pontosnews.gr
Τρίτη, 11/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σε ποιον θα είναι αφιερωμένο το 8ο Φεστιβάλ Παιδικών Ποντιακών Χορών

13/06/2015 - 1:44μμ
Σε ποιον θα είναι αφιερωμένο το 8ο Φεστιβάλ Παιδικών Ποντιακών Χορών
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Νάουσα στις 27 και 28 Ιουνίου θα πλημμυρίσει νιάτα και το μέλλον του ποντιακού ελληνισμού θα πρωταγωνιστήσει στο 8ο Φεστιβάλ Παιδικών Ποντιακών Χορών. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) και ο ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, με την υποστήριξη της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας.

Πρόκειται για μια γιορτή πολιτισμού και παράδοσης, όπου ποντιόπουλα τρίτης και τέταρτης γενιάς δίνουν δυναμικό παρών αποδεικνύοντας πως ο ποντιακός πολιτισμός δεν χάνεται, αλλά διαιωνίζεται στο πέρασμα των χρόνων.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μια μεγάλη πομπή απαρτιζόμενη από όλες τις ποντιακές αποστολές προς το μνημείο Γενοκτονίας, όπου θα κατατεθούν στεφάνια στη μνήμη των 353.000 ψυχών που χάθηκαν. Η πομπή θα καταλήξει στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, όπου θα λάβει χώρα το Φεστιβάλ.

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε μια σπουδαία προσωπικότητα, σε μια γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της στη μετάδοση της φλόγας του ποντιακού πολιτισμού.

Ο λόγος για την αείμνηστη Κρυστάλλη Κωνσταντινίδου, η οποία ήταν η γυναίκα που πρωτοστάτησε το 1975 στην ίδρυση του πρώτου χορευτικού τμήματος του συλλόγου, έραψε ποντιακές φορεσιές και έβαλε, στην ουσία, τη δική της σφραγίδα στη μακρόχρονη ιστορία της Ευξείνου Λέσχης. Στο πρόσωπο αυτής της γυναίκας τιμάται όλη η πρώτη γενιά των Ελλήνων του Πόντου που εγκαταστάθηκαν στη Νάουσα μεταφέροντας στη νέα τους πατρίδα τα βιβλία της ιστορικής Βιβλιοθήκης του Φροντιστηρίου Αργυρούπολης του Πόντου.

Για την καλύτερη οργάνωση του Φεστιβάλ, το ΔΣ της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες παρακαλεί τις αποστολές των ποντιακών συλλόγων να ενημερώσουν εγκαίρως τους διοργανωτές για τη συμμετοχή τους. Επίσης απευθύνει έκκληση να μην λησμονήσουν να προσκομίσουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθώς στο όνομα της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, τις ημέρες του Φεστιβάλ θα συλλέγονται τρόφιμα για οικογένειες της περιοχής που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, σε εμφανή σημεία του Δημοτικού Θεάτρου Νάουσας θα συγκεντρώνονται καπάκια από νερά και αναψυκτικά για τον Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων. 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

Η ποντιακή κουζίνα των νηστειών και οι μυρωδιές του Πόντου

10/08/2026 - 5:36μμ
ΠΟΝΤΟΣ

Ο Χριστόν και ο Βασίλτς: Ένα μεσελόπον για τη χαρτοπαιξία από τον Γεώργιο Μ. Κωνσταντινίδη

10/08/2026 - 11:45πμ
Ζιπκαλήδες μεταφέρουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Δεκαπενταύγουστος 2025 (φωτ.: Flickr / ΙΜ Βεροίας / Γεράσιμος Μπεκές)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Στο Βέρμιο ο Κωνσταντίνος Τασούλας τον Δεκαπενταύγουστο – Θα του απονεμηθεί ο Μεγαλόσταυρος των Μεγαλοκομνηνών

9/08/2026 - 9:49μμ
(Φωτ.: facebook.com/psmAMACEIA?locale=el_GR)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Στο Μανιάκι το ποντιακό πνεύμα συνάντησε τον προσκοπισμό

9/08/2026 - 7:16μμ
Χειροκρότημα μετά το τέλος της παράστασης «Ινάτενα» στην Αρχαία Πύδνα, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Αρχαία Πύδνα / Ancient Pydna)
ΠΟΝΤΟΣ

Πύδνεια 2026: Η βραβευμένη «Ινάτενα» έφερε την ποντιακή λαλιά στην Αρχαία Πύδνα

9/08/2026 - 3:12μμ
Η Εύξεινος Λέσχη Κέρκυρας υποδέχθηκε τους «Ακρίτες του Πόντου» από τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, στο 5ο Ποντιακό Πανηγύρι-Φεστιβάλ (φωτ.: Stamatis Katopodis Photography)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Κέρκυρα χόρεψε ποντιακά: Λύρα και νταούλι στο Παλιό Λιμάνι

9/08/2026 - 12:55μμ
Φρεσκοσυλλεγμένα φουντούκια στην Κερασούντα κατά τη διάρκεια της συγκομιδής (φωτ.: Anadolu)
ΠΟΝΤΟΣ

Από την Κερασούντα στις σοκολάτες όλου του κόσμου: Άρχισε η συγκομιδή των φουντουκιών

9/08/2026 - 10:34πμ
Ασσύριοι Χριστιανοί εκτοπισμένοι από το Βόρειο Ιράν, 1919 (πηγή: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (Library of Congress), ΗΠΑ – Underwood & Underwood, Νέα Υόρκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Ζητάμε εκ νέου την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ασσυρίων από την Ελλάδα

7/08/2026 - 11:08μμ
Άποψη της Δέσμενας σήμερα (φωτ.: facebook.com/omer.bayram.7771586)
ΠΟΝΤΟΣ

Δέσμενα: Το ελληνικό χωριό – αετοφωλιά της Αργυρούπολης του Πόντου

7/08/2026 - 9:35μμ
Η Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου με διαδικτυακούς μαθητές της (φωτ. ΑΚ: eidiseis.gr· φωτ. μαθητών: ΑΚ· εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

Ποντιακά χωρίς σύνορα: Ανοιχτές οι εγγραφές για τα μαθήματα του φθινοπώρου σε ΗΠΑ και Καναδά

7/08/2026 - 8:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυρκαγιά στη περιοχή Κουβαρά Αττικής. Δευτέρα 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Κουβαράς: Σπινθήρες από καλώδια χαμηλής τάσης δείχνει η έρευνα για τη φωτιά

8 ώρες πριν
To κατάμεστο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στο Ηράκλειο, Κυριακή 9 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Κωνσταντίνος Κουναλάκης)

Ηράκλειο: Ο Αϊδινιώτης Μιχάλης Σουγιούλ γέμισε το Κηποθέατρο – Περισσότεροι από 150 έμειναν εκτός

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΟΚ)

Ευρωμπάσκετ U16: Στον τελικό και σε τροχιά ανόδου η Εθνική κορασίδων

8 ώρες πριν
Κάτοικοι εξετάζουν τα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε μετά το σεισμό των 7,4 βαθμών στο Κάλι της Κολομβίας, στις 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ernesto Guzman Jr)

Κολομβία: Αυξάνονται οι νεκροί από το σεισμό των 7,4 Ρίχτερ – Άνθρωποι στα συντρίμμια, φόβοι για βαρύ απολογισμό

9 ώρες πριν
Έφηβοι της ομογένειας που συμμετείχαν στην παρέλαση που έγινε στη Μελβούρνη για την 205η επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση. Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 (φωτ.: SBS Greek)

Απογραφή στην Αυστραλία: Η λέξη «Greek» μετρά περισσότερο από έναν αριθμό

9 ώρες πριν
Επιβατηγό πλοίο περνά μπροστά από το κάστρο Pfalzgrafenstein στον Ρήνο, στο Κάουμπ της Γερμανίας. 6 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ronald Wittek)

Συναγερμός στον Ρήνο: Η ξηρασία απειλεί να «κόψει» στα δύο την εμπορική αρτηρία της Ευρώπης

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign