pontosnews.gr
Κυριακή, 15/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για το «ΟΧΙ» (βίντεο)

28/10/2015 - 3:18μμ
Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για το «ΟΧΙ» (βίντεο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Το ΟΧΙ συμβολίζει την ενότητα και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού. Ενωμένοι, δυνατοί και περήφανοι ας ακολουθήσουμε τα βήματα των προγόνων μας κι ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Χρόνια πολλά Ελλάδα».

Η σταθερή και χρωματισμένη με περηφάνια φωνή του Λουκά Θεοχαρόπουλου, σμηναγού της ομάδας «Ζευς» της 343ης μοίρας της Σούδας, μοιάζει να έρχεται με έναν απόκοσμο τρόπο από τον ουρανό στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Είναι η φωνή του ανθρώπου, του στρατιωτικού από τη Λήμνο, που για αρκετή ώρα είχε αφήσει άφωνους τους θεατές της στρατιωτικής παρέλασης της Θεσσαλονίκης, κάνοντας να φαίνεται σαν παιδικό παιχνίδι το F16 που πιλόταρε στον ουρανό της πόλης.


(Πηγή: seleo.gr)

Φτάνοντας ακόμα και τα 650 μίλια την ώρα, δηλαδή σχεδόν η ταχύτητα του ήχου και παρουσιάζοντας τριπλό roll, εκπληκτικές περιστροφές και διάφορους απότομους ελιγμούς, ο Λουκάς Θεοχαρόπουλος έδωσε το καλύτερο και εντυπωσιακότερο φινάλε στη φετινή στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

«Κύριε Σμηναγέ, τα φτερά σας σκεπάζουν τη χώρα και το λαό μας. Να είστε υπερήφανοι για την αποστολή σας. Ο Θεός μαζί σας!», ήταν η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, μέσω του ασυρμάτου.

Με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά χωρίς κάγκελα διεξήχθη η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Αρκετή ώρα πριν από την παρέλαση πολύς κόσμος είχε συγκεντρωθεί στην παραλιακή λεωφόρο, ενώ με αδημονία αμέτρητα παιδιά περίμεναν να θαυμάσουν τα άρματα μάχης, τους πυραύλους, αλλά και τα πεζοπόρα στρατιωτικά τμήματα.

Την παρέλαση άνοιξαν οι τραυματίες Κύπριοι αγωνιστές από την εισβολή του «Αττίλα» στο νησί το 1974, οι οποίοι παρέλασαν μαζί με βορειοελλαδίτες αγωνιστές της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

Ήταν η πρώτη φορά που Κύπριοι αγωνιστές παρέλασαν σε ελληνική στρατιωτική παρέλαση και ήρθαν στη χώρα ως προσκεκλημένοι του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Με πλατιά χαμόγελα στα πρόσωπά τους πολλά παιδιά κουνούσαν τα σημαιάκια τους, όταν περνούσαν από μπροστά τους τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων. Τις εντυπώσεις κέρδισαν για μία ακόμα φορά τα μηχανοκίνητα τμήματα, αλλά και αυτά των ειδικών δυνάμεων του στρατού, αφού σαν ένας άνθρωπος, με απόλυτο συγχρονισμό, τέντωναν τα χέρια και τα πόδια τους και έστριβαν το κεφάλι τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης πολεμικά αεροσκάφη πετούσαν σε διάφορους σχηματισμούς  πάνω από τους θεατές, από τη πόλη και το Θερμαϊκό κόλπο, ενώ εντυπωσιακή ήταν η εικόνα που δημιούργησαν τα στρατιωτικά ελικόπτερα, τα οποία πετούσαν σε χαμηλό ύψος και ήταν περισσότερο ευδιάκριτα από τους θεατές.

Χαρακτηριστικό σημείο της φετινής παρέλασης ήταν η ξαφνική εμφάνιση ενός ηλικιωμένου κυρίου, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς, μπροστά στην εξέδρα των επισήμων.

Κρατώντας σημαιάκι στο αριστερό του χέρι κι ένα σημείωμα στο δεξί, ο ηλικιωμένος πλησίασε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τον χαιρέτισε στρατιωτικά, άφησε το σημείωμα στα πόδια του προέδρου και αποχώρησε. Ο Προκόπης Παυλόπουλος ανταπέδωσε το χαιρετισμό με μία υπόκλιση του κεφαλιού του και φέρνοντας το χέρι του στο στήθος του.

Ως «αστείρευτη πηγή έμπνευσης για το έθνος των Ελλήνων» χαρακτήρισε «το παλλαϊκό ΌΧΙ της 28ης Οκτωβρίου του 1940» ο Π. Παυλόπουλος λίγο μετά το τέλος της παρέλασης.

«Η Δημοκρατία και η δίδυμη αδελφή της η Ελευθερία συνθέτουν τη συλλογική μας συνείδηση, βασικά συστατικά της οποίας είναι η Παιδεία και το θάρρος. Με αυτά θα πετύχουμε τους εθνικούς στόχους και θα υπερασπιστούμε τον άνθρωπο, το κράτος δικαίου και την κοινωνική δικαιοσύνη», είπε.

«Ενωμένος ο ελληνικός λαός στέλνει μήνυμα εθνικής κυριαρχίας. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή. Υποδεχόμαστε τους αναπήρους πολέμου της Κύπρου το 1974», δήλωσε αρχικά ο Πάνος Καμμένος.

«Εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από αυτούς τους αγωνιστές, που δεν τους αποδώσαμε τις οφειλόμενες τιμές. Ο άξονας Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος  είναι ο άξονας προστασίας του ελληνισμού», πρόσθεσε.

«Είμαστε εδώ, για να τιμήσουμε την επέτειο της εθνικής εποποιίας του 1940. Οι Έλληνες με το πνεύμα ελευθερίας κατάφεραν να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας», συμπλήρωσε δίπλα του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορος Φωκαΐδη.

Ως ημέρα μνήμης γι’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους το 1940 και περισυλλογής, ώστε να είμαστε οι Έλληνες ενωμένοι κι έτσι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Για δημιουργία κράτους σύγχρονου και αποτελεσματικού, με ισχυρή οικονομία και κοινωνικό πρόσωπο, ώστε να ξεπεραστούν οι νέες προκλήσεις και οι νέοι κίνδυνοι, τους οποίους αντιμετωπίζει η χώρα, έκανε λόγο ο περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είπε ότι «σε αυτή τη φάση που περνάμε, το να ανέβει η αδρεναλίνη μας είναι μία ένεση αισιοδοξίας. Έχουμε πολύ δρόμο για την ανάπτυξη, για να έρθει πάλι το χαμόγελο στα χείλη μας».

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκική μαφία: Τέσσερις προσαγωγές για τους πυροβολισμούς στη Νέα Μάκρη

15/03/2026 - 2:39μμ
Κεριά και κασκόλ στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ, στην Καλαμαριά (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Καταθέτει φίλος του θύματος – Βαρύ το κλίμα στη Θεσσαλονίκη

15/03/2026 - 11:46πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα – Τοπικές βροχές στα δυτικά

15/03/2026 - 8:08πμ
Απολογία στον ανακριτή Τρικάλων του ιδιοκτήτη της βιομηχανίας "ΒΙΟΛΑΝΤΑ" Κωνσταντίνου Τζιωρτζιώτη, Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2026. Ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας "ΒΙΟΛΑΝΤΑ" συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου 14/02/26, καθώς η εισαγγελέας Πρωτοδικών Τρικάλων, Ευτυχία Μελετοπούλου, μετά την αξιολόγηση των νέων στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από την ΔΑΕΕ, αναβάθμισε το κατηγορητήριο. Mε βάση τα νέα στοιχεία από την έρευνα της ΔΑΕΕ για την έκρηξη και πυρκαγιά που οδήγησε στον τραγικό θάνατο των πέντε γυναικών, στο εργοστάσιο της επιχείρησης, οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε έκρηξη με ενδεχόμενο δόλο και ανθρωποκτονία από αμέλεια. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ληστεία στον σταθμό Μετρό «Αγία Μαρίνα»

14/03/2026 - 11:02μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Κούρτης σε ηλικία 92 ετών

14/03/2026 - 9:10μμ
(Φωτ.: seismos.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

14/03/2026 - 8:42μμ
Αυτοσχέδιος βωμός με κεριά και κασκόλ του ΠΑΟΚ στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο άτυχος 20χρονος (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμαριά: Ο 20χρονος πέθανε από μεγάλη απώλεια αίματος – Το μαχαίρι τον βρήκε στην καρδιά

14/03/2026 - 7:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΕΛΛΑΔΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα και οι πληρωμές έως τις 20 Μαρτίου

14/03/2026 - 4:09μμ
Γκράφιτι στο σημείο όπο έπεσε νεκρός ο 20χρονος (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στην Καλαμαριά: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον 23χρονο – Οπαδική «χροιά» βλέπει η Εισαγγελία

14/03/2026 - 3:11μμ
Το τάνκερ «Maran Homer» (πηγή: marinetraffic.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση σε ελληνόκτητο τάνκερ: Η ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας, Maran Tankers Management

14/03/2026 - 1:18μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Τουρκική μαφία: Τέσσερις προσαγωγές για τους πυροβολισμούς στη Νέα Μάκρη

19 λεπτά πριν
(Φωτ.: The Greek Herald)

Ο Ελληνοαμερικανός συγγραφέας Κρίστοφερ Κόσμος φέρνει τους ομογενείς πιο κοντά στην Κρήτη, μέσα από τις σελίδες του νέου μυθιστορήματός του

46 λεπτά πριν
Υποστηρικτές του Εθνικού Συμβουλίου Αντίστασης του Ιράν στις Βρυξέλλες, στις 29 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)

Γιατί η Ευρώπη είναι «άοπλη» στον πόλεμο του Κόλπου

1 ώρα πριν
Ο εμβληματικός πίνακας του Ευγένιου Ντελακρουά στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου (φωτ.: Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου)

Συγκίνηση στο Μεσολόγγι: Ο πίνακας του Ντελακρουά επέστρεψε στον τόπο που τον ενέπνευσε

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων: Αργυρό μετάλλιο στη σφαιροβολία η Ραφαηλίδου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

And the Oscar goes to… Γιώργο Λάνθιμο; Η «Βουγονία», η πικρή ιστορία του σκηνοθέτη με την Ακαδημία και τα προγνωστικά

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign