pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βγαίνουν τα «κουκιά» για Πρόεδρο ή πάμε σε εκλογές;

9/12/2014 - 10:21πμ
Βγαίνουν τα «κουκιά» για Πρόεδρο ή πάμε σε εκλογές;
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τη συγκυβέρνηση αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα επιτελεία των τριών κομμάτων έχουν πάρει μπλοκάκι και στυλό και καταγράφουν δυνάμεις. Καρδιοχτύπια υπάρχουν και στους ΑΝΕΛ και στη ΔΗΜΑΡ, μια και δεν αποκλείεται η όποια μετακίνηση βουλευτών τους προς το κυβερνητικό στρατόπεδο να κρίνει το αποτέλεσμα. Το μόνο ήσυχο είναι το ΚΚΕ, μια και δεν φοβάται το ενδεχόμενο «αποστασίας» από τις τάξεις του.

Η κυβέρνηση μετρά τα κουκιά της και πιστεύει ότι οι Σαμαράς-Βενιζέλος έχουν βρει τους 180, αλλά οι πιο ψύχραιμοι τους υπολογίζουν σε 174-175. Σε αυτούς μετρούν τους 155 «δικούς τους» και 17 από τους συνολικά 24 ανεξάρτητους. Από τη ΔΗΜΑΡ θεωρούν ότι θα προσθέσουν τους: Τσούκαλη, Φούντα και Ψύρρα.

Τα ονόματα

Στο τραπέζι βρίσκονται μια σειρά ονόματα: Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε… ραβασάκι στον Α. Σαμαρά (χθες είχαν συνάντηση και θα την επαναλάβουν και σήμερα) προτείνοντας τον Νικηφόρο Διαμαντούρο και τον Βασίλη Σκουρή. Από την άλλη κυκλοφορούσαν και άλλα ονόματα, όπως του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Αλέκου Παπαδόπουλου και του Σταύρου Δήμα. Σήμερα, στη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου, είναι πιθανόν να ξεκαθαρίσει το όνομα.

Οι αντιδράσεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας πληροφορήθηκε τις εξελίξεις χθες σε ημερίδα για το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Γιάννη Μπανιά και αποχώρησε για να συγκαλέσει σύσκεψη στην Κουμουνδούρου. Αμέσως μετά, σε ανακοίνωσή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησαν ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαραίτητες 180 βουλευτικές ψήφους προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και άρα οι πρόωρες εκλογές είναι κοντά. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι η επίσπευση της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο είναι αναμενόμενη και καλοδεχούμενη, καθώς «φέρνει κοντά τη μόνη προοπτική λύτρωσης για το λαό και τον τόπο, την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».

Οι ΑΝΕΛ μπήκαν σε εκλογική ετοιμότητα και  την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, στις 15:00, στα γραφεία  τους  θα γίνει κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Τη γνωστή θέση τους ότι θα καταψηφίσουν τον προτεινόμενο από την κυβέρνηση Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανέλαβαν χθες η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή. Εκ μέρους του κόμματος του Φώτη Κουβέλη, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης έγραψε στο twitter: «Η ΔΗΜΑΡ έχει ήδη την απόφαση του Συνεδρίου της, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο». Αλλά και η Χρυσή Αυγή ανέφερε πως «η Κοινοβουλευτική Ομάδα και οι παρανόμως έγκλειστοι βουλευτές θα καταψηφίσουν τον Μνημονιακό Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Όχι» σε Πρόεδρο έχει διαμηνύσει πως θα πει και το ΚΚΕ, ενώ με τρία «όχι» απάντησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη  του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Στο υπουργικό συμβούλιο η εισήγηση για αποζημιώσεις – Το Δημόσιο παραιτείται από ένδικα μέσα

29/04/2026 - 8:33πμ
Πέμπτο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο, με θέμα «Σύγχρονο Κράτος για όλους», παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τρίτη 28 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Ναύπλιο: Απάντηση στις εσωκομματικές αιχμές για το επιτελικό κράτος

28/04/2026 - 10:16μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος στόλος για το ΕΚΑΒ: 255 ασθενοφόρα έως τις αρχές του 2027

28/04/2026 - 9:54μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Bonjour» Μητσοτάκη με γαλλική συμμαχία και μέτρα-αντίδοτο στην ακρίβεια – Εβδομαδιαία ανασκόπηση

26/04/2026 - 11:58πμ
Αναχώρηση του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (φωτ.: Θανάσης Δημόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα με 9 συμφωνίες και ισχυρά μηνύματα συνεργασίας

25/04/2026 - 9:28μμ
Από την τελετή υπογραφής συμφωνιών μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων υπουργών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Γαλλία: Οι εννέα συμφωνίες που υπογράφηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου

25/04/2026 - 4:54μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν: Αδιαπραγμάτευτη η ρήτρα αμυντικής συνδρομής, θα είμαστε στο πλευρό σας – Μητσοτάκης: «Μπετόν αρμέ» Γαλλία και Ελλάδα

25/04/2026 - 3:00μμ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν στην εκδήλωση με τίτλο «Προκλήσεις για την Ευρώπη – Ο δρόμος προς το αύριο». Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών, Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν προς Ελλάδα: «Αν απειληθεί η κυριαρχία σας, κάντε ό,τι χρειάζεται – Θα είμαστε εδώ»

24/04/2026 - 9:06μμ
Άφιξη του Προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron (φωτ. Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μακρόν στην Αθήνα – Νέα πενταετής στρατηγική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας με φόντο άμυνα, οικονομία και γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μεσόγειο

24/04/2026 - 7:59μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ για τη Γενοκτονία των Αρμενίων: Η ιστορική μνήμη επιβάλλει διαρκή εγρήγορση, ώστε τα τραγικά γεγονότα της Ιστορίας να μην επαναληφθούν ποτέ

24/04/2026 - 10:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αστυνομικοί μεταφέρουν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων τον 89χρονο «πιστολέρο», Τετάρτη 29 Απριλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Ο 89χρονος ομολογεί το σχέδιο, αρνήθηκε ότι ήθελε να σκοτώσει – «Ήθελα να προκαλέσω ντόρο»

4 λεπτά πριν
Καλλιτεχνική απεικόνιση σπιτιών και οικημάτων σε ένα χωριό του Πόντου (φωτ.: kozan.gr)

Κοζάνη: Η στιγμή των εγκαινίων για το Ποντιακό Μουσείο – Πότε κόβεται η κορδέλα

26 λεπτά πριν
Δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρέλαιο αγκυροβολημένο στον κόλπο του Φος-σι-Μερ, στη νότια Γαλλία (φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)

Φρένο στο ράλι του πετρελαίου, αλλά η κρίση ΗΠΑ-Ιράν οδηγείται σε νέα κλιμάκωση

50 λεπτά πριν
Φωτιά ξέσπασε στην Πάρνηθα, κοντά στο τελεφερίκ. Πέμπτη 30 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Weather Compass Greece)

Πάρνηθα: Οριοθετήθηκε η φωτιά, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

1 ώρα πριν
Η παραλία της Σκάλας Βουρλών, 1920

«1922, Καταστροφή: Μια φωτογραφία διηγείται την ιστορία της» – Μια εκδήλωση μνήμης από την Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας και το Αρχείο Φρέρη

2 ώρες πριν
(Πηγή: pamestoixima.gr)

Αποκλειστική συνέντευξη του Νόα Άλεν στο “Off The Record” του PS Blog

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign