pontosnews.gr
Παρασκευή, 1/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αυγουστιάτικη πανσέληνος 2015 με ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους και εκδηλώσεις

28/08/2015 - 9:39μμ
Αυγουστιάτικη πανσέληνος 2015 με ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους και εκδηλώσεις
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με την καλύτερη πανσέληνο του χρόνου κλείνει (τυπικά) το καλοκαίρι λίγο προτού ο Αύγουστος δώσει τη θέση του στον Σεπτέμβριο και το φθινόπωρο. Το Σάββατο περισσότερα από 140 μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι θα υποδεχθούν τους επισκέπτες στις θεατρικές αλλά και μουσικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει για την καθιερωμένη γιορτή του Αυγούστου. Φέτος μάλιστα τα πολιτιστικά ιδρύματα αλλά και τα μνημεία που μετέχουν στις δράσεις είναι περισσότερα από πέρυσι.

Στην αφίσα των εκδηλώσεων πρωταγωνιστής είναι το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων που διεκδικεί μια θέση στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Αν και ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης «κατεβάζει» ρολά στις 20:00, και δεν θα είναι επισκέψιμος την ώρα που θα εμφανιστεί το φεγγάρι, το Σάββατο το βράδυ στο Μουσείο της Ακρόπολης θα υπάρχει… κινητικότητα. Δεκάδες χορευτές τάνγκο θα βρεθούν στο προαύλιο του πολιτιστικού ιδρύματος για την εκδήλωση «Tango Acropolis», ενώ στην συνέχεια το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει γνωστές μελωδίες από την ορχήστρα του συνθέτη Μάριου Στρόφαλη. Η είσοδος στο Μουσείο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την πανσέληνο θα είναι ελεύθερη.

Οι «Ιστορίες της Σελήνης» θα ακουστούν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Το Σάββατο από τις 20:00 έως και τα μεσάνυχτα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βουτήξουν στα βαθιά των αρχαίων έργων και να μυηθούν στις άγνωστες ιστορίες που κρύβονται στα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Ανοικτός για τους ρομαντικούς θα είναι ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου. Μετά από τέσσερα χρόνια εργασιών ο Ναός του Ποσειδώνα θα δεχθεί και πάλι επισκέπτες για την αυγουστιάτικη πανσέληνο, και θα μείνει ανοικτός με ελεύθερη είσοδο έως και τα μεσάνυχτα.

Με την Ηρώ και τον Αδάμ Τσαρούχη θα γιορτάσει την πανσέληνο το Επιγραφικό Μουσείο, ενώ στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας η Σαββίνα Γιαννάτου θα μας ταξιδέψει με τη μελωδική φωνή της στην Κάτω Ιταλία. Στον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας θα βρεθεί ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης, ενώ στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά θα παρουσιαστεί η λυρική τραγωδία Προμηθέας Δεσμώτης του Παναγιώτη Καρούσου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πρωτότυπο χοροθεατρικό δρώμενο «Ενέργεια 29 χλμ νοτιοδυτικά» που παρουσιάζεται στον Ναό της Αφαίας της Αίγινας από την ομάδα «Synergy of art». Λίγο πιο βόρεια, στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, το βράδυ του Σαββάτου θα τραγουδήσουν οι Θάνος Μικρούτσικος, Αφροδίτη Μάνου και Γιάννης Κότσιρας. Ακόμη, στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία η Λιζέτα Καλημέρη.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ:. Κολάζ/ Εurokinissi Σωτήρης Δημητρόπουλος & Τατιάνα Μπόλαρη και parthena_chorozidou instagram)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρεις Πόντιοι φέτος στη Eurovision για την Ελλάδα – Το Ferto του Ακύλα, το 12άρι της Κλαυδίας και το act της Παρθένας Χοροζίδου

1/05/2026 - 1:59μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/jstarj-884623/)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρωτομαγιά 2026: Η Αττική γιορτάζει με πικ νικ, συναυλίες – Οι δήμοι υποδέχονται τον Μάιο

1/05/2026 - 10:06πμ
Από την φετινή παράσταση του Εθνικού Θεάτρου (Φωτ.:n-t.gr)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Βυσσινόκηπος»: Το κύκνειο άσμα του Άντον Τσέχοφ και το διπλό ανέβασμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

30/04/2026 - 5:54μμ
(Φωτ.: youtube.com)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένας εγωισμός γέννησε το «Μυστικέ μου έρωτα» – Η άγνωστη ιστορία της μεγάλης επιτυχίας της Στανίση και η Ρίτα Σακελλαρίου

29/04/2026 - 8:48μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ίδρυμα Ωνάση/Stelios Tzetzias)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Καβάφης βρήκε τη θέση του στην καρδιά της Αθήνας με το νέο γλυπτό-παγκάκι

29/04/2026 - 4:36μμ
(Φωτ.: Εύη Φυλακτού/Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Νένα Βενετσάνου στο Χάρβαρντ: Μουσική, Γυναίκες και Πολιτιστική Πολιτική σε διεθνή διαδικτυακή ομιλία

28/04/2026 - 11:52μμ
(Φωτ.: Facebook / Θέατρο Διάνα (Επίσημη Σελίδα) - Ελένη Ράντου / Γιάννης Μαργετουσάκης)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ελένη Ράντου: Η κυρία «sold out» ζει το «πάρτι της ζωής της»

27/04/2026 - 7:25μμ
Άποψη της περιοχής της Ηετιώνειας Πύλης (φωτ.: ΥΠΠΟΑ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επέκταση της Ηετιώνειας Πύλης στον Πειραιά – Νέα παρέμβαση σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής

27/04/2026 - 5:06μμ
Η Χριστίνα Αλεξανιάν αφηγείται επί σκηνής την ιστορία της Ανζέλ Κουρτιάν, σε μια παράσταση φόρο τιμής στη Γενοκτονία των Αρμενίων, 23 Απριλίου 2026 (φωτ.: Βουλή των Ελλήνων / Αλίκη Ελευθερίου)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βουλή: Συγκίνηση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων μέσα από τη θεατρική παράσταση «Τα Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν»

24/04/2026 - 8:42μμ
(Πηγή: x.com/celal1964)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρχαιολική ανακάλυψη: Αποκαλύφθηκε εντυπωσιακό άγαλμα της θεάς Αθηνάς ύψους δύο μέτρων στη Λαοδικεία

23/04/2026 - 7:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook.com/profile.php?/
Το Κιόστε - Μικρασ/κός Σύλλογος Αγιοπαρασκευούσηδων-Τσεσμελήδων Μυτιλήνης)

«Μάη μου με τα λούλουδα»: Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι από το Κατιρλί στη Μυτιλήνη

17 λεπτά πριν
Απεργιακή συγκέντρωση για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Εργατική Πρωτομαγιά 2026: Ηχηρό μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης σε όλη την Ελλάδα

47 λεπτά πριν
Η συγγραφέας Μαρία Συτμαλίδου και το εξώφυλλο του βιβλίου της

«Το Κουμπί» και το τραύμα της Γενοκτονίας των Ποντίων

1 ώρα πριν
(Φωτ:. Κολάζ/ Εurokinissi Σωτήρης Δημητρόπουλος & Τατιάνα Μπόλαρη και parthena_chorozidou instagram)

Τρεις Πόντιοι φέτος στη Eurovision για την Ελλάδα – Το Ferto του Ακύλα, το 12άρι της Κλαυδίας και το act της Παρθένας Χοροζίδου

2 ώρες πριν
Ιρανοί περνούν μπροστά από μια τοιχογραφία με αντι-αμερικανικά και αντι-ισραηλινά μηνύματα σε δρόμο της Τεχεράνης (φωτ.: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)

Στενά του Ορμούζ: Παγιδευμένα εκατοντάδες εμπορικά πλοία – 31% των σκαφών πλέουν με απενεργοποιημένο το σήμα GPS

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κρήτη: Τρεις άνδρες τραυμάτισαν με μαχαίρι 57χρονο αλλοδαπό έξω από μπαρ στο Ηράκλειο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign