Η πρώτη μπαλοθιά έπεσε από τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη. Μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Channel 9 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι μία τέτοια συμφωνία θα αποτελέσει «μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα» και ότι θα διευρύνει την κοινωνική εξαθλίωση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να σταματήσει.
«Με τα νέα μέτρα υπολογίζω ότι θα χάσουν απ’ την τσέπη τους οι Έλληνες τουλάχιστον δύο μισθούς» είπε και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πει «όχι» σε έναν τέτοιο συμβιβασμό, ιδίως εάν δεν συνοδεύεται από αναδιάρθρωση του χρέους και επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.
Δήλωσε επίσης ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μία συμφωνία με τα μέτρα που έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά. «Γνωρίζω κι άλλους βουλευτές που δεν ανήκουν σε κάποια συνιστώσα ή τάση, οι οποίοι δεν πρόκειται να στηρίξουν μία τέτοια συμφωνία», πρόσθεσε.