pontosnews.gr
Παρασκευή, 3/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πτήση ΜΗ370: Όλα δείχνουν ότι βρέθηκε το Boeing – Οι δημοφιλείς θεωρίες συνωμοσίας

30/07/2015 - 5:17μμ
Πτήση MH370: 4,5 χρόνια μετά, η εξαφάνισή της παραμένει άλυτο μυστήριο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σχεδόν 17 μήνες μετά από την εξαφάνισή του Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών στις 8 Μαρτίου 2014, τα συντρίμμια που ξεβράστηκαν στη γαλλική νήσο Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό δίνουν νέες ελπίδες ότι θα λυθεί το μυστήριο με την πτήση ΜΗ370. «Είναι πολύ πιθανό», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν πρόκειται για το μοιραίο αεροσκάφος. «Είναι σχεδόν βέβαιο», ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών Αμπντούλ Αζίζ Καπράουι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα συντρίμμια ανήκουν όντως σε Boeing 777, αλλά χρειάζεται η επαλήθευση ότι όντως πρόκειται για το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Μαλαισιανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι τα πρώτα συμπεράσματα βασίζονται σε ανάλυση φωτογραφιών του αντικειμένου που βρέθηκε στη νήσο Ρεϊνιόν, το οποίο μάλλον είναι τμήμα από φτερό.

«Το κομμάτι έχει μεταφερθεί από τις γαλλικές Αρχές στην Τουλούζη προκειμένου να εξεταστεί από το Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) που είναι επιφορτισμένο με τις έρευνες για αεροπορικά περιστατικά», εξήγησε ο Μαλασιανός πρωθυπουργός.

Το αεροσκάφος της πτήσης ΜΗ370 εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο. Μετέφερε 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας ζήτησε αυτοσυγκράτηση και να μην γίνονται πρόωρες εικασίες. «Είχαμε πολλούς εσφαλμένους συναγερμούς στο παρελθόν, και για το καλό των οικογενειών που έχασαν συγγενικά τους πρόσωπα και έχουν υποφέρει από βασανιστικές αβεβαιότητες, απευθύνω έκκληση να εξακριβώσουμε την αλήθεια κατά τρόπο που θα τους επιτρέψει να γυρίσουν σελίδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Το βελάκι δείχνει τη γαλλική νήσο Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό

Όλο το διάστημα που το Boeing 777 παρέμενε άφαντο, το φως της δημοσιότητας είχαν δει πολλές εικασίες, ακόμα και θεωρίες συνωμοσίας. Η πιο δημοφιλής θεωρία είναι ότι το αεροσκάφος το έριξε ο ίδιος ο πιλότος λόγω προσωπικών προβλημάτων. Φήμες ήθελαν να είχε χωρίσει με τη σύζυγό του ενώ προτού μπει στο πιλοτήριο είχε μάθει ότι ο συγγενής του αρχηγός της αντιπολίτευσης είχε καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκιση για σοδομισμό.

Ύποπτος θεωρήθηκε και ο συγκυβερνήτης. Σύμφωνα με το… σενάριο εξουδετέρωσε τον πιλότο, απενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο, κλείδωσε την πόρτα του πιλοτηρίου και έριξε το αεροσκάφος αυτοκτονώντας με θεαματικό τρόπο.

Μία από τις φήμες που κυκλοφόρησαν έλεγαν ότι το αεροσκάφος το έκλεψαν Ρώσοι για λογαριασμό του Βλαντιμίρ Πούτιν  και ότι το προσγείωσαν στο Καζακστάν.

Μια Βρετανίδα, η Κάθριν Τι, έγραψε στο μπλογκ της ότι το χρησιμοποίησαν οι Κινέζοι ως αεροσκάφος-καμικάζι για να πλήξουν το στόλο των κινεζικών πλοίων. Και οι… ΗΠΑ μπήκαν στο παιχνίδι της συνωμοσίας αφού σύμφωνα με το σενάριο που κυκλοφόρησε οι Αμερικανοί το κατέρριψαν φοβούμενοι τρομοκρατική επίθεση στη στρατιωτική βάση Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αστυνομικοί στο ανατολικό Λονδίνο (φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Πελικό σε ευρωπαϊκή κλίμακα: Διεθνές δίκτυο που νάρκωνε και κακοποιούσε γυναίκες αποκάλυψαν οι βρετανικές Αρχές

2/07/2026 - 11:52μμ
Μια γυναίκα δροσίζεται με φορητό ανεμιστήρα χειρός στο Βερολίνο, στις 27 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΚΟΣΜΟΣ

Καύσωνας αλά… ευρωπαϊκά: Στη Γαλλία ουρές για κλιματιστικά, στην Ισπανία φόρεσαν «έξυπνα» βραχιολάκια

2/07/2026 - 10:16μμ
Στιγμιότυπο από την αντικυβερνητική συγκέντρωση έξω από το κοινοβούλιο της Αλβανίας, Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026 (πηγή: ata.gov.al)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το ξενοδοχείο που συνδέεται με την Ιβάνκα Τραμπ – Νέα επεισόδια έξω από το κοινοβούλιο

2/07/2026 - 7:55μμ
Διασώστες μεταφέρουν τον Ερνάν Χιλ, ο οποίος παρέμεινε εγκλωβισμένος κάτω από τα συντρίμμια επί οκτώ ημέρες, στην πόλη Κατία Λα Μαρ της Βενεζουέλας. 2 Ιουλίου 2026. (φωτ.: EPA / Ronald Pena R)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Το θαύμα μέσα στα συντρίμμια – Ζωντανός έπειτα από οκτώ ημέρες κάτω από 140 τόνους ερειπίων

2/07/2026 - 7:31μμ
Καπνός από τη φωτιά στη Στρογγυλή Άρτας, Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Fire & Weather Hellas)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Άρτα: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

2/07/2026 - 6:22μμ
Η καμένη πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει η οικογένεια της Αφροδίτης Νέστορα, στην περιοχή της Ανάληψης (Χαριλάου) στη Θεσσαλονίκη.
Τετάρτη 1 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Το αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες» – Συγκλονίζει ο χήρος της Βάγιας Νέστορα

2/07/2026 - 5:58μμ
Στον κύκλο ο άνδρας που κολύμπησε για να προλάβει το πλοίο στη γραμμή Ελαφόνησος-Πούντα. Στιγμιότυπο από βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης
ΕΛΛΑΔΑ

Ελαφόνησος: Δικογραφία και κυρώσεις για το πλοίο με τον ανοιχτό καταπέλτη – Ποιος ήταν στο νερό

2/07/2026 - 5:10μμ
Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα επί της οδού Αλκμήνης. Επόμενη ημέρα, Τετάρτη 1 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πετράλωνα: Αγωνία για τη διπλανή πολυκατοικία μετά την κατάρρευση – «Είχε πάρει επικίνδυνη κλίση»

2/07/2026 - 4:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΥΠΑ: Πότε θα κάνετε αίτηση για τη δωρεάν φιλοξενία βρέφους/νηπίου σε 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς

2/07/2026 - 4:22μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ποινές φυλάκισης σε 21 άτομα για τη δράση οπαδικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών

2/07/2026 - 3:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Christopher Torres)

Μουντιάλ 2026: Με τριάρα στους «16» η Ισπανία

27 λεπτά πριν
Αστυνομικοί στο ανατολικό Λονδίνο (φωτ.: EPA / Andy Rain)

Υπόθεση Πελικό σε ευρωπαϊκή κλίμακα: Διεθνές δίκτυο που νάρκωνε και κακοποιούσε γυναίκες αποκάλυψαν οι βρετανικές Αρχές

38 λεπτά πριν
Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί μιλά σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού στη Νίκαια, 18 Μαΐου 2025 (φωτ.: Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη / Ορέστης Νικολαΐδης)

Νέα έκκληση για τον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί – Στις 3 Αυγούστου η κρίσιμη δίκη για το άσυλο

1 ώρα πριν
Άνοιγμα κάλπης μετά το τέλος της ψηφοφορίας για τις εθνικές εκλογές σε εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, Κυριακή 25 Ιουνίου 2023 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κανείς δεν σχηματίζει κυβέρνηση – Υποχωρεί το κόμμα Καρυστιανού

1 ώρα πριν
Ο τελευταίος όροφος πολυκατοικίας, όπως φαίνεται από τη διπλανή ταράτσα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Αλλάζουν όλα στις πολυκατοικίες: Τι έρχεται για κοινόχρηστα, επισκευές και διαχωρισμό διαμερισμάτων

2 ώρες πριν
Προς το παρχάρι Τσαγμάν, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων στην περιοχή της Τόν(γ)ιας (φωτ.: Anadolu)

Πόντος: Ανέβασμα στα παρχάρια όπως παλιά – Κοπάδια και χοροί στα βουνά της Τραπεζούντας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign