Επίθεση από Κινέζους χάκερ υποστηρίζει ότι δέχθηκε η αμερικανική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να υποκλαπούν τα προσωπικά δεδομένα περίπου 4.000.000 ανθρώπων, οι οποίοι εργάζονται στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Washington Post που επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους, η κυβερνοεπίθεση είναι η τελευταία σε μια σειρά που κάνουν εδώ και καιρό Κινέζοι χάκερ σε υπηρεσίες ή εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων.
Το σοβαρό πλήγμα έγινε αντιληπτό τον περασμένο Απρίλιο από το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού (OPM), ωστόσο είχε εκδηλωθεί από το Δεκέμβριο του 2014.
Προς το παρόν η υπηρεσία δεν έχει καταλήξει στους λόγους που οι χάκερ επιτέθηκαν, αλλά εξετάζονται διάφορα ενδεχόμενα, μεταξύ των οποίων η κλοπή ταυτοτήτων και η κατασκοπεία.
Το FBI ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα και ότι «λαμβάνει σοβαρά υπόψη όλες τις εν δυνάμεις επιθέσεις κατά των συστημάτων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα».
«Η προστασία των δεδομένων των ομοσπονδιακών υπαλλήλων από κάθε κακόβουλη ενέργεια αποτελεί προτεραιότητα» δήλωσε η διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης Προσωπικού Κάθριν Αρτσουλέτα.
Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού διευκρίνισε ότι πρώην και νυν ομοσπονδιακοί υπάλληλοι που υπήρξαν θύματα της επίθεσης θα ενημερωθούν επισήμως από τις 8 Ιουνίου και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εντοπισθούν και νέα θύματα κατά τη διάρκειας της έρευνας, ενώ θα προβλεφθεί η καταβολή αποζημίωσης σε περίπτωση «απάτης ή κλοπής ταυτότητας».