pontosnews.gr
Πέμπτη, 29/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συνέχεια χωρίς συνέπεια

20/12/2014 - 9:00πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην Ελλάδα είναι πιο εύκολο να κατακτήσεις την εξουσία παρά να την διατηρήσεις. Βρισκόμαστε μπροστά στο φάσμα της διάλυσης δύο ιστορικών κομμάτων: του ΠΑΣΟΚ, που επίκειται να γίνει στις επόμενες εκλογές όποτε γίνουν, και της Νέας Δημοκρατίας που ενδεχομένως χρειαστεί να αλλάξει όνομα, αφού δεν μπορεί να κρατήσει τις παλιές δυνάμεις της.

Αυτό μόνο στην Ελλάδα γίνεται. Η Αγγλία εδώ και 400 χρόνια έχει δύο κόμματα που εναλλάσσονται ομαλά στην εξουσία. Εργατικοί και Συντηρητικοί. Το ίδιο και στις ΗΠΑ. Από τη δημιουργία των ΗΠΑ δημιουργήθηκαν και παραμένουν δύο παρατάξεις, οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμη και μέτριος πολιτικός που να μην κάνει κόμμα, προσωπικό δείγμα της εκπληκτικής ανωριμότητας του λαού μας και της συνεχούς πολιτικής ρευστότητας σε όλη τη διάρκεια της νεότερης πολιτικής μας ιστορίας.

Επανερχόμαστε στον κ. Τσίπρα… Πώς θα κυβερνήσει; Θα μείνει στο ευρώ ή θα πάει στη δραχμή όπως υποστηρίζει κάποια συνιστώσα του; Θα μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα φύγει, όπως πάλι υποστηρίζει άλλη συνιστώσα του;

Με ποιο οικονομικό πρόγραμμα θα αυξήσει το ΑΕΠ; Ποιο φορολογικό πρόγραμμα θα εφαρμόσει; Υποστηρίζουν στελέχη του ότι το πρόγραμμά του προβλέπει περισσότερους φορολογικούς συντελεστές, και ο τελευταίος προς τα πάνω θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Πόσο μεγάλος; Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση μετά το 1981 υιοθέτησε ως μεγαλύτερο συντελεστή της φορολογικής κλίμακας το 63%. Δηλαδή το φορολογούμενο ποσό με τον συντελεστή 63% έδινε φόρο στο κράτος εκείνη την εποχή για κάθε επιπλέον εκατομμύριο 630.000 δρχ. και ο φορολογούμενος έπαιρνε το υπόλοιπο, 370.000 δρχ. Εξηγώντας τη φορολογική κλίμακα σε σεμινάριο οικονομίας δέχτηκα την παρατήρηση από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ: Σιγά μην πληρώσω φόρο στο κράτος 630.000 δρχ. και να μου μένουν εμένα μόνον 370.000 δρχ.!

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κανένας δεν θέλει να πληρώνει υψηλούς φόρους, και το ζητούμενο σήμερα είναι να μειωθεί ο φόρος και όχι να αυξηθεί, κυρίως όταν ο φόρος σε γειτονικά κράτη, όπως στη Βουλγαρία, είναι ιδιαίτερα μικρός – μόλις στο 10%.

Έναν λαό ιδιαίτερα εγωιστή και ατομιστικό πρέπει να τον ενθαρρύνεις να παράγει και όχι να τον πτοείς με μεγάλη φορολογία.

Κυρίως όμως αυτό που μας ταλανίζει είναι η έλλειψη κλίματος εμπιστοσύνης, που δημιουργείται με συνεχή πολιτική πορεία συνέχειας με συνέπεια.

Όσα λέγει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αδήριτη ανάγκη να πάμε σε εκλογές δυναμίτισαν το οικονομικό κλίμα και κατέρρευσε και πάλι το χρηματιστήριο. Όσα κέρδισε σε έναν χρόνο τα έχασε μέσα σε δέκα μέρες.

Κοντολογίς, το πρόβλημά μας παραμένει ως αδυναμία ανασύνταξης της πολιτικής μας ζωής.

Τα θέλουμε όλα γρήγορα. Ξεχνούμε ότι ακόμη και χώρες με ελεύθερο βίο αιώνων έχουν προβλήματα. Μπαίνουμε σε περίοδο μεγάλης παγκόσμιας αβεβαιότητας και θα χρειαστεί προσπάθεια σύγκλισης πολιτικών απόψεων. Κανένας μόνος του δεν μπορεί, αλλά όλοι μαζί μπορούμε. Για τη σύγκλιση απόψεων, που έχουμε μοναδική ευκαιρία να την πετύχουμε, έχουμε να πούμε πολλά. 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του 2026, 130 χρόνια μετά την ίδρυση του  Αθλητικού Συλλόγου Ταταούλων (φωτ.: Facebook / H Πόλη όπως την κράτησα μέσα μου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Τα 130 χρόνια του Αθλητικού Συλλόγου Ταταούλων – Σημείο αναφοράς για έναν ελληνισμό που επιμένει

27/01/2026 - 9:57μμ
Εικόνα από την Κωνσταντινούπολη επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (πηγή: Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη/ Travelogues/ WALSH, Robert/ALLOM, Thomas. Constantinople and the Scenery of the Seven Churches of Asia Minor illustrated. In a Series of Drawings from Nature by Thomas Allom. With an historical account of Constantinople, and descriptions of the plates, by the Rev. Robert Walsh..., Λονδίνο/Παρίσι, Fisher, Son & Co. [1836-38])
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Αόρατοι και ανεπιθύμητοι στην Κωνσταντινούπολη – Από τους «ζευγαροχαλαστές» και τους Ρομά μέχρι τις πόρνες, τους ζητιάνους και τους ψυχικά ασθενείς

27/01/2026 - 10:11πμ
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

ΟΙΟΜΚΩ: Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών

24/01/2026 - 6:47μμ
(Φωτ.: facebook/Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

«Αλησμόνητες Πατρίδες»: Με κομμάτι για την Παναγία τη Βουρλιώτισσα και καππαδοκικό χαλβά η εκδήλωση για τη βασιλόπιτα

22/01/2026 - 2:49μμ
Θεία Λειτουργία για τα Θεοφάνια με το Ιουλιανό Ημερολόγιο στην Τρίγλια της Βιθυνίας (πηγή: Glomex)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Θεοφάνια στην Τρίγλια για 8η χρονιά: Συγκίνηση και πίστη στα παγωμένα νερά της Προποντίδας

21/01/2026 - 1:42μμ
(Φωτ.: facebook / Απόγονοι Μικρασιατών / Melina Iliadou)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μια εικόνα στο facebook ξυπνά μνήμες, γεύσεις και αρώματα Μικρασίας

18/01/2026 - 8:02μμ
(Πηγή: facebook / ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης: Ένα βαποράκι από τη Σμύρνη δίνει άρωμα άλλης εποχής στο Μουσείο «Μικρασιατικής Εκστρατείας»

17/01/2026 - 10:03πμ
Παρουσίαση στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, 18 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Γενικά Αρχεία του Κράτους- Τμήμα ΓΑΚ Λέσβου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Όταν τα αρχεία μιλούν: Το ΓΑΚ Λέσβου φέρνει τη μικρασιατική μνήμη στα σχολεία

14/01/2026 - 4:04μμ
Τσίγκινο συρόμενο λεωφορείο του Ανανία Ανανιάδη. Προορισμός «ΑΘΗΝΑΙ». Κατασκευάστηκε το 1950 και είναι χρωμολιθογραφία σε τσίγκο (πηγή: facebook.com/profile.php?id=100057228169372/ Volos Greek toys Museum)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Ανανίας Ανανιάδης: Από τη Σπάρτη της Μικράς Ασίας στις καρδιές των παιδιών με τις κούκλες από πεπιεσμένο χαρτί και τα τσίγκινα παιχνίδια του

14/01/2026 - 10:18πμ
Αρχειοθετημένες μαρτυρίες Μικρασιατών προσφύγων (φωτ.: Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών θωρακίζει ένα σπουδαίο αρχείο μνήμης 

13/01/2026 - 12:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/Eurokinissi)

Επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα – Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Champions League: Σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού στην Ολλανδία και πρόκριση στα πλέι οφ

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει επιδείνωσης του καιρού

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

FIBA Europe Cup: «Πτήση» για τους «8» το Περιστέρι

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στιγμές συγκίνησης στην Τούμπα για τα θύματα – Επίσκεψη Βαρθολομαίου στο γήπεδο του ΠΑΟΚ με 7 λευκά τριαντάφυλλα

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

EuroCup: Μίλησε στο φινάλε ο Πανιώνιος

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign