pontosnews.gr
Σάββατο, 9/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο: Δεν επιλέγουμε ρήξη με την Ευρώπη αλλά οριστική λύση

8/07/2015 - 12:23μμ
Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο: Δεν επιλέγουμε ρήξη με την Ευρώπη αλλά οριστική λύση
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με χειροκροτήματα, αλλά και με γιουχαΐσματα, καθώς και με ελληνικές σημαίες στα έδρανα και ταμπέλες με «όχι», οι ευρωβουλευτές άκουσαν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την επομένη του ευρωπαϊκού τελεσιγράφου στην ελληνική κυβέρνηση. Για πρώτη φορά από την έναρξη των διαπραγματεύσεων, ο Έλληνας πρωθυπουργός απευθύνθηκε απευθείας στους εκπροσώπους των κρατών-μελών για την κατάσταση στην Ελλάδα.

«Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε τις επόμενες μέρες να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της κρίσιμης συγκυρίας, τόσο για το καλό της Ελλάδας όσο και της Ευρωζώνης – θα έλεγα κυρίως όχι μόνο για το οικονομικό αλλά και για το γεωπολιτικό συμφέρον της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, εξήγησε ότι η Ελλάδα προτείνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις.

Τσίπρας: Δεν θέλουμε να συγκρουστούμε με την Ευρώπη αλλά με τις κατεστημένες λογικές και νοοτροπίες που βύθισαν την Ελλάδα και βυθίζουν μαζί και την Ευρωζώνη.


Φωτ.: Patrick Seeger (EPA)

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τους ευρωβουλευτές ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση των υποχρεώσεών της και την αναδιάρθρωση του χρέους δεν έχουν στόχο να επιβαρύνουν επιπλέον τον Ευρωπαίο φορολογούμενο. «Τα χρήματα που δόθηκαν στην Ελλάδα –ας είμαστε ειλικρινείς– δεν κατέληξαν ποτέ στον ελληνικό λαό, ήταν χρήματα για να σωθούν οι ελληνικές και οι ευρωπαϊκές τράπεζες», υπογράμμισε.

Τσίπρας: Βρίσκομαι εδώ λίγες μόλις μέρες μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού για μια βιώσιμη και έντιμη λύση.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός έκανε μια γενναία επιλογή μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς πίεσης, και πρόσθεσε ότι η επιλογή του δεν είναι επιλογή ρήξης αλλά επιστροφής στις ιδρυτικές αρχές της Ευρώπης. «Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ευρώπη, το κοινό μας ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ή θα είναι δημοκρατική ή θα έχει τεράστιες δυσκολίες να επιβιώσει», ανέφερε.

Τσίπρας: Αυτό που ονομάζουμε ελληνική κρίση δεν είναι παρά η συνολική αδυναμία της Ευρωζώνης να βρει μια οριστική λύση σε μια αυτοτροφοδοτούμενη κρίση χρέους.

Μιλώντας για τα προγράμματα λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, ο πρωθυπουργός είπε: «Η πατρίδα μου έχει μετατραπεί σε ένα πειραματικό εργαστήριο λιτότητας. Το πείραμα όμως αυτό απέτυχε».

Όπως εξήγησε στους ευρωβουλευτές, τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός έκανε μια πρωτοφανή προσπάθεια προσαρμογής η οποία εξάντλησε τις αντοχές του. «Βεβαίως, παρόμοια προσπάθεια δεν έγινε μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες και σέβομαι απολύτως την προσπάθεια άλλων λαών να αντεπεξέλθουν αλλά και των κυβερνήσεων να αποφασίσουν σκληρά και δύσκολα μέτρα», σημείωσε, και συμπλήρωσε: «Όμως πουθενά αυτά τα προγράμματα δεν ήταν τόσο σκληρά και τόσο μεγάλης διάρκειας όσο ήταν στην Ελλάδα».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ministryofjustice.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα τροπολογία Φλωρίδη: Δίκη για πολιτικά πρόσωπα εντός τριών μηνών

7/05/2026 - 9:36μμ
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στην Βουλή (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος η τρίτη συνεχόμενη εκλογική νίκη – Να ιδρώσουμε όλοι τη φανέλα

7/05/2026 - 7:05μμ
Η ΚΟ της ΝΔ χειροκροτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το τέλος ομιλίας του στη Βουλή, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού. Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Σκληρή δοκιμασία για την Κοινοβουλευτική Ομάδα – Σήμερα το κρίσιμο τεστ

7/05/2026 - 10:25πμ
Στιγμιότυπο από τη συζήτηση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για την άρση ασυλίας του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου
(φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Βελόπουλος: «Ναι» της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας του

6/05/2026 - 12:54μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ βγαίνει από το Air Force One (φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη Γκιλφόιλ: Ο Τραμπ στην Ελλάδα το 2026 – Αμερικανική κινητικότητα στην περιοχή μας

5/05/2026 - 6:33μμ
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο βήμα της ελληνικής Βουλής, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης. Τρίτη 6 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιστορική ομιλία Βαρθολομαίου στη Βουλή: Η ειρήνη δεν είναι δεδομένη, κατακτάται

5/05/2026 - 4:15μμ
(Φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης για ηλεκτρικά πατίνια: «Προσωπικά θα ήθελα να απαγορευτούν» – Αυστηρότερες ρυθμίσεις ενόψει

5/05/2026 - 11:32πμ
Ο Χάρης Καστανίδης (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Παραιτήθηκε ο Χάρης Καστανίδης με σφοδρή επίθεση κατά Νίκου Ανδρουλάκη

4/05/2026 - 1:00μμ
Οι δημοσιογράφοι Βικτωρία Δενδρινού και Ελένη Βαρβιτσιώτη (πηγή: ΣΚΑΪ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απάντησαν Βαρβιτσιώτη και Δενδρινού στον Αλέξη Τσίπρα για το ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»

3/05/2026 - 8:12μμ
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Ιθάκη» στο κινηματοθέατρο Αστόρια, στο Ηράκλειο Κρήτης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος Χαλκιαδάκης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Γιατί αρνήθηκα να συμμετάσχω στη σειρά ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό» που αναφέρεται στο 2015

3/05/2026 - 6:27μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Greek City Times)

Συγκίνηση στο Σίδνεϊ: Η 104 ετών Ελληνίδα ομογενής τραγούδησε μαζί με τον Ματθαίο Τσαχουρίδη παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Euroleague: Στην Ισπανία και πάλι η σειρά του Παναθηναϊκού με τη Βαλένθια

3 ώρες πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, 1 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

Τραμπ: Τριήμερη εκεχειρία Ρωσίας-Ουκρανίας και ανταλλαγή 2.000 αιχμαλώτων

3 ώρες πριν
Η φανέλα της Γαλατασαράι πάνω στην Παναγία Σουμελά (πηγή: Χ)

Σάλος με τη Γαλατασαράι: Χρησιμοποίησε την Παναγία Σουμελά σε οπαδική ανάρτηση – Αναγκάστηκε να τη διαγράψει

4 ώρες πριν
Η Σία Κοσιώνη στο τελευταίο της δελτίο ειδήσεων από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ, Παρασκευή 8 Μαΐου 2026 (πηγή: Glomex)

Τίτλοι τέλους για τη Σία Κοσιώνη στον ΣΚΑΪ μετά από 20 χρόνια

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Acropolis Swim Open: Πανελλήνιο ρεκόρ και Νο1 στον κόσμο ο Σίσκος στα 200μ. ύπτιο

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign