pontosnews.gr
Δευτέρα, 29/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αναγνώρισε τη Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών

22/05/2015 - 5:34μμ
Η Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αναγνώρισε τη Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένα βήμα μπροστά κάνει η Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και με ψήφισμα που θα συζητηθεί για την τόλμη του –αφού ανάλογα ψηφίσματα δεν έχουν υιοθετήσει όλα τα κόμματα από τα οποία προέρχονται οι ευρωπαϊκές κεντροδεξιές νεολαίες– αναγνωρίζει και καταδικάζει τις Γενοκτονίες Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων από τους Οθωμανούς Τούρκους στις αρχές του 20ου αιώνα.

Το ψήφισμα που υιοθετήθηκε ομόφωνα, αποτελεί πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ και κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα, λίγα 24ωρα πριν από την μαύρη επέτειο της 19ης Μαΐου, στην Ολομέλεια του 10ου Συνεδρίου Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΥΕΡΡ) που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία.

Εκτός της αναγνώρισης και της καταδίκης των Γενοκτονιών το ψήφισμα καλεί τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Συμβούλιο της Ευρώπης καθώς επίσης και τους διεθνείς οργανισμούς, να αναγνωρίσουν και να αποκαταστήσουν την ιστορική δικαιοσύνη στη μνήμη των θυμάτων των Γενοκτονιών των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου και των Ασσυρίων.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο pontos-news.gr ο Πόντιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης (φωτο), σημειώνοντας ότι επρόκειτο για ελληνική πρόταση την οποία μάλιστα κατέθεσε ο ίδιος.

«Η ΟΝΝΕΔ κατέθεσε το ψήφισμα στο 10ο Συνέδριο Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που έγινε στην Πορτογαλία το περασμένο σαββατοκύριακο, με στόχο να υιοθετηθεί από τις κεντροδεξιές νεολαίες της Ευρώπης και αυτό στη συνέχεια να αποτελέσει πρόταση προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Εμείς ως Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το αναγνωρίσαμε» εξήγησε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Το ψήφισμα αναγνώρισης των Γενοκτονιών υιοθετήθηκε ομόφωνα από τις νεολαίες παρόλο που οι χώρες από τις οποίες προέρχονται δεν έχουν προβεί σε κάτι ανάλογο, ούτε όμως και τα περισσότερα από τα κόμματα τα οποία εκπροσωπούσαν στο συνέδριο. Σχολιάζοντας αυτό το σημείο ο Σάκης Ιωαννίδης είπε ότι «φαίνεται πως οι νεολαίες είμαστε μπροστά».

Για την ιστορία να πούμε ότι στο 10ο Συνέδριο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συμμετείχαν περισσότερα από 250 στελέχη νεολαιών από τουλάχιστον 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Αρμενίας.

Το ΥΕΡΡ είναι η μεγαλύτερη οργάνωση νέων στην Ευρώπη, με πάνω από 1,6 εκατομμύριο μέλη από 57 πολιτικά κόμματα 40 χωρών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης με την κόρη του, Λίνα (στιγμιότυπο από το βίντεο)
ΠΟΝΤΟΣ

Δημήτρης Τριανταφυλλίδης: Κάνει πράξη το «ανθεί και φέρει κι άλλο», στο πλάι της κόρης του

28/12/2025 - 9:26μμ
Μέλη της «Παναγίας Σουμελά» Θέρμης χορεύουν στη διάρκεια της εκδήλωσης (φωτ.: facebook/Σωματείο Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Θεσσαλονίκη: Ποντιακά Χριστούγεννα στην Τούμπα

28/12/2025 - 8:58μμ
Έργα της Σοφίας Αμπερίδου στη δίγλωσση έκδοση «Το κρυφό βλέμμα» (φωτ.: Facebook / Σοφία Αμπερίδου)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Όταν ο Χριστός κατεβαίνει στη γη: Ένα ποντιακό παραμύθι του Δωδεκαημέρου

28/12/2025 - 8:31μμ
Αριστερά το περέκ και δεξιά τα αετουδάκια που γεύτηκαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ελασσόνας (φωτ.: facebook/Αστερία Ναλπαντίδου/Σύλλογος Μικρασιατών του Δήμου Ελασσόνας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Με περέκ, σορβά και αετουδάκια υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα η Ελασσόνα

28/12/2025 - 5:05μμ
Η αναπαράσταση της ιστορίας του Κιτί Γοτσά στην Καβάλα, Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Δήμος Καβάλας / Λάσκαρης Τσούτσας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας έκανε την Αστερούπολη… Μωμο-ύπολη!

28/12/2025 - 12:55μμ
Ο ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του Κιουλαπέρτ από τον οποίο πήρε την ονομασία το χωριό Μεταμόρφωση του νομού Κιλκίς, όπου εγκαταστάθηκαν οι Κιουλαπερτλήδες πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ο ναός δυστυχώς είχε την τύχη αρκετών ελληνικών εκκλησιών δηλαδή μετατράπηκε σε τζαμί. Η πόρτα της εκκλησίας έκλεισε για πάντα αφού οι Τούρκοι την έχτισαν με πέτρες (φωτ.: Πέτρος Σιδηρόπουλος, εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Πέτρος Σιδηρόπουλος: Το ταξίδι στον Πόντο δεν είναι ταξίδι αναψυχής. Είναι προσκύνημα σε ιερό τόπο (Μέρος Β’)

28/12/2025 - 10:46πμ
Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Αθανασίου Σφηνίτσας (φωτ.: Facebook / Experience.Imathia)
ΠΟΝΤΟΣ

Όταν η Μονή Σφηνίτσας έγινε καταφύγιο: Το Ορφανοτροφείο «Όλυμπος» και τα παιδιά της προσφυγιάς

27/12/2025 - 11:46μμ
Ο Πέτρος Σιδηρόπουλος στο γραφείο του, κρατώντας γη και ύδωρ από την Πατρίδα, το Κιουλαπέρτ του Καρς (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Πέτρος Σιδηρόπουλος: Ο Καύκασος είναι «η κορυφή» του κόσμου (Μέρος Α’)

27/12/2025 - 8:44μμ
H Μαρία-Σοφία Αραπίδου επίσης στον... φυσικό της χώρο, στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης (φωτ.: Facebook / Tsomakos photography)
ΠΟΝΤΟΣ

Μωμόγεροι στην Κοζάνη: Μια λύρα, μια παρέα, μια ταυτότητα

27/12/2025 - 3:48μμ
(Στιγμιότυπο από το βίντεο)
ΠΟΝΤΟΣ

Ρωμαίικα τραγωδίας ‘ς σην Τραπεζούνταν – Οι λύρες παίρνουν φωτιά στο παρακάθ’

27/12/2025 - 3:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ένταση των ανέμων την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη έφθανε τα 7 μποφόρ (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

«Βουτιά» του υδράργυρου στην Κεντρική Μακεδονία – Κάτω από το μηδέν το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές

10 λεπτά πριν
Πλήθος επιβατών περιμένει το μετρό το πρωί της Δευτέρας πριν ενημερωθεί για τη βλάβη (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Αθήνα: Βλάβη στην μπλε γραμμή του μετρό – Καθυστερήσεις και συνωστισμός στους σταθμούς

47 λεπτά πριν
Ο Μιχαήλ Η' Παλαιολόγος και η Θεοδώρα, με τον γιο τους Κωνσταντίνο. Έργο άγνωστου Βυζαντινού καλλιτέχνη (πηγή: brill.com / commons.wikimedia.org)

Μιχαήλ Η’ Παλαιολόγος: Ο ιδρυτής της τελευταίας βυζαντινής δυναστείας που «ανέστησε» την Κωνσταντινούπολη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Φόροι: Όλες οι ελαφρύνσεις που έρχονται το 2026 – Τι κερδίζουν μισθωτοί, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι

2 ώρες πριν
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τις αντιπροσωπείες τους κατά τη συνάντηση στη Φλόριντα (φωτ.: ΕΡΑ/Γραφείο Τύπου της Προεδρίας των ΗΠΑ)

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την επικοινωνία με Ζελένσκι και Τραμπ: Υπήρξε καλή πρόοδος – Σύνοδος της Συμμαχίας των Προθύμων τον Ιανουάριο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Αίθριος καιρός με κρύο και βόρειους ανέμους

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign