pontosnews.gr
Σάββατο, 8/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Την κεφαλή του Νίκου Φίλη επί πίνακι ζητά ο ποντιακός ελληνισμός

3/11/2015 - 4:07μμ
Ο Νίκος Φίλης στη θέση του Γιάννη Μουζάλα;
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

353.000 δολοφονημένοι Πόντιοι από τους Οθωμανούς Τούρκους, εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι από την πατρώα γη, ορφανά που μεγάλωσαν σε ξένες οικογένειες χωρίς να γνωρίζουν την ταυτότητά τους αλλά και τεκμηριωμένες απόψεις από επιστήμονες διεθνούς κύρους μεταξύ των οποίων ακόμα και Τούρκοι που μιλούν για βιασμούς, δολοφονίες και τελικά για ξεκάθαρη Γενοκτονία των Ποντίων, προφανώς δεν επαρκούν για να πείσουν τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ότι η τραγωδία που τραυμάτισε τόσο βάναυσα ένα κομμάτι του ελληνισμού δεν ήταν «απλά εθνοκάθαρση».

Η τηλεοπτική επαναδιατύπωση του ισχυρισμού του ότι δεν υπήρξε Γενοκτονία των Ποντίων αλλά αιματηρή εθνοκάθαρση –την οποία όπως λέει, χωρίς να αποδεικνύει, τη βασίζει σε απόψεις «επιστημόνων διεθνούς κύρους που είχε γνωρίσει πριν από επτά χρόνια»–, όπως είναι λογικό και αναμενόμενο έχει προκαλέσει πλήθος οργισμένων αντιδράσεων.

«Μόνο οι Γκρίζοι Λύκοι έχουν τέτοιες θέσεις»
«Ζητάμε την άμεση ταπεινή του συγνώμη απέναντι στους 353.000 γενοκτονημένους προγόνους μας και την παραίτησή του. Εφόσον δεν το πράξει, ζητάμε από τον πρωθυπουργό την άμεση αποπομπή του. Εκτός κι αν μας δηλώσουν ξεκάθαρα ότι συμφωνούν με την άρνηση της Γενοκτονίας και ότι αυτό αποτελεί κυβερνητική επιλογή», δήλωσε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χρήστος Τοπαλίδης.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ, αφού υπογραμμίζει ότι δεν είναι δυνατό να αντιληφθεί κανείς ποια σκοπιμότητα υπαγορεύει τις «όλως ανιστόρητες και απαράδεκτες θέσεις του κ. Φίλη», τις οποίες «αντιμετωπίσαμε μόνο από τους Γκρίζους Λύκους», προειδοποιεί για περαιτέρω ενέργειες.

«Επιφυλασσόμαστε για τις περαιτέρω ενέργειές μας, οι οποίες, προφανώς, δε θα μείνουν σε επίπεδο επιστολών. Θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις κι εξετάζουμε το ενδεχόμενο να κινηθούμε και νομικά σε βάρος του κ. Φίλη.

»Ο κύβος ερίφθη. Βρισκόμαστε σε “πόλεμο”, υπερασπιζόμενοι τη διεθνή νομιμότητα και τις πανανθρώπινες αξίες. Ο κ. Φίλης έχει ενταχθεί στο στρατόπεδο των αρνητών» είπε ο Χρήστος Τοπαλίδης.

«Είναι ο νέος Κεμάλ»
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ), Χριστίνα Σαχινίδου χαρακτηρίζει τον υπουργό Παιδείας «νέο Κεμάλ Ατατούρκ».

«Σε αυτόν τον ορυμαγδό που βιώνει η χώρα, έρχεται ο κ. Φίλης, ως νέος Ατατούρκ και κάνει αυτές τις δηλώσεις. Γενοκτονία ήταν η προμελετημένη εκκαθάριση των Ελλήνων του Πόντου την περίοδο 1913-1922. Με τη Γενοκτονία έγινε η τελική επίλυση του τουρκικού προβλήματος με τις μειονότητες εντός των συνόρων της. Θέλω να θυμίσω στον κ. Φίλη το από το 2007 πόρισμα της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, δηλαδή του καθ΄ ύλην αρμόδιου διεθνούς επιστημονικού οργανισμού για το θέμα, η οποία απεφάνθη ότι έγινε Γενοκτονία στους μειονοτικούς πληθυσμούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλιστές. Ως Γενοκτονία ορίστηκε και από τον ΟΗΕ το 1948», είπε στο pontos-news.gr η πρόεδρος της ΠΟΠΣ.

Η Χριστίνα Σαχινίδου κάλεσε τον Νίκο Φίλη «αν θέλει να παίξει με τα ουσιαστικά, ας το κάνει μόνος του, διότι οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας έχουν μεγάλη βαρύτητα. Η συλλογική μνήμη και η συλλογική συνείδηση παραπέμπουν στη Γενοκτονία και όχι στην εθνοκάθαρση. Κριτές θα μας δικάσουν οι δίκαιοι και οι νεκροί. Εμείς σ’ αυτούς απολογούμαστε».

«Οι απόψεις του συντηρούν τους ξεριζωμούς»
Να παύσει τον Νίκο Φίλη από τα καθήκοντα του υπουργού Παιδείας καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας Ποντίων, Άλκης Αναστασιάδης.

«Δυστυχώς, ο κ. Φίλης είναι αμετανόητος. Επιλέγει μια ερμηνεία που τον βολεύει, αντί την κρατούσα επιστημονική. Εμείς του θυμίζουμε το ψήφισμα της Διεθνούς Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars – IAGS) που το 2007 αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μαζί με την γενοκτονία των Ασσυρίων», αναφέρει.

«Δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε την παιδεία των νέων στις ανιστόρητες και επικίνδυνες απόψεις κάθε Φίλη, απόψεις που συντηρούν τους ξεριζωμούς, όπως των Σύριων, που βιώνει σήμερα με δραματικό τρόπο ολόκληρη η Ευρώπη και ιδίως η Ελλάδα» τόνισε, «γιατί αυτό είναι το μήνυμα της αμφισβήτησης των επιστημονικών απόψεων με πρόταξη της όποιας ιδεοληψίας». Κάλεσε, τέλος, τον πρωθυπουργό να τον παύσει εφόσον επιμείνει στις θέσεις του.

Αγγίζει «τα όρια της εθνικής προδοσίας»
Την ίδια ώρα, ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Χαράλαμπος Αποστολίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus Θεσσαλονίκης 103,6 έκανε λόγο για κίνηση «στα όρια της εθνικής προδοσίας», ενώ και εκείνος από την πλευρά του συνέκρινε τον υπουργό Παιδείας με τη Μαρία Ρεπούση. «Ο κ. Φίλης είναι η προσωποποίηση της Κερκόπορτας και του Εφιάλτη» είπε, συμπληρώνοντας ότι «έλειψε από τη Βουλή η κ. Ρεπούση και μάλλον ο κ. Φίλης έσπευσε να συμπληρώσει το κενό».

«Αδίστακτη πρόκληση στην εθνική μνήμη»
Επίθεση στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης για τα όσα είπε σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων.

Με δήλωση του χαρακτηρίζει «αδίστακτη πρόκληση στην εθνική μνήμη, αλλά και στις αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη που αμφισβητούν τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου». Προσθέτει: «Ενώ, με απόφασή της, το 1994 η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Ποντίων και κήρυξε τη 19η Μαΐου ως “Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο”, 21 χρόνια από τότε ο υπουργός Παιδείας παραμερίζει την απόφαση εκείνη και αρνείται τη Γενοκτονία των Ποντίων, υποστηρίζοντας ότι πήρε τη θέση αυτή ως δημοσιογράφος». Ο Ευ. Μεϊμαράκης καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει έμπρακτα θέση απέναντι στο διολίσθημα του υπουργού. 

Ο «θλιβερός κ. Φίλης»
«Θλιβερό» χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδείας ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας ζητώντας από τον πρωθυπουργό την αποπομπή του.

«Όταν ο θλιβερός κ. Φίλης αντιληφθεί τους αγώνες που δόθηκαν για να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ίσως να ξεπεράσει τις εθνικά επικίνδυνες ιδεοληψίες του. Περισσότεροι από 350.000 Έλληνες δολοφονήθηκαν και το επίσημο ελληνικό κράτος έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία από το 1994 κηρύσσοντας τη 19η Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο» δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ωστόσο όπως πρόσθεσε εάν «ο υπουργός αυτής της καταστροφικής για τον τόπο κυβέρνησης δεν σέβεται ούτε τους νεκρούς, ούτε τις αποφάσεις του ίδιου του κράτους του, να του υπενθυμίσουμε ότι το Δεκέμβριο του 2007 τη γενοκτονία των Ποντίων αναγνώρισε και η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών». Τέλος, τον κάλεσε να παραιτηθεί αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα να τον διώξει.

«Το υπουργείο Παιδείας δεν είναι πεζοδρόμιο»
«Ο υπουργός Παιδείας είναι υβριστής και προσβάλλει την Ελληνική Ιστορία και τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, θύματα της Γενοκτονίας. Προσβάλλει τους απογόνους τους και το σύνολο του Ελληνικού λαού» δήλωσε ο Πόντιος βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης. Μάλιστα, όπως τόνισε, η ευθύνη για την τοποθέτησή του σε αυτή τη θέση αλλά και το γεγονός πως προσβάλλει το Κοινοβούλιο, βαρύνει αποκλειστικά τον πρωθυπουργό της χώρας.

«Το υπουργείο Παιδείας δεν είναι πεζοδρόμιο και οι θέσεις του υπουργού καταγράφονται. Σε μία εποχή που η εθνική ενότητα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, διχάζει την Ελληνική κοινωνία» πρόσθεσε ο βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης.

«Ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και ως Έλληνας ποντιακής καταγωγής», ο Σ. Αναστασιάδης καλεί τον πρωθυπουργό «να δείξει την ανάλογη υπευθυνότητα για τις ανιστόρητες και προσβλητικές θέσεις του υπουργού Παιδείας και να προχωρήσει στην αποπομπή του»

«Επαίσχυντες και ιερόσυλες δηλώσεις»
«Η συστηματική εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο ονομάζεται “γενοκτονία” κ. Φίλη. Θα έπρεπε να το γνωρίζετε πριν να προβείτε σε τέτοιες επαίσχυντες και ιερόσυλες δηλώσεις για τον ποντιακό ελληνισμό» ήταν η δήλωση του βουλευτή ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «κανείς δεν μπορεί να διαγράψει ή να ξαναγράψει την ιστορία».

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού δεν αποτελεί μονάχα ένα ηθικό και εθνικό καθήκον, «είναι ένα ιστορικό χρέος που μας βαραίνει όλους» τόνισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης για να καταλήξει: «Ντροπή!».

«Πήρε τη σκυτάλη από τη Ρεπούση»
Για «εθνικό αίσχος» έκανε λόγο ο βουλευτής Θεόδωρος Καράογλου. «Παίρνοντας τη σκυτάλη από την κα Ρεπούση και τον περίφημο “συνωστισμό” στο λιμάνι της Σμύρνης, ο κ. Φίλης εκφράζει μια εμμονική εθνομηδενιστική ιδεοληψία, δίνοντας άλλοθι σε όσους προσπαθούν να σβήσουν την ιστορία του Πόντου και να διαγράψουν από την συλλογική μνήμη τον τραγικό ξεριζωμό, την ατίμωση και την εξόντωση των χιλιάδων που δολοφονήθηκαν, προκειμένου να σβήσει ολοκληρωτικά μια πανάρχαια κοιτίδα του Ελληνισμού. Η γενοκτονία των Ποντίων είναι ένα από τα αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα που δεν φθείρονται» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου.

«Ειλικρινά δεν ξέρω τι από τα δυο είναι πιο ανησυχητικό. Η άποψη που εκφράζει ο κ. Φίλης ή το γεγονός ότι παραμένει υπουργός Παιδείας;».

«Να γίνει υπουργός Παιδείας στην Τουρκία»
Την απομάκρυνση του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας ζήτησε ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης. Λέγοντας μάλιστα στον πρωθυπουργό να προτείνει τον υπουργό για να γίνει υπουργός Παιδείας στην Τουρκία!

«Θα συμβούλευα τον Τσίπρα ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του στην Άγκυρα να προτείνει στον Νταβούτογλου τον Φίλη για τη θέση του νέου υπουργού Παιδείας στη γείτονα χώρα. Άλλωστε οι “προοδευτικές” του απόψεις ελάχιστα απέχουν από την επίσημη τουρκική γραμμή που θέλει τους Πόντιους να προκάλεσαν οι ίδιοι την τραγική μοίρα τους…»

Ρεπορτάζ: Ρωμανός Κοντογιαννίδης, Πόπη Παπαγεωργίου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από το εικονογραφημένο ιστορικό ανέκδοτο (φωτ.: YouTube)
ΠΟΝΤΟΣ

«Ο Μαχμούτ’ς και τ’ Ανεφορίτα τ’ αιίδια» σε κόμικ από τον Γ. Κωνσταντινίδη

8/11/2025 - 9:54πμ
Η Άννα Πετροχείλου επί το έργον, σε φωτ. της ΕΣΕ. Στο φόντο ένα από τα «παιδιά» της, το σπήλαιο Κουτούκι στην Παιανία (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Άννα Μινάρδου-Πετροχείλου: Η Σμυρνιά που φώτισε τα ελληνικά σπήλαια – Η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε στις κορυφές του Ολύμπου και των Άλπεων

7/11/2025 - 10:46μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Εκλογές στις 16 Νοεμβρίου στον Σύλλογο Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες Του Πόντου»

7/11/2025 - 10:36πμ
Σαμψούντα, τέλη της δεκαετίας του 1910 (πηγή: eskiturkiye.net)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ο Νοέμβριος του 1919 στον Πόντο: Εκτιμήσεις για 10.000 συλλήψεις, 25.000 εκτοπισμένους, 80 χωριά καμένα και 5.000-7.000 νεκρούς

7/11/2025 - 9:39πμ
(Φωτ.: facebook Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Λόφου Ελασσόνας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Νέο διοικητικό συμβούλιο για τον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο Λόφου Ελασσόνας

6/11/2025 - 11:28μμ
Νέα ημερομηνία εκλογών στην Ένωση Ποντίων Περιστερίου
ΠΟΝΤΟΣ

Ένωση Ποντίων Περιστερίου: Παραδοσιακές γεύσεις και ποντιακό μεράκι στο πανηγύρι των Ταξιαρχών

6/11/2025 - 10:20μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/real-napster)
ΠΟΝΤΟΣ

Πόντος: Τι ήταν τα «τουμπία» και τι πίστευαν Έλληνες και Τούρκοι

6/11/2025 - 9:13μμ
(Φωτ.: facebook / Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης / Στέγη ποντιακού πολιτισμού)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης: Έναρξη μαθημάτων ποντιακής λύρας με τον Γιάννη Σανίδη

6/11/2025 - 3:30μμ
Οικογένεια της Ίμερας, 1914-5. Το κοριτσάκι αριστερά στην αγκαλιά της γιαγιάς είναι θεία της δωρήτριας Μαρίας Πεχωρικίδου  (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών / Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού)
ΠΟΝΤΟΣ

Όταν τα ωρολόγια εγίνοντο «σπούτνικ» – Ο σεβασμός από τους Τούρκους, η λατρεία στους Ρώσους

6/11/2025 - 10:20πμ
(Φωτ.: Αρχείο Επιτροπής Ποντιακών Μελετών)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Χαράλαμπου Τσακιρίδη: Τους σφάξαν όλους κι όπου πηγάδι τους ρίξαν. Αξέχαστα είναι αυτά που περάσαμε

5/11/2025 - 10:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: instagram dimikritsas)

Ντίμης Κρίτσας: Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 102 ετών, ο «άρχοντας» της κομψότητας

18 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα μη Ολυμπιακών στυλ πάλης: Ασημένια μετάλλια για Βαγιώτη και Μπαλντούνα

40 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/αρχείο)

Τραγωδία στην Τουρκία: Έξι νεκροί από πυρκαγιά σε αποθήκη αρωματοποιίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Λάρισας)

Το «Ροδάφνον» έχει απόψε ραντεβού με την ποντιακή διασκέδαση

1 ώρα πριν
(Πηγή: ΟΠΑΠ)

Ο 42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας γίνεται γιορτή εμπειριών από τον ΟΠΑΠ

2 ώρες πριν
Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ βρίσκονται σε επιφυλακή στα Βορίζια του Δήμου Φαιστού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)

Μία εβδομάδα μετά το μακελειό στα Βορίζια αναζητούνται ακόμα τα όπλα – Θα «μιλήσουν» και τα κινητά

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign