAEnglishOfficial)

Συρία: Δεκάδες νεκροί από μάχες Δρούζων-Βεδουίνων – Εμπλοκή του Ισραήλ

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign