pontosnews.gr
Δευτέρα, 22/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Επιστολή της ΟΠΣΕ στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων

21/01/2015 - 2:20μμ
Η ΟΠΣΕ στον Γιάννη Μπουτάρη για τα προβλήματα των προσφυγικών σωματείων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με στόχο να ενημερώσει τα μέλη της για τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων όσο αφορά τα θέματα που απασχολούν το προσφυγικό στοιχείο στην Ελλάδα, η ΟΠΣΕ έστειλε επιστολή προς τους πολιτικούς αρχηγούς θέτοντας καίρια ερωτήματα.

Κορυφαίο ζήτημα για την ΟΠΣΕ είναι το θέμα της ανταλλάξιμης περιουσίας, η οικονομική ενίσχυση των εκατοντάδων προσφυγικών σωματείων που έχει σταματήσει εδώ και χρόνια, με συνέπεια να μην μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους, καθώς και το τι θα γίνει με τα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η επιστολή αναλυτικά:

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) σας εύχεται καλή επιτυχία, με τη βεβαιότητα ότι στην όποια εντολή σας δώσουν οι πολίτες, θα καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθείτε για το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας θα ήθελε να ενημερωθεί για τις θέσεις σας, αλλά και τις ενέργειες στις οποίες θα προβείτε για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν το προσφυγικό στοιχείο της Ελλάδος.

Μεταξύ άλλων, κορυφαίο ζήτημα για εμάς είναι το θέμα της διαχείρισης της λεγόμενης ανταλλάξιμης περιουσίας, καθώς το 1998 καταργήθηκε από την τότε κυβέρνηση το ΤΑΠΑΠ, που έδρευε στο υπουργείο Οικονομικών, και στη διοίκησή του μετείχε εκπρόσωπος της ΟΠΣΕ. Από τη διαχείριση εκείνη προέκυπτε οικονομική ενίσχυση των εκατοντάδων προσφυγικών σωματείων ανά την Ελλάδα, που εργάζονται για τη διατήρηση των ηθών, εθίμων και παραδόσεων των αειμνήστων προγόνων μας από τις αλησμόνητες πατρίδες. Οι ενισχύσεις αυτές έχουν σταματήσει και τα σωματεία δεν μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους.

Μας απασχολεί το θέμα της μεταβίβασης των Ανταλλαξίμων Ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να εκποιηθούν και να καλυφθούν με τα χρήματα αυτά, ελλείμματα του Δημοσίου. Για το θέμα αυτό, η ΟΠΣΕ έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μας απασχολεί το θέμα των προσφυγικών κατοικιών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας της Αθήνας, πολλά από τα οποία έχουν παράνομα καταληφθεί.

Θέλουμε, επίσης, την άποψη σας για το Μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού, το οποίο οφείλει η πατρίδα μας να δημιουργήσει.

Περιμένουμε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τις θέσεις του κόμματός σας, γενικά για τα ζητήματα που αφορούν τα εκατομμύρια των απογόνων προσφύγων που κατοικούν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος 
Αντώνης Οραήλογλου

Ο Γραμματέας
Δημήτρης Παντέλας

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από αριστερά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ιερουσαλήμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για στρατηγικές επαφές γεωπολιτικής σημασίας

20/12/2025 - 8:58μμ
Ο Νίκος Παππάς σε συνεδρίαση για την ευρωπαϊκή στρατηγική για τους νέους και τις νέες (φωτ.: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για το επεισόδιο στο Στρασβούργο: «Ξέφυγα και ζητώ συγγνώμη» – Τι λέει για τον δημοσιογράφο

19/12/2025 - 4:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος, Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Σκέρτσου στην ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

18/12/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: Instagram 3pfamilia Nikos Pappas)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: «Αντέδρασα λάθος» – Το πρώτο μήνυμα μετά το επεισόδιο με δημοσιογράφο

17/12/2025 - 10:15μμ
Ο Νίκος Παππάς στο ελληνικό κοινοβούλιο, σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωομάδας ο Νίκος Παππάς – Κινείται διαδικασία διαγραφής μετά από σοβαρό επεισόδιο

17/12/2025 - 5:59μμ
Ταμπέλα στην είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαφές μήνυμα ΥΠΕΞ προς Μίτσκοσκι: Καμία αλλοίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν γίνεται ανεκτή

17/12/2025 - 5:47μμ
Συνάντηση του Κώστα Τασούλα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συγκρατημένη αισιοδοξία για εκτόνωση στο αγροτικό – Αυξήσεις σε συντάξεις και στήριξη εισοδήματος

17/12/2025 - 12:52μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός: Έξι μέτρα για το στεγαστικό – Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για ενοίκια, ανακαινίσεις και AirBnb

16/12/2025 - 8:39μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ θέτει εκτός κόμματος τον συλληφθέντα στην Κρήτη

12/12/2025 - 6:29μμ
Από τη χθεσινή κατάθεση του Γιώργου Ξυλούρη στην Εξεταστική (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Ξυλούρης: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τη στάση του χθες στην Εξεταστική – Ύποπτος για απείθεια, για την απουσία του την πρώτη φορά

12/12/2025 - 5:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέρος φορητής εικόνας του 1879, στην οποία αριστάνεται η Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια (πηγή: Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης)

Αγία Αναστασία: Η «Καρά Κιζ» των Τούρκων, η Φαρμακολύτρια των Ελλήνων

9 λεπτά πριν
Αγρότες άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια Μακρυχωρίου και μοίρασαν μήλα στους οδηγούς. Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: EUROKINISSI)

Αγροτικά μπλόκα: Κλείνουν σήμερα τα Τέμπη για τα φορτηγά, ανοιχτοί οι δρόμοι για τα ΙΧ στις γιορτές

32 λεπτά πριν
(Φωτ.: pexel.com / Matheus Oliveira)

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες – Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία

1 ώρα πριν
Διαδηλωτής κρατά πανό με φωτογραφίες, από αριστερά, της Ζισλέν Μάξγουελ, του Τζέφρι Επστάιν, του Μπιλ Γκέιτς, του Ντόναλντ Τραμπ και του Μπιλ Κλίντον, έξω από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όταν διεξαγόταν η δίκη της Ζισλέν Μάξγουελ, τον Νοέμβριο του 2021 (φωτ. αρχείου: EPA/Justin Lane)

Υπόθεση Έπσταϊν: Αυξάνονται κατακόρυφα οι επικρίσεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τραμπ

9 ώρες πριν
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην παρουσίαση δύο αγαλμάτων της Ελληνιστικής Περιόδου από την Αγορά της Πέλλας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, Πέλλα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αχιλλέας Χήρας)

Μαρμάρινα αγάλματα ελληνιστικών χρόνων από την Αγορά της Πέλλας στο Αρχαιολογικό Μουσείο

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Super League: Χριστούγεννα στην κορυφή η ΑΕΚ

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign