pontosnews.gr
Τετάρτη, 17/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θυελλώδης συνεδρίαση στο Ευρωκοινοβούλιο – Με «Αντιγόνη» απάντησε ο Τσίπρας

8/07/2015 - 4:45μμ
Διαμαρτυρία ευρωβουλευτών της ΝΔ για την ταινία «The Macedonian»
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ομιλίες σε φορτισμένο κλίμα αλλά και αποδοκιμασίες στην ιστορική συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου για την ελληνική κρίση, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν έχω κρυφό σχέδιο εξόδου από το ευρώ», διαβεβαίωσε στη δευτερολογία του τους ευρωβουλευτές ο πρωθυπουργός, ο οποίος πήρε το λόγο για να αντικρούσει τη σφοδρή επίθεση που δέχθηκε.

Σε ρυθμούς σκληρού… ροκ ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Οι εξτρεμιστές της Ευρώπης σάς χειροκροτούν κ. Τσίπρα. Περιτριγυρίζεστε από λάθος φίλους», είπε χαρακτηριστικά ο Μάνφρεντ Βέμπερ. Αναφερόμενος στο ελληνικό δημοψήφισμα αναρωτήθηκε αν οι Σλοβάκοι πρέπει να ερωτηθούν και εκείνοι αν θέλουν να πληρώνουν τους Έλληνες.

«Σταματήστε να προσβάλλετε την Ελλάδα, σταματήστε να παίζετε με τα σπίρτα σε μια αποθήκη καυσίμων», ήταν η απάντηση του Δημήτρη Παπαδημούλη στον Μάνφρεντ Βέμπερ, ενώ ο Νότης Μαριάς τον κατηγόρησε για ανθελληνικό ντελίριο. «Πείτε πρώτα στην κυρία Μέρκελ να εξοφλήσει τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και μετά να μιλάτε για αξιοπρέπεια», κατέληξε ο Έλληνας ευρωβουλευτής.


Ολόκληρη η ομιλία του Μάνφρεντ Βέμπερ

Τη δική του απάντηση στον Μάνφρεντ Βέμπερ έδωσε στη δευτερολογία του και ο Αλέξης Τσίπρας. «Η σημαντικότερη στιγμή αλληλεγγύης της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας ήταν το 1953, όταν η χώρα σας έβγαινε καταχρεωμένη και λεηλατημένη από δύο παγκόσμιους πολέμους και η Ευρώπη, οι ευρωπαϊκοί λαοί, έδειξαν τη μέγιστη αλληλεγγύη στη σύνοδο του Λονδίνου το 1953, όταν αποφάσισαν τη διαγραφή του 60% του χρέους της Γερμανίας, καθώς και ρήτρα ανάπτυξης», ανέφερε.


Ο πρωθυπουργός άκουσε όλες τις τοποθετήσεις των ευρωβουλευτών κρατώντας σημειώσεις (φωτ.: Patrick Seeger / EPA)

Φανερά φορτισμένη ήταν η ομιλία του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων. «Είμαι θυμωμένος πραγματικά, συνεχώς μιλάτε για μεταρρυθμίσεις αλλά ποτέ δεν κάνετε προτάσεις», είπε σε σχεδόν έξαλλη κατάσταση ο Γκι Φέρχοφσταντ, ο οποίος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποδείξει ότι είναι ένας πραγματικός ηγέτης «και όχι ένα εκλογικό ατύχημα».

Σε πιο ήπιους τόνους ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών Τζάνι Πιτέλα έστειλε το μήνυμα ότι η ευρωομάδα δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα. «Δεν χαρίζουμε την Ευρώπη σε κανέναν», είπε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος αύριο αποχωρεί από το Ευρωκοινοβούλιο παραδίδοντας την έδρα του στον Γιάννη Μηλιό.


Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εμφανίστηκε κρατώντας μια ταμπελίτσα με το «όχι» σαν αυτές που υπήρχαν σε πολλά έδρανα ευρωβουλευτών (φωτ.: Patrick Seeger / EPA)

«Θέλουμε βιώσιμη ανάπτυξη για να επιστρέψουμε πίσω τα δανεικά που πήραμε», ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στους ευρωβουλευτές που αναφέρθηκαν στο βάρος που έχουν επωμιστεί οι δικές τους χώρες. Η δευτερολογία του πρωθυπουργού έκλεισε με ένα μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους: «Μιας και αναφερθήκατε όμως εσείς στην αρχαία ελληνική Τραγωδία, να σας πω ότι ένας από τους σημαντικότερους αρχαίους τραγωδούς, ο Σοφοκλής, με το αριστούργημά του, την Αντιγόνη, μας έμαθε πως υπάρχουν στιγμές που υπέρτατος νόμος από τους νόμους των ανθρώπων είναι το δίκαιο των ανθρώπων. Και νομίζω πως τώρα είναι μια τέτοια στιγμή».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Λοβέρδος: Προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία μαζί με στελέχη των «Δημοκρατών»

16/09/2025 - 1:30μμ
Ο βουλευτής της Νίκης Νίκος Βρεττός μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη: Υπό διαγραφή ο βουλευτής Νίκος Βρεττός επειδή υποστήριξε στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ

16/09/2025 - 9:40πμ
Συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ανδρουλάκης αφήνει ανοιχτό το θέμα των συνεργασιών

14/09/2025 - 3:38μμ
Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/MotionTeam)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόψε η ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ – Θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

13/09/2025 - 9:10πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται με όρους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

12/09/2025 - 5:25μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ - EPA / Γιάννης Κολεσίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία χτύπησε την πόρτα της ΕΕ για το SAFE – Θα εισακουστούν οι ανησυχίες Ελλάδας και Κύπρου;

12/09/2025 - 11:11πμ
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Doug Burgum, στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμερικανικό LNG και Chevron στο επίκεντρο της συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό ΥΠΕΣ

11/09/2025 - 2:35μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές, δεν τίθεται ζήτημα διαδοχής στη ΝΔ

7/09/2025 - 3:45μμ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Δείτε ζωντανά

7/09/2025 - 12:14μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στην 89η ΔΕΘ (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Μεταρρύθμιση 1,6 δισ. ευρώ με μόνιμες μειώσεις φόρων για μεσαία τάξη, οικογένειες, νέους

6/09/2025 - 11:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Τραυματίας ο Τεντόγλου, παρέδωσε το «στέμμα» στον Φουρλάνι

18 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Γκόγκα Λεντιάν: Έλληνας πολίτης ο «ήρωας του Άραχθου»

51 λεπτά πριν
(Εικ.: ΧΚ)

Μαθαίνω ποντιακά: Γνωρίζετε τι είναι το λαχτόριν και γιατί δεν λαλεί;

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αναστασία Καρεκλά)

EuroBasket 2025: Κυρίαρχος παίκτης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο – Σε βίντεο της FIBA οι καλύτερες στιγμές του

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)

«Όλα κερασμένα από τον Μάκη που κέρδισε το Eurojackpot» – Τι έγινε το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Καρύτση και την πλατεία Μαβίλη

2 ώρες πριν
Το εξώφυλλο του άλμπουμ του «Το παιδί του Πόντου», 1995

17 Σεπτεμβρίου 2003: Ο Θόδωρος Παυλίδης φεύγει από τη ζωή, πολύ νωρίς και άδικα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign