pontosnews.gr
Δευτέρα, 20/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πανελλήνιες 2015: Πότε βγαίνουν οι βαθμοί, πού θα κινηθούν οι βάσεις

18/06/2015 - 3:13μμ
Πανελλήνιες: Ίσως δεν μετράει ο βαθμός του απολυτηρίου για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Υπομονή μέχρι τις 23 Ιουνίου –οπότε και κατά πάσα πιθανότητα θα αναρτηθούν οι βαθμοί στα σχολεία– θα πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι φοιτητές. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες τα χαμόγελα θα… παγώσουν όταν δουν τους βαθμούς στα Μαθηματικά, καθώς υπολογίζεται ότι ακόμα και το 80% των μαθητών έγραψε κάτω από τη βάση. Αν επαληθευτεί το σενάριο, τότε θα πρόκειται για νέο ρεκόρ: το 2013 το 78% των υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είχε γράψει κάτω από 10.

Οι κακές επιδόσεις στα Μαθηματικά, αλλά και στη Φυσική, αναμένεται να ρίξουν τις βάσεις στις σχολές του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου. Πτώση των βάσεων, αλλά όχι σε τόσο μεγάλα επίπεδα, αναμένεται και στις σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου (θεωρητική κατεύθυνση). Οι φετινές επιδόσεις στα Αρχαία θεωρούνται οι χειρότερες, ενώ χαμηλά βαθμολογήθηκαν και τα γραπτά σε Λατινικά και Λογοτεχνία. Ωστόσο, οι σχετικά καλές επιδόσεις στην Ιστορία, δεύτερο μάθημα σε βαρύτητα, αναμένεται ότι θα συγκρατήσουν την πτώση.

Ανάλογη είναι η εικόνα και για το 3ο Επιστημονικό Πεδίο όπου κυριαρχούν οι Ιατρικές Σχολές. Τα θέματα στη Βιολογία Κατεύθυνσης, που είναι και τα πρώτο μάθημα βαρύτητας, κρίθηκαν πιο δύσκολα από πέρσι. Στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο όπου βρίσκονται οι σχολές Οικονομίας και Διοίκησης.

Εκπαιδευτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η δυσκολία των φετινών θεμάτων είναι στη λογική της εξισορρόπησης. Φέτος οι θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι λιγότερες κατά 1.960. Αυτό σημαίνει ότι εάν τα θέματα κινούνταν στα περσινά επίπεδα τότε θα είχαμε άνοδο των βάσεων.

Η βαθμολόγηση των γραπτών αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Οι μαθητές θα πρέπει να καταθέσουν τα μηχανογραφικά δελτία έως τις 7 Ιουλίου.

Εκτός όμως από τις κακές επιδόσεις των μαθητών, τις βάσεις αναμένεται να ρίξουν και οι αυστηρότεροι όροι που ισχύουν στις μετεγγραφές. Με βάση τα όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, φέτος ο αριθμός των μετεγγραφομένων δεν θα μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει το 15% των εισακτέων. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Διαύγεια και να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες από τη Βουλή. Ωστόσο, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπαιδευτικός αναλυτής Στράτος Στρατηγάκης, αν οι χρόνοι δεν… βγουν μέχρι τα παιδιά να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους, τότε κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί ακριβώς.

Στρατηγάκης: Αν ισχύσει για τις μετεγγραφές το πλαφόν του 15%, τότε θα ανοίξει η ψαλίδα ανάμεσα στις σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης κι αυτές της περιφέρειας, ενώ το άνοιγμα μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.000 μόρια.

Ο εκπαιδευτικός αναλυτής δίνει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Πέρυσι που επιτράπηκαν ελεύθερα οι μετεγγραφές, η βάση στη Μηχανολογία της Κοζάνης ανέβηκε 1.960 μόρια. Η εξήγηση είναι ότι δήλωσαν τη σχολή πολλοί υποψήφιοι γνωρίζοντας ότι θα πάρουν μετεγγραφή για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ή το Αριστοτέλειο. Αλλά φέτος όποιος δηλώσει Κοζάνη θα μείνει πιθανότατα εκεί. Αυτό από μόνο του μπορεί να φέρει 1.000 μόρια πτώση στις βάσεις της περιφέρειας. Είναι πιθανό δηλαδή στα κεντρικά πολυτεχνεία οι βάσεις να πέσουν 500 μόρια και στης περιφέρειας 1.500» αναφέρει.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια σήμερα ο 25χρονος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα

20/07/2026 - 9:00πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ραντεβού για …ξεκαθάρισμα κατέληξε στον άγριο ξυλοδαρμό 15χρονης – Στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε το θύμα

20/07/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: Roy Buri / Pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συνεχίζονται και σήμερα οι υψηλές θερμοκρασίες – Πού αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος

20/07/2026 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο: Εντοπίστηκε νεκρό άτομο κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε ΙΧ

19/07/2026 - 10:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δράμα: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης 46χρονης από δύσβατο σημείο στο Παρανέστι

19/07/2026 - 9:20μμ
(Φωτ.: Δήμος Πέλλας)
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Πέλλας: Τιμή στους πεσόντες και τον ήρωα της ΕΛΔΥΚ Γεώργιο Ρούσση, 52 χρόνια μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή

19/07/2026 - 8:17μμ
Εντοπισμός βαλίτσας με ανθρώπινα μέλη σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην Κυψέλη, Σάββατο 18 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Μυστήριο με τη νεκρή γυναίκα στη βαλίτσα – Στο Ανθρωποκτονιών η έρευνα

19/07/2026 - 7:48μμ
Εύζωνας της Προεδρικής Φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη  σε συνθήκες καύσωνα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας προ των πυλών με σαραντάρια μέχρι την Τετάρτη

19/07/2026 - 3:44μμ
(Πηγή: exchange.glomex.com/discover)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Σελήνια

19/07/2026 - 3:20μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μια γυναίκα και ένας άνδρας μετέφεραν παράνομα μετανάστες σε Καβάλα και Ορεστιάδα

19/07/2026 - 2:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΝΤΑ-ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ/Facebook)

Αλλαγή ημερομηνίας για τον καλοκαιρινό χορό της Ψηφιακής Σάντας – Πότε θα πραγματοποιηθεί

27 λεπτά πριν
Ο ναός του Προφήτη Ηλία στη Σάντα, όπως τον κατέγραψε ο Άντονι Μπράιερ (πηγή: «Αρχείον Πόντου», Επιτροπής Ποντιακών Μελετών)

Προφήτης Ηλίας στον Πόντο: Το θαύμα του Αϊ-Λια στο Καρς και ο άγιος των κεραυνών

53 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια σήμερα ο 25χρονος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Κρήτη: Ραντεβού για …ξεκαθάρισμα κατέληξε στον άγριο ξυλοδαρμό 15χρονης – Στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε το θύμα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Roy Buri / Pixabay)

Καιρός: Συνεχίζονται και σήμερα οι υψηλές θερμοκρασίες – Πού αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ισπανία – «Έσβησε» την Αργεντινή στον τελικό

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign