«Στόχο ρεαλιστικό» χαρακτήρισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τη συγκέντρωση 50 δισ. ευρώ από την πώληση ελληνικών κρατικών πόρων. «Οι αποκρατικοποιήσεις αυτές θα δημιουργήσουν έσοδα ικανά για να αποπληρώνεται το ελληνικό χρέος για περίοδο μεγαλύτερη από 20 χρόνια», ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομίας της Ολλανδίας.
Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της ολλανδικής Βουλής, εξήγησε ότι πρόκειται για μια διαδικασία που θα υπερβαίνει τα τρία χρόνια και συμπλήρωσε: «Δεν πρόκειται για ξεπούλημα, οι ιδιωτικοποιήσεις θα επιδιωχθούν με βραδύ ρυθμό ώστε να εξασφαλιστεί η επίτευξη καλύτερων αποδόσεων».
Ντάισελμπλουμ: Η ελληνική οικονομία χρειάζεται απελπιστικά τις ξένες επενδύσεις μέσα από τις αποκρατικοποιήσεις.
Ο επικεφαλής του Eurogroup αναφέρθηκε στο ταμείο διαχείρισης των πόρων αυτών. «Εάν η έδρα του ήταν στο Λουξεμβούργο, θα επρόκειτο για μια υπερβολική παρέμβαση από μέρους της Ευρωζώνης», είπε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση-γέφυρα, υπογράμμισε ότι αφού οριστικοποιηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Ελλάδα θα μπορέσει τη Δευτέρα να αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Υπάρχει ευρεία συναίνεση πως το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει και στο νέο ελληνικό πρόγραμμα», κατέληξε.