Με νιάτα, φρεσκάδα και ζωντάνια θα γεμίσει σήμερα στις 11:00 η οδός Τσιμισκή, αφού εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες από δημόσια και ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν με καμάρι και περηφάνια, για να τιμήσουν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Παύλου Μελά (Διαγώνιος) και θα ολοκληρωθεί στη συμβολή της Τσιμισκή με την Ίωνος Δραγούμη. Η εξέδρα των επισήμων θα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, και την ελληνική πολιτεία αναμένεται να εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.
Αύριο, ανήμερα της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ», στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου και θα ολοκληρωθεί στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου.