pontosnews.gr
Τετάρτη, 25/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Φόρο τιμής στα θύματα του Charlie Hebdo απέτισαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη

7/01/2015 - 11:55μμ
Φόρο τιμής στα θύματα του Charlie Hebdo απέτισαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Χιλιάδες άνθρωποι συγκλονισμένοι από την αποτρόπαια φονική επίθεση κατά του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, στην καρδιά του Παρισιού, συγκεντρώθηκαν σε γαλλικές πόλεις αλλά και σε πόλεις άλλων χωρών για να αποτίσουν φόρο τιμής στους 12 νεκρούς και να δώσουν κουράγιο στους 10 τραυματίες που δίνουν τη δική τους μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ κήρυξε την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου «ημέρα εθνικού πένθους» στη χώρα και επανέλαβε την έκκλησή του για ενότητα στη διάρκεια σύντομου διαγγέλματος προς το έθνος. Οι σημαίες στα δημόσια κτήρια θα κυματίζουν μεσίστιες για ένα διάστημα 3 ημερών.

Οι διαδηλώσεις

Στο Παρίσι συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, κοντά στα κεντρικά γραφεία του σατιρικού περιοδικού, στη Μασσαλία περίπου 7.000-10.000 άτομα και σχεδόν 15.000 στη Λυών. Στην Τουλούζη εκτιμάται ότι τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους. Οι περισσότεροι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια τους αφίσες ή πανό με τη φράση «Είμαι κι εγώ Σαρλί».

Την αλληλεγγύη τους στα θύματα εξέφρασαν και χιλιάδες άτομα σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Περίπου 500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη γαλλική πρεσβεία στο Βερολίνο. Στις Βρυξέλλες διοργανώθηκαν πολλές μικρές διαδηλώσεις, μπροστά από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το προξενείο της Γαλλίας. Στο Λονδίνο, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Τραφάλγκαρ.

Εκατοντάδες ήταν και όσοι συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας στη Μαδρίτη. Φώναξαν συνθήματα όπως «ελευθερία της έκφρασης» ή επίσης «είμαστε όλοι Σαρλί» ενώ τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας μπροστά στη γαλλική σημαία.

Πολλά στελέχη πολιτικών κομμάτων, μεταξύ των οποίων ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις με στόχο να εκφράσουν την υποστήριξή τους.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Σουηδία, στην Αυστρία, στην Ολλανδία, στην Ελβετία.

Σε συναγερμό όλη η Ευρώπη

Στο μεταξύ, οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες σε Ιταλία, Ισπανία και Βέλγιο συνεδρίασαν εκτάκτως προκειμένου να εξετάσουν τις ενδεχόμενες τρομοκρατικές απειλές μετά την επίθεση στο γαλλικό περιοδικό.

Στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών, όμως οι βρετανικές αρχές δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν το επίπεδο συναγερμού, που βρίσκεται ήδη στο βαθμό που υποδεικνύει ότι ο κίνδυνος μίας τρομοκρατικής επίθεσης είναι «άκρως πιθανός».

Στη Μαδρίτη ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ κάλεσε τους σημαντικότερους αξιωματούχους που συμμετέχουν στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας προκειμένου να αναλύσουν την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε στο Παρίσι.

Έπειτα από μία ανάλογη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες οι αρχές του Βελγίου αποφάσισαν να διατηρήσουν το επίπεδο ασφαλείας στο 2 στη τετράβαθμη κλίμακα σύμφωνα με μία πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση.

Τα μέτρα προστασίας έχουν εντούτοις ενισχυθεί σε «ορισμένους συγκεκριμένους στόχους» που δεν έχουν διευκρινιστεί.

Δεν «υπάρχει λόγος να καταληφθούμε από πανικό» όμως «η επαγρύπνηση είναι ενισχυμένη» και «όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν κινητοποιηθεί» εξήγησε η πηγή αυτή.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κατεστραμμένο κτήριο στην Τεχεράνη μετά από ισραηλινό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν απορρίπτει τους 15 όρους των ΗΠΑ και προτείνει 5 δικούς του – «Σοκ για την πραγματική οικονομία, ίσως η χειρότερη βιομηχανική κρίση»

25/03/2026 - 6:46μμ
Στιγμιότυπο από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Λάρισα (φωτ.: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Συγχαρητήρια μηνύματα ΗΠΑ για την 25η Μαρτίου: «Υποδειγματικός σύμμαχος» στο ΝΑΤΟ και «συνεχώς αναπτυσσόμενες» οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας

25/03/2026 - 4:22μμ
Πεζοί περνούν μπροστά από κτήριο που χτυπήθηκε από ρωσικό drone στον ιστορικό κέντρο της Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία (φωτ.: EPA/Mykola Tys)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Drones συνετρίβησαν σε Εσθονία και Λετονία – Χωρίς ρεύμα 212.000 καταναλωτές στην Ουκρανία από ρωσικές επιθέσεις

25/03/2026 - 3:48μμ
Η κ. Σοφία περήφανη στην παρέλαση μαζί με τους συμμαθητές της στο Εσπερινό ΕΠΑΛ της Ρόδου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Μια 82χρονη μαθήτρια στην παρέλαση

25/03/2026 - 3:11μμ
Ο πιο χαριτωμένος Εύζωνας με την πιο όμορφη Ελληνοπούλα στη διάρκεια της παρέλασης (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα: Νέα φιλοσοφία στις Ένοπλες Δυνάμεις με καινοτόμα οπλικά συστήματα

25/03/2026 - 1:59μμ
Παλαιστίνιος έχει σκαρφαλώσει σε ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο που κατέπεσε στη Δυτική Όχθη (φωτ.: EPA/Alaa Badarneh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Πακιστάν έδωσε πρόταση των ΗΠΑ στο Ιράν, η Τουρκία μεταφέρει μηνύματα και η Ρωσία δεν γνωρίζει κάτι

25/03/2026 - 1:26μμ
(Φωτ.: Γεώργιος Ντούτσουλης/ ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Με ενδυμασίες από τον Πόντο, τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη και την υπόλοιπη Ελλάδα η παρέλαση στη Γαύδο

25/03/2026 - 12:52μμ
Σε εξέλιξη η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: Live η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

25/03/2026 - 11:43πμ
Από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του δύτη στη θαλάσσια περιοχή στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση δύτη στη Βουλιαγμένη: Βρέθηκαν βατραχοπέδιλο, φιάλη οξυγόνου και υποβρύχιο scooter

25/03/2026 - 10:38πμ
Ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών απο το πυροβολείο του Λυκαβηττού για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 (φωτ. αρχείου: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821: Με 21 βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού άρχισαν οι εκδηλώσεις στην Αθήνα

25/03/2026 - 9:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες»)

Οι «Ακρίτες» του Πολυκάστρου παρέλασαν γεμάτοι περηφάνια για τον Πόντο και την Ελλάδα

5 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Αύριο η εισήγηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου

37 λεπτά πριν
Κατεστραμμένο κτήριο στην Τεχεράνη μετά από ισραηλινό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Το Ιράν απορρίπτει τους 15 όρους των ΗΠΑ και προτείνει 5 δικούς του – «Σοκ για την πραγματική οικονομία, ίσως η χειρότερη βιομηχανική κρίση»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Γιώργος Μαργαρίτης: Μικρασιατικής καταγωγής, αυθεντικός και διαχρονικός – Σήμερα γιορτάζει τα γενέθλιά του

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)

Ο Πόντος παρέλασε περήφανα στη Λάρισα

2 ώρες πριν
Τμήμα από την επίσημη χειρόγραφη καταγραφή του όρκου που θα έπρεπε να δώσουν όσοι θα εμπλέκονταν στα θέματα της Επανάστασης του 1821 και της διοίκησης, όπως οι αξιωματικοί και οι υπουργοί (πηγή: Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων)

Ο όρκος που έδιναν αξιωματικοί και υπουργοί της προσωρινής διοίκησης της Ελλάδας μετά την Επανάσταση

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign