pontosnews.gr
Πέμπτη, 2/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Επιστολή της ΟΠΣΕ στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων

21/01/2015 - 2:20μμ
Η ΟΠΣΕ στον Γιάννη Μπουτάρη για τα προβλήματα των προσφυγικών σωματείων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με στόχο να ενημερώσει τα μέλη της για τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων όσο αφορά τα θέματα που απασχολούν το προσφυγικό στοιχείο στην Ελλάδα, η ΟΠΣΕ έστειλε επιστολή προς τους πολιτικούς αρχηγούς θέτοντας καίρια ερωτήματα.

Κορυφαίο ζήτημα για την ΟΠΣΕ είναι το θέμα της ανταλλάξιμης περιουσίας, η οικονομική ενίσχυση των εκατοντάδων προσφυγικών σωματείων που έχει σταματήσει εδώ και χρόνια, με συνέπεια να μην μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους, καθώς και το τι θα γίνει με τα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η επιστολή αναλυτικά:

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) σας εύχεται καλή επιτυχία, με τη βεβαιότητα ότι στην όποια εντολή σας δώσουν οι πολίτες, θα καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθείτε για το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας θα ήθελε να ενημερωθεί για τις θέσεις σας, αλλά και τις ενέργειες στις οποίες θα προβείτε για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν το προσφυγικό στοιχείο της Ελλάδος.

Μεταξύ άλλων, κορυφαίο ζήτημα για εμάς είναι το θέμα της διαχείρισης της λεγόμενης ανταλλάξιμης περιουσίας, καθώς το 1998 καταργήθηκε από την τότε κυβέρνηση το ΤΑΠΑΠ, που έδρευε στο υπουργείο Οικονομικών, και στη διοίκησή του μετείχε εκπρόσωπος της ΟΠΣΕ. Από τη διαχείριση εκείνη προέκυπτε οικονομική ενίσχυση των εκατοντάδων προσφυγικών σωματείων ανά την Ελλάδα, που εργάζονται για τη διατήρηση των ηθών, εθίμων και παραδόσεων των αειμνήστων προγόνων μας από τις αλησμόνητες πατρίδες. Οι ενισχύσεις αυτές έχουν σταματήσει και τα σωματεία δεν μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους.

Μας απασχολεί το θέμα της μεταβίβασης των Ανταλλαξίμων Ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να εκποιηθούν και να καλυφθούν με τα χρήματα αυτά, ελλείμματα του Δημοσίου. Για το θέμα αυτό, η ΟΠΣΕ έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μας απασχολεί το θέμα των προσφυγικών κατοικιών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας της Αθήνας, πολλά από τα οποία έχουν παράνομα καταληφθεί.

Θέλουμε, επίσης, την άποψη σας για το Μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού, το οποίο οφείλει η πατρίδα μας να δημιουργήσει.

Περιμένουμε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τις θέσεις του κόμματός σας, γενικά για τα ζητήματα που αφορούν τα εκατομμύρια των απογόνων προσφύγων που κατοικούν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος 
Αντώνης Οραήλογλου

Ο Γραμματέας
Δημήτρης Παντέλας

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στην Κοπεγχάγη για την άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ευρωπαϊκό τείχος άμυνας και για τα νοτιανατολικά σύνορα

1/10/2025 - 3:34μμ
(Φωτ. αρχείου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσλήψεις 20.000 δημοσίων υπαλλήλων για το 2026 ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο – Αναλυτικά οι θέσεις ανά τομέα

30/09/2025 - 7:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών – Τι δήλωσαν για τα οικονομικά έτη 2022 και 2023

29/09/2025 - 11:07πμ
Η σημαίες της Ελλάδας και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης σε υπουργικό επίπεδο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Παπασταύρου: Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα, «καζάν-καζάν, γιοκ»

29/09/2025 - 10:42πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα του ΟΗΕ (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η Τουρκία να άρει το casus belli

26/09/2025 - 9:44μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ: Ζωντανά η ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση

26/09/2025 - 7:30μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ: Μητσοτάκης-Γκίλφοϊλ συναντήθηκαν για πρώτη φορά

25/09/2025 - 8:56μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει σε συζήτηση με την αρχισυντάκτρια της «Wall Street Journal», Emma Tucker, στο περιθώριο των εργασιών της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 80ής Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2025. (Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη WSJ: Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα με την Τουρκία για τη Chevron – Eάν αυτό τους προκαλεί δυσφορία, «c’est la vie»

25/09/2025 - 8:39πμ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιώργος Γεραπετρίτης στην 80ή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης για Μητσοτάκη-Ερντογάν: Δεν σταματά ο διάλογος με την Τουρκία

24/09/2025 - 10:17μμ
Σε πρώτο πλάνο ο Νίκος Σαλάτας, στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έβαλε «φωτιά» η κατάθεση του πρώην προέδρου Νίκου Σαλάτα – Ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, αιχμές για Μαξίμου

24/09/2025 - 8:53μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. facebook / ΣΠΦΝΑ)

Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Αττικής: Ήρθε η ώρα για το καλωσόρισμα των προωτοετών!

21 λεπτά πριν
(Πηγή: x.com/LastQuake)

Σεισμός 5 Ρίχτερ αναστάτωσε την Κωνσταντινούπολη

55 λεπτά πριν
Το κτήριο διοίκησης του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)

Ουκρανία: Υπό ρωσικό έλεγχο ο πυρηνικός σταθμός στη Ζαπορίζια

1 ώρα πριν
O Θωμάς Στρακόσα στο νέο επεισόδιο του «Off The Record» του PS Blog

Θωμάς Στρακόσα στο PS Blog: «Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι σε ένα υψηλότερο επίπεδο από όλους τους άλλους» (vid.)

2 ώρες πριν
Αστυνομικοί του Μάντσεστερ έχουν αποκλείσει το σημείο όπου βρίσκεται η συναγωγή (φωτ.: EPA / Adam Vaughan)

Μάντσεστερ: Τρομοκρατική επίθεση μπροστά από συναγωγή – 2 οι νεκροί, σοβαρά οι τραυματίες

2 ώρες πριν
Άγιος Θεόδωρος Γαβράς, ο στρατηγός του Πόντου (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)

Θεόδωρος Γαβράς, ο άγιος του Πόντου – Δούκας και από τους επιφανέστερους στρατηγούς του Βυζαντίου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign