pontosnews.gr
Πέμπτη, 5/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αέρας αλλαγής στην Ισπανία – Άνοδος των Podemos

25/05/2015 - 11:02πμ
Αέρας αλλαγής στην Ισπανία – Άνοδος των Podemos
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Εκλογικό χαστούκι επιφύλασσαν οι Ισπανοί ψηφοφόροι στις περιφερειακές εκλογές στη νοτιοευρωπαϊκή χώρα όχι μόνο στον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι αλλά και στον δικομματισμό. Παράλληλα έδωσαν μήνυμα νίκης σε νεότερα κόμματα όπως τα Podemos και Ciudadanos, που στην ουσία διαδέχονται την Ενωμένη Αριστερά και το κόμμα «Ένωση, Πρόοδος και Δημοκρατία».

Όπως προκύπτει από τα επίσημα δεδομένα και με καταμετρημένο το 80% των ψήφων, το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) οδεύει προς το χειρότερο αποτέλεσμα που έχει καταγράψει από το 1991 σε πανεθνικές δημοτικές εκλογές μια και κερδίζει το 26,5% των ψήφων, περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τις εκλογές του 2011. Οι Σοσιαλιστές, το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης, παραμένουν στη δεύτερη θέση με μικρή διαφορά, καθώς συγκεντρώνουν το 25,5%.

Στη Βαρκελώνη οι Podemos τερμάτισαν πρώτοι με 25% και την ακτιβίστρια κατά των εξώσεων, Άντα Κολάου, να εκλέγεται δήμαρχος της ισπανικής πόλης. 

Στη Μαδρίτη, το ψηφοδέλτιο «Μαδρίτη Τώρα» της Μανουέλα Καρμέρα, που περιλαμβάνει κυρίως το Podemos, κατέλαβε τη δεύτερη θέση έπειτα από εκείνο του Λαϊκού Κόμματος (20 δημοτικοί σύμβουλοι έναντι 21), αλλά μπορεί να κυβερνήσει με την υποστήριξη του Σοσιαλιστικού Κόμματος (εννέα έδρες), με τους Ciudadanos να καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση (επτά έδρες). Για το λαϊκό Κόμμα χάθηκε επίσης και το προπύργιο της Βαλένθια, ενώ παρελθόν φαίνεται να αποτελεί και το περιφερειακό Κοινοβούλιο της Μαδρίτης.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Pais μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει τις επόμενες εβδομάδες η σχέση που θα διαμορφωθεί ανάμεσα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα και τους Podemos. Τα δύο αυτά κόμματα δεν θα ήθελαν να εμφανιστούν ως υπερβολικά ενωμένα ούτε όμως μπορούν να αφήσουν τις διαφορές τους να κυριαρχήσουν, όπως συνέβη στην Ανδαλουσία.

Σε γενικές γραμμές, αρχίζει στην Ισπανία μια περίοδος όπου θα υπάρχουν περισσότερες λύσεις και θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη περισσότεροι παράγοντες. Πρόκειται στην πραγματικότητα για τη συνέχεια ενός πολιτικού σεισμού που ξεκίνησε με τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2014 και θα κορυφωθεί στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλύψεις για τη δολοφονία του 27χρονου στη Νέα Πέραμο: Η ένταση με τον πατέρα του και τα απειλητικά μηνύματα

4/02/2026 - 11:50μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε τουρνουά γκολφ, το 2023 (φωτ.: EPA / Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισόβια στον δράστη για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ λίγο πριν τις εκλογές του 2024

4/02/2026 - 10:23μμ
Yποστηρίκτρια του Εκρέμ Ιμάμογλου κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βαριές κατηγορίες για πολιτική κατασκοπεία στον Ιμάμογλου – Ποινές έως 20 έτη ζητά η Εισαγγελία

4/02/2026 - 8:31μμ
Ασθενοφόρα παραλαμβάνουν τραυματίες στο λιμάνι της Χίου για να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο του νησιού, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Κούργιας)
ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: «Πόλεμος. Ήταν 40 πάνω στο φουσκωτό» – Συγκλονιστική μαρτυρία δύτη, συνελήφθη ο φερόμενος διακινητής

4/02/2026 - 7:43μμ
Κορβέτα F265 «Köln» του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού στις εγκαταστάσεις της ναυπηγικής εταιρείας Blohm & Voss στο Αμβούργο (φωτ.: EPA / Focke Strangmann)
ΕΛΛΑΔΑ

Ροδόπη: Κρατούμενος ο 55χρονος Έλληνας που κατηγορείται για σαμποτάζ σε γερμανικές κορβέτες – «Το παιδί μου, ο καλύτερος άνθρωπος»

4/02/2026 - 6:49μμ
Το λεωφορείο των ΚΤΕΛ που τυλίχθηκε στις φλόγες στη Σίνδο, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: thestival.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Φλεγόμενα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη: Ξηλώθηκε η διοίκηση του ΟΣΕΘ μετά το νέο περιστατικό

4/02/2026 - 6:24μμ
Γερμανοί αστυνομικοί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έλληνας λαθρεπιβάτης έδειρε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

4/02/2026 - 5:36μμ
Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Χίου, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Αναγνώστου)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ για την τραγωδία με τους 15 νεκρούς στη Χίο – Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα

4/02/2026 - 3:59μμ
Σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, στη Νίκαια Λάρισας, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Στο τραπέζι νέες κινητοποιήσεις – «Δεν δόθηκαν απαντήσεις, τα προβλήματα παραμένουν»

4/02/2026 - 3:35μμ
Από την αυτοψία που έγινε στον Αλφειό, Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: ilialive.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε αυξημένο συναγερμό η Ηλεία ενόψει της νέας κακοκαιρίας

4/02/2026 - 2:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: FIBA)

FIBA Europe Cup: Νίκησε στην Ιταλία και πήρε την πρόκριση το Περιστέρι

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: instagram/ppsakropotamou)

Μουχαπέτι «Τάσος Παπαδόπουλος» και βασιλόπιτα στον Ακροπόταμο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

EuroCup: Υπέταξε τη Νεπτούνας ο Άρης

1 ώρα πριν
(Φωτ.: FIBA)

Basketball Champions League: Λύγισε στο φινάλε η Καρδίτσα στο Βερολίνο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex)

Αποκαλύψεις για τη δολοφονία του 27χρονου στη Νέα Πέραμο: Η ένταση με τον πατέρα του και τα απειλητικά μηνύματα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ανδρέας Αλεξόπουλος)

Κύπελλο Ελλάδας: Συμπλήρωσε την οκτάδα το Μαρούσι

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign