pontosnews.gr
Τετάρτη, 2/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κυβερνήσει· δεν ξέρει, δεν είναι στην ιδεολογία του»

24/08/2015 - 8:05μμ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κυβερνήσει· δεν ξέρει, δεν είναι στην ιδεολογία του»
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Σάββας Αναστασιάδης, ποντιακής καταγωγής βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, είναι από εκείνους που δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Είτε το κόμμα του βρίσκεται στην κυβέρνηση είτε όχι, διεκδικεί τα δίκαια των συμπολιτών του ενώ μάχεται και για τα εθνικά θέματα. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο pontos-news.gr μίλησε για όλους και για όλα, λίγες ημέρες πριν οι πολίτες οδηγηθούν στις κάλπες. Πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να δραπετεύσει από τις ευθύνες του μια και έπρεπε να εφαρμόσει το σκληρό μνημόνιο που ψήφισε, αλλά δυστυχώς απέδειξε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Υποστηρίζει ότι η ΝΔ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εθνικά θέματα.

Πριν από λίγες μέρες η Βουλή ψήφισε το τρίτο μνημόνιο. Πιστεύετε ότι υπήρχε άλλη λύση;
Η επωφελής εξέλιξη για το λαό μας θα ήταν να μην είχαν προκληθεί εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, και να συνεχίζαμε τη δύσκολη αλλά αναπτυξιακή πορεία που πέτυχε η προηγούμενη κυβέρνηση. Σήμερα δυστυχώς όλα αυτά έχουν χαθεί και ξεκινάμε από χειρότερη αφετηρία. Γι’ αυτό η ψήφιση του νέου προγράμματος με τους εταίρους μας, που θα διασφάλιζε την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ, ήταν μονόδρομος, και γι’ αυτό και εμείς πράξαμε το εθνικό μας καθήκον. Άλλη λύση δεν υπήρχε, και αν ανακάλυπταν κάποια οι κυβερνώντες, θα ήταν τρισχειρότερη.

Γιατί πιστεύετε ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες;
Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας δραπέτευσε από τις ευθύνες τους προκηρύσσοντας εκλογές. Βιάστηκε, γιατί γνωρίζει ότι η κοινωνία αντιμετωπίζει ακόμα τα μέτρα σε επίπεδο ρητορικής. Βιάστηκε για να μην προλάβουν να φτάσουν στους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους κ.ά. οι συνέπειες των μέτρων που υπέγραψε.

Εκβιαστικά οδήγησε τον Ιανουάριο τη χώρα σε εκλογές επενδύοντας στον πόνο των πολιτών, τους οποίους βομβάρδισε με ψέματα και υποσχέσεις και έκλεψε την ψήφο τους. Πιστεύει ότι θα εξαπατήσει και πάλι τον ελληνικό λαό. Είναι βαθιά νυχτωμένος γιατί ακόμα και αυτοί που θεωρούσαν ότι θα σέρνονται έτσι τα μέτρα και δεν θα πληρώσουν ποτέ, αντιλαμβάνονται σήμερα ότι ο Τσίπρας χωρίς ίχνος ντροπής συνεχίζει να λέει ψέματα.

Η ΝΔ φοβάται τις κάλπες; Πιστεύετε ότι θα είστε πρώτο κόμμα;
Να επισημάνουμε πρώτα ότι τρεις εκλογικές διαδικασίες σε διάστημα δέκα μηνών δεν τις αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία, ούτε η χώρα. Είναι όμως στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού, και αυτός θα επιλέξει αν θα βάλει τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες για να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα. Αν θα βάλει, δηλαδή, το προσωπικό και το κομματικό του συμφέρον πάνω από το εθνικό και πάνω από το συμφέρον των πολιτών. Εμείς φυσικά δεν τις φοβόμαστε και είμαστε βέβαιοι ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα.

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών;
Ας ελπίσουμε ότι οι πολίτες κατάλαβαν τι έγινε τους έξι μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ας ελπίσουμε ότι θα ψηφίσουν με γνώμονα το καλό τους επιστρατεύοντας τη λογική και όχι το συναίσθημα, ώστε με τις εκλογές να προκύψει μια καθαρή λύση για τη χώρα.

Το διακύβευμα των εκλογών θα είναι πώς και ποιος μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα, και μάλιστα με ταχύτητα. Τα ψέματα τελείωσαν με τις προεκλογικές υποσχέσεις για 13ο μισθό, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κτλ. Ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι είναι ανίκανος να διαπραγματευτεί αλλά και να εφαρμόσει αυτά που ο ίδιος υπέγραψε. Η απόσταση με τη ΝΔ είναι τεράστια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κυβερνήσει· δεν ξέρει, δεν είναι στην ιδεολογία του.

Είστε από τους μαχητικούς βουλευτές της ΝΔ. Ιδιαίτερα στα θέματα που αφορούν την ομογένεια και τα εθνικά θέματα. Τι βαθμό θα βάζατε στην κυβέρνηση για την πολιτική της απέναντι στους ομογενείς;
Επειδή συμμετείχα ανελλιπώς στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού και ως αντιπρόεδρος, πρέπει να σας πω ότι μέχρι σήμερα δεν έχω αντιληφθεί καμία πολιτική για την ομογένεια. Πιστεύω ότι –κρίνοντας μόνο με κομματικά κριτήρια– οι κυβερνώντες δεν αντιμετώπιζαν την ομογένεια με βάση το εθνικό συμφέρον.

Φοβάστε για εξελίξεις στα εθνικά θέματα;
Δεν φοβάμαι, αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι η κυβέρνηση έδειχνε να μην παρακολουθεί και να μην αντιλαμβάνεται τι γίνεται στον περίγυρό μας. Υπάρχει ενδεχόμενο αρνητικών εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα.

Πριν από λίγο καιρό οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην Αμφίπολη είχαν κάνει το γύρο του κόσμου. Σήμερα βλέπουμε να στοχοποιείται η κυρία Περιστέρη, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση υποτιμά τις ανακαλύψεις που έγιναν. Ποιος ο λόγος;
Το συγκεκριμένο μνημείο θεωρείται και είναι πολύ μεγάλης αρχαιολογικής αξίας. Βρίσκεται σε μια ιστορική περιοχή και πρέπει να αναδειχθεί και να συνδυασθεί με τη διαχρονική παρουσία του ελληνικού έθνους στην περιοχή αλλά και με την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Η υποτίμηση της σπουδαιότητας του μνημείου γίνεται για μικροκομματικούς λόγους. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η απερχόμενη κυβέρνηση δεν είχε δώσει ούτε ένα ευρώ για τη συνέχιση των ανασκαφών.

Πιστεύετε ότι βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας σε αυτό το ζήτημα;
Πιστεύω ότι δίνουμε το δικαίωμα στους γνωστούς γείτονές μας να αμφισβητούν την ελληνικότητα της περιοχής με θέματα που ανοίγουμε μόνοι μας.


Ο Σάββας Αναστασιάδης κατά την παρουσίαση του ανανεωμένου pontos-news.gr

Πώς βλέπετε το pontos-news.gr και ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους Πόντιους;
Το pontos-news.gr καλύπτει έναν χώρο πληροφόρησης και έγκυρης ενημέρωσης που έλειπε από τη χώρα μας – ή δεν ήταν τόσο οργανωμένος και συγκροτημένος όπως παρουσιάζεται σήμερα. Ο χώρος της παράδοσης, των δραστηριοτήτων της ομογένειας, των προσφυγικών, και κάθε ελληνικού παραδοσιακού συλλόγου σε όλο τον κόσμο, παράλληλα με την καθημερινή πολιτική, κοινωνική κτλ. ενημέρωση δημιουργούν έναν ολοκληρωμένο φορέα ενημέρωσης, μοναδικό στη χώρα μας.

Ίσως ο τίτλος να αδικεί το pontos-news.gr γιατί καλύπτει όλο το φάσμα των θεμάτων που αφορούν τον απανταχού ελληνισμό και όχι μόνο των Ποντίων. Για όλους τους Έλληνες, λοιπόν, pontos-news.gr για πάντα!

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης στο Μαξίμου για το ΚΥΣΕΑ (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ – Τι συζητήθηκε

2/07/2025 - 3:48μμ
Ορκωμοσία νέων μελών της κυβέρνησης, Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 (φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης – Τι δήλωσε ο Πλεύρης για την μεταναστευτική πολιτική

30/06/2025 - 11:55πμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στον ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να αναφερθεί ο Κ. Μητσοτάκης

30/06/2025 - 8:40πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην είσοδο του Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αποτύχαμε – Αγανάκτηση και οργή για τους διαλόγους

29/06/2025 - 11:21πμ
Εξωτερική άποψη του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αθήνα απαντά στο τουρκικό ΥΠΕΞ: Επίκληση του διεθνούς δικαίου μόνο όταν υιοθετείται καθ’ ολοκληρίαν

28/06/2025 - 11:30μμ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας (Φωτ. αρχείου: facebook.com/MFATurkiye)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Επαναφέρει ζήτημα «τουρκικής» μειονότητας με όχημα απόφαση του ΕΔΑΔ

28/06/2025 - 8:54μμ
Από αριστερά, ο Θάνος Πλεύρης με τον Μάκη Βορίδη σε παλιότερο στιγμιότυπο στη Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI/Παναγιώτης Στόλης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ο Θάνος Πλεύρης στη θέση του Μ. Βορίδη

28/06/2025 - 2:43μμ
Μοντάζ φωτογραφιών του Διονύση Σταμενίτη και του Χρήστου Μπουκώρου (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ Κώστας Τζούμας/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι δήλωσαν Διονύσης Σταμενίτης και Χρήστος Μπουκώρος για τις παραιτήσεις τους

27/06/2025 - 11:37μμ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης στα κυβερνητικά έδρανα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το παρασκήνιο της παραίτησης Βορίδη και η επόμενη μέρα – Ανασχηματισμός, Προανακριτική στο τραπέζι, εκλογές ζητά η αντιπολίτευση

27/06/2025 - 6:32μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτούνται Βορίδης, Σταμενίτης, Χατζηβασιλείου, Μπουκώρος

27/06/2025 - 3:42μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης στο Μαξίμου για το ΚΥΣΕΑ (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ – Τι συζητήθηκε

14 λεπτά πριν
(Φωτ.: FIBA)

Basketball Champions League: Οι αντίπαλοι ΑΕΚ, Προμηθέα και Καρδίτσας στους ομίλους – Με ποιον παίζει προκριματικά ο ΠΑΟΚ

38 λεπτά πριν
Το χορευτικό της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών στα 57α Καραϊσκάκεια (φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Αθηνών)

Καραϊσκάκεια 2025: Η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών παρουσίασε τον Πόντο

1 ώρα πριν
Ανακαινισμένο δωμάτιο στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Τζάνειο: Εγκεφαλικά νεκρή η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση αίματος – Δωρίζει τα όργανα η οικογένεια

1 ώρα πριν
Ο καπνός είναι από τη φωτιά στην περιοχή Ριζάρι του Μαραθώνα (φωτ.: Facebook / Kostas Theofilopoulos)

Φωτιά στον Μαραθώνα, σε χαμηλή βλάστηση

2 ώρες πριν
Δημήτρης Ανδριανόπουλος, ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ επί της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ 17, στους Αμπελόκηπους

Εθνικό Λαχείο: Σε καταστήματα ΟΠΑΠ της Θεσσαλονίκης οι δύο τυχεροί που κέρδισαν από 500.000 ευρώ

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign