pontosnews.gr
Τετάρτη, 26/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo

9/01/2015 - 12:15πμ
Ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σαν μια γροθιά Γάλλοι και πολίτες από όλο τον κόσμο βροντοφώναξαν ότι είναι «Σαρλί» και πως τίποτα δεν τους τρομάζει, για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ μετά το μακελειό στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, στην καρδιά του Παρισιού.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των πολιτικών δυνάμεων χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ στο Παρίσι για να τιμήσουν τα θύματα της επίθεσης. Η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό και οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις του δημοτικού συμβουλίου είχαν ζητήσει να γίνει «σιωπηλή» διαμαρτυρία, ανακοινώνοντας ότι για λίγα λεπτά θα σβήσουν τα φώτα στον Πύργο του Άιφελ ως ένδειξη σεβασμού στις ψυχές που χάθηκαν.

Επώνυμοι και ανώνυμοι άφησαν από ένα αναμμένο κερί στη βάση του αγάλματος στο κέντρο της πλατείας, δίπλα σε δεκάδες μπουκέτα λουλούδια, φωτογραφίες των θυμάτων και σκίτσα. Παρά τη βαριά θλίψη, οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «Το Σαρλί δεν πέθανε» και «Ζήτω, ζήτω όλοι είμαστε Σαρλί». Κάποιοι κρατούσαν τα πλακάτ με τη φράση «Είμαι Σαρλί», ενώ ορισμένοι ανέβηκαν στο βάθρο του αγάλματος και φώναξαν «Δεν φοβόμαστε», «Ελευθερία έκφρασης», «Ζήτω η Δημοκρατία».

«Όλοι μας συναισθανόμαστε τη σοβαρότητα του γεγονότος. Αισθανόμαστε ότι αυτό που συνέβη την Τετάρτη είναι κατ’ αρχήν μια τραγωδία που όμως είχε ως στόχο τη δημοκρατία. Οι Παριζιάνοι πρέπει όλοι μαζί να σταθούν όρθιοι, ο ένας πλάι στον άλλον” τόνισε η δήμαρχος μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Συγκεντρώσεις και στην Ελλάδα

Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις με συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων. Στην Αθήνα, περισσότεροι από 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν απόψε έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο, στην οδό Σίνα 31 στο Κολωνάκι, σε ένδειξη συμπαράστασης στον γαλλικό λαό.

Στην κεντρική είσοδο του ινστιτούτου κυριαρχούσε σε μαύρο φόντο το γνωστό σύνθημα «Είμαι Σαρλί» (Je suis Charlie). Πλακάτ με το ίδιο σύνθημα κρατούσαν πολίτες, ενώ κάποιοι σχημάτιζαν με γράμματα τις προτάσεις «Δεν μισώ. Δεν φοβάμαι».

«Είμαστε συγκινημένοι από την αλληλεγγύη που δείχνουν οι Έλληνες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γάλλος πρέσβης, Ζαν Λουπ Κουν-Ντελφόρζ, τονίζοντας τους στενούς δεσμούς μεταξύ του ελληνικού και του γαλλικού λαού. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο γαλλικός λαός ενωμένος θα αντιμετωπίσει αυτό που συνέβη.

Εξίσου ευαισθητοποιημένοι και όσοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης. Παρών και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Άφαντοι οι δράστες

Παρά το ανθρωποκυνηγητό, μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να βρεθούν οι Γαλλοαλγερινοί που επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους και σκιτσογράφους του γαλλικού περιοδικού. Ωστόσο, οι επιθέσεις σε λατρευτικούς χώρους μουσουλμάνων έχει θέσει περαιτέρω σε συναγερμό τις γαλλικές αρχές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ καταδίκασε τα βίαια επεισόδια και τη βεβήλωση μουσουλμανικών χώρων λατρείας στη Γαλλία που έγιναν την Πέμπτη, περίπου ένα 24ωρο μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση των θυμάτων στα γραφεία του Charlie Hebdo. «Δεν θα ανεχθούμε καμία ενέργεια, καμία απειλή που θα έχει στόχο έναν χώρο λατρείας, ούτε καμία εχθρική πράξη εναντίον Γάλλων εξαιτίας της καταγωγής ή της θρησκείας τους. Οι δράστες τέτοιων ενεργειών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αναζητηθούν, θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν» υπογράμμισε.

Θα εκδοθεί φύλλο επιζώντων

Τα μέλη της συντακτικής ομάδας του Charlie Hebdo που γλίτωσαν από τη επίθεση θα εκδώσουν την επόμενη εβδομάδα «ένα φύλλο των επιζώντων», το οποίο θα κυκλοφορήσει με τιράζ ενός εκατομμυρίου αντιτύπων, χάρη στη μεγάλη υποστήριξη που έλαβε η εφημερίδα, η οποία ενδέχεται να λάβει και κρατική βοήθεια.

«Το Charlie Hebdo θα κυκλοφορήσει την επόμενη Τετάρτη και το τιράζ της θα είναι 1 εκατομμύριο αντίτυπα», έναντι 60.000 που είναι κανονικά, ανακοίνωσε ο δικηγόρος Ρισάρ Μαλκά μετά τη σύσκεψη των εναπομεινάντων μελών της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας.

Το επόμενο φύλλο τoυ Charlie Hebdo θα είναι μόλις 8 σελίδων έναντι 16 που είναι κανονικά.

«Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε μια μικρή εφημερίδα την επόμενη εβδομάδα. Θα κάνουμε κάτι. Είναι σημαντικό», δήλωσε ο Λοράν Λεζέ, ρεπόρτερ της εφημερίδας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

«Δεν θέλω να κάνουμε μια νεκρολογία, θέλω να κάνουμε μια εφημερίδα για να εκφράσουμε την πρόκληση του να υπάρχεις, την πρόκληση του να λες τα πράγματα, του να συνεχίζεις να πολεμάς κατά της μαλ…ίας, κατά της ανθρώπινης βλακείας, κατά του σκοταδισμού, κατά όλων των φονταμενταλισμών», υπογράμμισε.

Η συντακτική ομάδα θα ξεκινήσει να εργάζεται από αύριο Παρασκευή το πρωί στα γραφεία της εφημερίδας Liberation, η οποία προσέφερε καταφύγιο στην ομάδα του Charlie Hebdo «για όσο διάστημα το χρειαστούν», όπως το είχε κάνει και το 2011 μετά τον εμπρησμό των γραφείων του περιοδικού.

Σχεδόν όλα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχουν προσφέρει τη βοήθειά τους στην ομάδα του Charlie Hebdo.

«Έχουν άμεση ανάγκη χρηματοδότησης. Θα ξεκινήσουμε μια έκκληση για δωρεές η οποία θα μεταδοθεί από όλα τα μέσα ήδη από αύριο», δήλωσε ο Λουίς Ντρειφούς διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου της Le Monde.

«Τα έσοδα από το επόμενο φύλλο θα δοθούν στις οικογένειες των θυμάτων. Η έκκληση για δωρεές θα γίνει λοιπόν για να μπορέσει να συνεχίσει (να εκδίδεται) το Charlie Hebdo», πρόσθεσε. Η έκκληση θα μεταδοθεί και στο εξωτερικό, σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα.

Από την πλευρά της η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού Φλερ Πελερέν ανακοίνωσε ότι θα αποδεσμεύσει «εκτάκτως» μια βοήθεια ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για το περιοδικό, αν κριθεί αναγκαίο.

Πριν την επίθεση το περιοδικό κινδύνευε με χρεοκοπία εξαιτίας των χαμηλών πωλήσεων. Τον Νοέμβριο είχε κάνει έκκληση για δωρεές, όμως είχε λάβει μόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ως τα τέλη της χρονιάς, την ώρα που στόχος ήταν να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο.

Δημοπρατείται το τελευταίο φύλλο

Στο μεταξύ, το τελευταίο φύλλο του περιοδικού, που έχει εξαντληθεί από τα περίπτερα και τα σημεία πώλησης Τύπου από την Τετάρτη, προσφέρεται για αγορά στο διαδίκτυο, ακόμα και σε αστρονομικές τιμές.

Με τιράζ 60.000 φύλων κι αφού η τρέχουσα έκδοση εξαντλήθηκε από τα περίπτερα μετά το σοκ της επίθεσης, άρχισαν να πωλούνται φύλλα στο eBay. Η τιμή «άμεσης» πώλησης κυμάνθηκε από 650- 1.000 ευρώ και σε μια περίπτωση άγγιξε τα 50.000 ευρώ. Σε πολλές δημοπρασίες η τιμή έφθασε στα 500 ευρώ και σε δύο 60.000 ευρώ και 75.000 ευρώ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πινακίδα για τα έργα του μετρό στην Κυψέλη. Τρίτη 25 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό στην Κυψέλη: 3,5 μήνες ακίνητος ο μετροπόντικας – Οι καθιζήσεις που πάγωσαν τη διάνοιξη της Γραμμής 4

25/08/2026 - 11:33μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Caroline Brehman)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Πρωτοφανής έξαρση σαλμονέλας με τουλάχιστον 306 κρούσματα

25/08/2026 - 9:39μμ
Από τα εγκαίνια της 1ης ΔΕΘ, το 1926 (φωτ.: ΔΕΘ-Helexpo)
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 1926-2026: 100 χρόνια με άνθρωπο-κανόνι, φραπέ και την πρώτη τηλεοπτική εικόνα

25/08/2026 - 7:45μμ
Ανεφοδιασμός ελικοπτέρου στη φωτιά της Σαλαμίνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Τα μέτωπα των πυρκαγιών: Νέα φωτιά στον Άγιο Βλάσιο Βοιωτίας – Δύσκολη η κατάσταση στη Σαλαμίνα

25/08/2026 - 7:17μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 48χρονος αστυνομικός που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία

25/08/2026 - 6:22μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Παναγιώτης Μπαλάσκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά και στη Σαλαμίνα, πίσω από το ναύσταθμο

25/08/2026 - 5:27μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Λαύριο: Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Καλοπήγαδο – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

25/08/2026 - 4:59μμ
Καπνός από τη φωτιά στη Στεφάνη Βοιωτίας, όπως φαίνεται από τα διόδια Ελευσίνας, στο ρεύμα προς Αθήνα. Τρίτη 25 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Christina Apostolopoulou)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στη Στεφάνη Βοιωτίας – Από εκεί είχε ξεκινήσει η καταστροφική πυρκαγιά της Πάρνηθας το 2007

25/08/2026 - 4:07μμ
Ο Οσμάν Καβαλά παραμένει φυλακισμένος στη Σηλυβρία από τον Οκτώβριο του 2017, παρά τις επανειλημμένες αποφάσεις του ΕΔΔΑ για την απελευθέρωσή του (φωτ.: dpa / Kerem Uzel)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαστούκι στην Τουρκία από το ΕΔΔΑ: Απελευθερώστε τον Καβαλά – Άκυρη η ισόβια καταδίκη

25/08/2026 - 3:28μμ
Ο Ρόμπερτ Κοτσαριάν, επικεφαλής της Συμμαχίας της Αρμενίας, ψηφίζει για τις βουλευτικές εκλογές σε εκλογικό τμήμα στο Γερεβάν. 7 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Vahram Baghdasaryan / Photolure)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Ρόμπερτ Κοτσαριάν – Στο μικροσκόπιο η οικογενειακή περιουσία

25/08/2026 - 2:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πινακίδα για τα έργα του μετρό στην Κυψέλη. Τρίτη 25 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Μετρό στην Κυψέλη: 3,5 μήνες ακίνητος ο μετροπόντικας – Οι καθιζήσεις που πάγωσαν τη διάνοιξη της Γραμμής 4

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Νέο χρυσό με ρεκόρ ο Χρήστου

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ασημένιο η Γκίκα στην πάλη

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Kristopher Harris / flickr.com / commons.wikimedia.org)

Ντόλι Πάρτον: Έφυγε από τη ζωή η εμβληματική και πλέον επιτυχημένη τραγουδίστρια της κάντρι – Και όχι μόνο

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Caroline Brehman)

Βέλγιο: Πρωτοφανής έξαρση σαλμονέλας με τουλάχιστον 306 κρούσματα

9 ώρες πριν
(Φωτ,: ΕΟΕ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ιστορικό χάλκινο μετάλλιο στο μπάντμιντον η Σωτηρίου

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV