pontosnews.gr
Τετάρτη, 29/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο: Δεν επιλέγουμε ρήξη με την Ευρώπη αλλά οριστική λύση

8/07/2015 - 12:23μμ
Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο: Δεν επιλέγουμε ρήξη με την Ευρώπη αλλά οριστική λύση
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με χειροκροτήματα, αλλά και με γιουχαΐσματα, καθώς και με ελληνικές σημαίες στα έδρανα και ταμπέλες με «όχι», οι ευρωβουλευτές άκουσαν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την επομένη του ευρωπαϊκού τελεσιγράφου στην ελληνική κυβέρνηση. Για πρώτη φορά από την έναρξη των διαπραγματεύσεων, ο Έλληνας πρωθυπουργός απευθύνθηκε απευθείας στους εκπροσώπους των κρατών-μελών για την κατάσταση στην Ελλάδα.

«Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε τις επόμενες μέρες να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της κρίσιμης συγκυρίας, τόσο για το καλό της Ελλάδας όσο και της Ευρωζώνης – θα έλεγα κυρίως όχι μόνο για το οικονομικό αλλά και για το γεωπολιτικό συμφέρον της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, εξήγησε ότι η Ελλάδα προτείνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις.

Τσίπρας: Δεν θέλουμε να συγκρουστούμε με την Ευρώπη αλλά με τις κατεστημένες λογικές και νοοτροπίες που βύθισαν την Ελλάδα και βυθίζουν μαζί και την Ευρωζώνη.


Φωτ.: Patrick Seeger (EPA)

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τους ευρωβουλευτές ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση των υποχρεώσεών της και την αναδιάρθρωση του χρέους δεν έχουν στόχο να επιβαρύνουν επιπλέον τον Ευρωπαίο φορολογούμενο. «Τα χρήματα που δόθηκαν στην Ελλάδα –ας είμαστε ειλικρινείς– δεν κατέληξαν ποτέ στον ελληνικό λαό, ήταν χρήματα για να σωθούν οι ελληνικές και οι ευρωπαϊκές τράπεζες», υπογράμμισε.

Τσίπρας: Βρίσκομαι εδώ λίγες μόλις μέρες μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού για μια βιώσιμη και έντιμη λύση.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός έκανε μια γενναία επιλογή μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς πίεσης, και πρόσθεσε ότι η επιλογή του δεν είναι επιλογή ρήξης αλλά επιστροφής στις ιδρυτικές αρχές της Ευρώπης. «Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ευρώπη, το κοινό μας ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ή θα είναι δημοκρατική ή θα έχει τεράστιες δυσκολίες να επιβιώσει», ανέφερε.

Τσίπρας: Αυτό που ονομάζουμε ελληνική κρίση δεν είναι παρά η συνολική αδυναμία της Ευρωζώνης να βρει μια οριστική λύση σε μια αυτοτροφοδοτούμενη κρίση χρέους.

Μιλώντας για τα προγράμματα λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, ο πρωθυπουργός είπε: «Η πατρίδα μου έχει μετατραπεί σε ένα πειραματικό εργαστήριο λιτότητας. Το πείραμα όμως αυτό απέτυχε».

Όπως εξήγησε στους ευρωβουλευτές, τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός έκανε μια πρωτοφανή προσπάθεια προσαρμογής η οποία εξάντλησε τις αντοχές του. «Βεβαίως, παρόμοια προσπάθεια δεν έγινε μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες και σέβομαι απολύτως την προσπάθεια άλλων λαών να αντεπεξέλθουν αλλά και των κυβερνήσεων να αποφασίσουν σκληρά και δύσκολα μέτρα», σημείωσε, και συμπλήρωσε: «Όμως πουθενά αυτά τα προγράμματα δεν ήταν τόσο σκληρά και τόσο μεγάλης διάρκειας όσο ήταν στην Ελλάδα».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης στα κοινοβουλευτικά έδρανα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κυριαζίδης – Χαρακτήρισε «ευχή» το «κάνε κανένα παιδί»

28/07/2026 - 9:55μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: 33 διατάξεις εγκρίθηκαν για να προχωρήσει η διαδικασία – Οι συσχετισμοί της επόμενης Βουλής θα κρίνουν τις τελικές αλλαγές

27/07/2026 - 11:14μμ
Άποψη της αίθουσας όπου συνεδριάζει η Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία – Οι αλλαγές που προτείνει η ΝΔ

27/07/2026 - 12:08μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης: Συντονισμός Αθήνας και Λευκωσίας για το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

25/07/2026 - 3:05μμ
Εικόνα από το Προεδρικό Μέγαρο και τη συνάντηση του Κωσταντίνου Τασούλα με τους πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων, για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

52η επέτειος Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: Τα πολιτικά «πηγαδάκια» στο Προεδρικό Μέγαρο και οι εκλογές

24/07/2026 - 11:59μμ
Κατάθεση στεφανιού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ) για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ /EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

52 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τη Μεταπολίτευση, τους θεσμούς και την Κύπρο

24/07/2026 - 11:45πμ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθηκε η ασυλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου – «Δεν θα με απενεργοποιήσουν»

22/07/2026 - 6:20μμ
Ο Μάριος Σαλμάς στα βουλευτικά έδρανα, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση ασυλίας για τον Μάριο Σαλμά – Βαριές καταγγελίες κατά Γεωργιάδη

22/07/2026 - 4:28μμ
Ο Σωκράτης Φάμελλος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρώην πρόεδρος Σωκράτης Φάμελλος έκλεισε την πόρτα – «Αδιέξοδο και περιχαράκωση»

22/07/2026 - 2:53μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο εδώλιο το φθινόπωρο τέσσερις βουλευτές της ΝΔ – Οι ημερομηνίες των δικών

22/07/2026 - 1:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, στη Λευκωσία. Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Χ / UN Cyprus)

Κυπριακό: Συγκρατημένη αισιοδοξία Χριστοδουλίδη μετά το δείπνο με Γκουτέρες και Έρχιουρμαν

2 ώρες πριν
Τα δύο πρόωρα βρέφη, πιθανότατα δίδυμα, όπως βρέθηκαν τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο στον μικρό κιβωτιόσχημο τάφο. Η ταφή χρονολογείται στον 8ο ή τον 9ο αιώνα μ.Χ. (φωτ.: OeAW–OeAI / L. Zabrana)

Έφεσος: Δύο πρόωρα βρέφη είχαν ταφεί μέσα σε… ρωμαϊκή τουαλέτα πριν από 1.200 χρόνια

3 ώρες πριν
Το ανασκαφικό πεδίο της Γκραν Ντολίνα στην Αταπουέρκα της Ισπανίας, όπου έχουν εντοπιστεί τα απολιθώματα του Homo antecessor (φωτ.: Malopez 21 / Wikimedia Commons)

Κανιβαλισμός πριν από 850.000 χρόνια: Στο «μενού» του Homo antecessor έμπαιναν μικροί και μεγάλοι

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Αρχείο Ομάδας Διαχείρισης Εκβρασμών Κητωδών «ΑΡΙΩΝ»)

Φάλαινα στον Παγασητικό: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» – Τι πρέπει να προσέχουν τα σκάφη

4 ώρες πριν
Η φωτιά στην Πάρο,  Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.:  Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Gina Paros)

Φωτιά στην Πάρο: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων

4 ώρες πριν
Ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης στα κοινοβουλευτικά έδρανα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κυριαζίδης – Χαρακτήρισε «ευχή» το «κάνε κανένα παιδί»

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign