pontosnews.gr
Δευτέρα, 12/05/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Άμεσες παρεμβάσεις στο χώρο της Υγείας ανακοίνωσε ο Τσίπρας

2/04/2015 - 12:52μμ
Άμεσες παρεμβάσεις στο χώρο της Υγείας ανακοίνωσε ο Τσίπρας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Από το υπουργείο Υγείας επέλεξε να ξεκινήσει τις επισκέψεις του ο πρωθυπουργός, θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι «η υγεία αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή κυβέρνηση». Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας (μία μέρα μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της κατάργησης του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία), παρουσίασε ο ίδιος τους βασικούς άξονες που θα ακολουθήσει το υπουργείο.

«Στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση του πληθυσμού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο φάρμακο, στα εμβόλια και στις εξετάσεις. Από την Υγεία θα ξεκινήσει η μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκαταστήσει την κοινωνική αδικία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στα άμεσα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι η κάλυψη 4.500 θέσεων εξειδικευμένου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού. Από αυτές, οι 700 θα είναι σε περιοχές με άμεση ανάγκη όπως τα νησιά του Αιγαίου, η δυτική Μακεδονία, η Θεσπρωτία και η Θράκη. Παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αξιοποιηθούν τα στρατιωτικά νοσοκομεία και θα στηριχθούν υγειονομικά οι άγονες και νησιωτικές περιοχές. Ισχυρά κίνητρα αναμένεται να δοθούν στους γιατρούς ώστε να καλύψουν θέσεις σε δυσπρόσιτες περιοχές – και η τηλεϊατρική είναι μια λύση για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.


Ο πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον υφυπουργό Ανδρέα Ξάνθο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ, ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ώστε να ανοίξουν άμεσα όλα τα κρεβάτια, και διασφάλιση των προϋποθέσεων για να λειτουργήσουν σωστά οι δομές ψυχικής υγείας και τα ογκολογικά κέντρα. Προκειμένου να μειωθεί το κόστος των υπηρεσιών αλλά και να βελτιωθεί το επίπεδό τους, το υπουργείο Υγείας φέρνει τον Εθνικό Ιατρικό Φάκελο για κάθε ασθενή. Υπολογίζεται ότι με την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού συστήματος για όλες τις ιατρικές πράξεις μπορεί να εξοικονομηθούν τεράστιοι πόροι που φτάνουν ακόμα και το 10% του προϋπολογισμού.

Αναδιοργάνωση θα υπάρξει και στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. «Ο ΕΟΦ θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για την υλοποίηση των πολιτικών υγείας. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκων», εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Επίσης, καταργείται η υγειονομική διάταξη πάνω στην οποία βασίστηκε η διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών, και στα δημόσια νοσοκομεία δημιουργούνται γραφεία δικαιωμάτων των ασθενών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: facebook/Tasos Chatzivasileiou - Τάσος Χατζηβασιλείου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Τουρκία: «Μπορούμε να επιτύχουμε τον στόχο των 10 δισ. ευρώ για τον όγκο του εμπορίου»

10/05/2025 - 9:08πμ
Εικόνα από την εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του τμήματος Ηράκλειο-Χανιά του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργών, βουλευτών και του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρήτη: Γεγονός η υπογραφή της σύμβασης του τμήματος του ΒΟΑΚ Χανιά – Ηράκλειο

9/05/2025 - 1:39μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ

8/05/2025 - 2:23μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέγαρο Μαξίμου: Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

8/05/2025 - 11:57πμ
Κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη-Αλ Σίσι στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου (φωτ.: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διακήρυξη για τη στρατηγική εταιρική σχέση Αθήνας-Καΐρου υπέγραψαν Μητσοτάκης-Αλ Σίσι

7/05/2025 - 3:39μμ
Αριστερά, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στο κέντρο ο διερμηνέας και δεξιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι – «Απευθύνω θερμό χαιρετισμό στον φίλο ελληνικό λαό»

7/05/2025 - 12:01μμ
Συνάντηση του Νετανιάχου-Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ (φωτ.: x.com/IsraeliPM)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νετανιάχου: Μέσα στο 2025 η υπογραφή για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ισραήλ, σύντομα Τριμερής με Χριστοδουλίδη, Μητσοτάκη

4/05/2025 - 11:59μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτρος Μολυβιάτης: Πλήρης ημερών πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών

4/05/2025 - 2:05μμ
Από αριστερά, ο Χακάν Φιντάν και ο Γιώργος Γεραπετρίτης (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεπίσημο δείπνο Γεραπετρίτη-Φιντάν στην Κωνσταντινούπολη

3/05/2025 - 12:00πμ
Συνάντηση Βαρθολομαίου-Γεραπετρίτη στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: facebook.com/GreeceMFA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Βαρθολομαίου-Γεραπετρίτη στην Κωνσταντινούπολη – Ελπίζει σε επαναλειτουργία της Χάλκης ο Έλληνας ΥΠΕΞ

30/04/2025 - 9:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook / DefenceCyprus)

Ακρίτας Κιλκίς: Με ποντιακό χρώμα η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Κύπρου – Εκδηλώσεις στη μνήμη του Γρηγόρη Αυξεντίου

25 λεπτά πριν

Μουσικό Σχολείο Δράμας: «Εντάμαν» θα παίξουν οι μαθητές του Συνόλου Ποντιακής Μουσικής

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Super League: Τρίτος ο ΠΑΟΚ – Νίκησε στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Πρωταθλήτρια στο BCL και φέτος η Μάλαγα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Sergey Dolzhenko)

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Θα περιμένω τον Πούτιν την Πέμπτη στην Τουρκία»

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Καλαμάτα: Κατέληξε 4χρονο αγοράκι μετά από πτώση κοντά στους καταρράκτες της Νέδας

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign