Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στην Πολωνία, με τις δημοσκοπήσεις να τοποθετούν το κυβερνών κόμμα στην πρώτη θέση και μάλιστα με σημαντική διαφορά. Οι κάλπες άνοιξαν το πρωί στα περίπου 26.000 εκλογικά τμήματα της χώρας.
Λίγο πριν από τη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας, δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στην «Πολιτική Πλατφόρμα» (ΡΟ) του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ με 39,5% έναντι του συντηρητικού κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι (29,1%).
Έκπληξη των εκλογών αναμένεται να αποτελέσει ένα νέο αριστερό κόμμα, το «Κίνημα του Παλικότ», το οποίο σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση συγκεντρώνει ποσοστό 10,3% στις προθέσεις ψήφου και έρχεται στην τρίτη θέση.
Σήμερα επίσης ψηφίζουν οι Αργεντινοί για να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας.
Ο 58χρονος Ντανιέλ Σκιόλι, που υποστηρίζεται από την απερχόμενη πρόεδρο Κριστίνα Κίρχνερ και τον αριστερό συνασπισμό της, είναι το μεγάλο φαβορί.
Προηγείται σχεδόν δέκα μονάδες, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, έναντι του συντηρητικού αντιπάλου του Μαουρίτσιο Μάκρι. Ο μελλοντικός πρόεδρος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 10 Δεκεμβρίου.