Απίστευτο και όμως ελληνικό. Η εφορία… κυνηγά αγνοούμενο του «Norman Atlantic» και τον απειλεί με διώξεις! Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, υπάλληλος της εφορίας πραγματοποίησε τηλεφώνημα στη σύζυγο του αγνοουμένου και ζητούσε επιτακτικά να μιλήσει με τον Ιωάννη Συμεωνίδη, για να τον ενημερώσει ότι τον αναζητά η υπηρεσία και εφόσον δεν διεκπεραιώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του, θα τον σύρουν στα δικαστήρια.
Μάλιστα της είπαν ότι πολύ σύντομα θα πρέπει να περιμένει τη σχετική γραπτή ειδοποίηση. Γι’ αυτήν τη γυναίκα το τηλεφώνημα ήταν άλλη μία επιβεβαίωση ότι το κράτος τής έχει γυρίσει την πλάτη εδώ και καιρό. Όμως εξοργίζεται με το θράσος και την έλλειψη σεβασμού στο δράμα που ζουν όλες οι οικογένειες των αγνοουμένων.
Περιγράφει στην Espresso η στενή φίλη της, Μαρία Σιδηροπούλου: «Κοντεύουμε να τρελαθούμε. Δεν μας φτάνει η αγωνία μας, τώρα μας βάζουν στη διαδικασία να αποδείξουμε και εγγράφως ότι ο Γιάννης αγνοείται! Μπορεί κάποιος να διανοηθεί πώς αισθανόμαστε τέσσερις μήνες τώρα, κάθε φορά που μια νέα σορός εντοπίζεται από τις ιταλικές Αρχές, χωρίς να ξέρουμε αν είναι ή όχι ο δικός μας άνθρωπος; Είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να ζητάει από έναν αγνοούμενο να πληρώσει τους φόρους του; Καμία συνεννόηση δεν υπάρχει μεταξύ των υπηρεσιών σε αυτήν τη χώρα;».