pontosnews.gr
Τρίτη, 25/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εξωτερική πολιτική ντροπής

5/12/2014 - 1:59μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αθήνα, 5η Δεκεμβρίου 2014

Η σημερινή μέρα είναι άλλη μια μέρα που οι Έλληνες θα την θυμόμαστε με θλίψη. Ο λόγος είναι η κατάντια της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας που την απογυμνώνει από τα τελευταία ίχνη αξιοπρέπειάς της.

Μετά το απίθανο ότι «η μουσουλμανική, η οθωμανική κληρονομιά είναι μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς», το οποίο ξεστόμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος πριν από λίγες μέρες, υφιστάμεθα σήμερα την ταπεινωτική επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού και αρκετών υπουργών της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα που τουρκικό ερευνητικό σκάφος των βαρβάρων γειτόνων μας παραβιάζει την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, εγγυήτρια της οποίας είναι και η Ελλάς, την ίδια ώρα που συνεχίζεται ανενόχλητα και από συμμάχους και εταίρους μας η παράνομη κατοχή του 37% του εδάφους της Κύπρου, την ίδια ώρα που η Τουρκία με όλη την αυθάδεια που την χαρακτηρίζει δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, την ίδια ώρα που ισχύει το casus belli της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδος αν τολμήσουμε να εφαρμόσουμε το Διεθνές Δίκαιο της Θαλάσσης, την ίδια ώρα που η Τουρκία δεν τολμά να παραδεχθεί τις γενοκτονίες σε βάρος των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου, την ίδια ώρα που τα Ίμια παραμένουν γκρίζα ζώνη, την ίδια ώρα που μέσω του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής η Τουρκία κινεί μηχανισμούς τουρκοποίησης της Θράκης, την ίδια ώρα που μετά τα κατά συρροήν πογκρόμ έχει εξαλειφθεί η ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, την ίδια ώρα που η ίδια η Τουρκία διαλαλεί την πρόθεσή της να δημιουργήσει ένα νεο-οθωμανικό σκηνικό στα μέρη που είχε βαφτεί με αίμα το κατακτητικό οθωμανικό σπαθί, εμείς παρέχουμε διεθνές άλλοθι στο σημερινό ισλαμοφασιστικό τουρκικό καθεστώς διευκολύνοντάς το να ισχυρίζεται ότι διατηρεί αγαθές σχέσεις με την Ελλάδα, η οποία ως προς αυτό δίνει και το κακό παράδειγμα στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες που υφίστανται τη μεθοδευμένη τουρκική διείσδυση.

Αντί να έχει εφαρμόσει μέτρα που να φθάνουν και μέχρι τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία και να δείχνουν την αποφασιστική βούληση της Ελλάδος να υπερασπιστεί τα ελληνικά δίκαια από τη Θράκη και το Αιγαίο μέχρι και την Κύπρο, η μεταμορφωμένη σε απεχθές καθεστώς ελληνική κυβέρνηση απέκλεισε για σήμερα, πρώτη φορά στην ιστορία της πρωτεύουσας, τεράστιο τμήμα της προκειμένου να νιώσουν ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής τους τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας, τα οποία φθάνουν για να συσκεφθούν ως μικτό υπουργικό συμβούλιο με τους ομολόγους της ελληνικής κυβέρνησης.

Με τι κύρος θα καταγγείλει η φιλοξενούσα το Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας Ελλάς τις τουρκικές διεθνείς παρανομίες σε συμμάχους και εταίρους, στον ΟΗΕ και όπου αλλού δει προκειμένου να συνετιστεί ο άρπαγας Ανατολίτης; Και τι να σκέπτονται οι υπό εκκόλαψη σύμμαχοί μας, Αιγύπτιοι και Ισραηλινοί;

Οι Έλληνες πολίτες αναμένουν με οργή πότε θα συνέλθει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία με άλλοθι την τρέχουσα οικονομική κρίση πειθαρχεί σε ξένες ύποπτες και ύπουλες εντολές και μειώνει σταθερά τη στρατιωτική ισχύ της χώρας οδηγώντας την μέχρι σήμερα σε συνεχείς διπλωματικές υποχωρήσεις με κίνδυνο να οδηγηθεί αύριο σε ευρύτερη εθνική καταστροφή, πέραν της οικονομικής.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pxhere.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού (Μέρος Β’)

25/08/2026 - 9:58πμ
(Φωτ.: EPA)
ΓΝΩΜΕΣ

Γιατί η Τουρκία «καταπίνει» την επίθεση του Ισραήλ

23/08/2026 - 4:00μμ
(Φωτ.:EPA/ABIR SULTAN)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Τουρκία αλλάζει την περιοχή και το Ισραήλ ομφαλοσκοπεί

22/08/2026 - 9:56πμ
(Φωτ.: Pixabay / www_slon_pics)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Τουρκία έβαλε την «ουρά στα σκέλια»

21/08/2026 - 5:13μμ
Το δέντρο της γνώσης, χαραγμένο σε επιτύμβια πλάκα (πηγή: getarchive.net)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού (Μέρος Α’)

18/08/2026 - 9:26πμ
Χορός σε πανηγύρι (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΓΝΩΜΕΣ

Για τα πανηγύρια

15/08/2026 - 9:56πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)
ΓΝΩΜΕΣ

Πάει για ισόβιος πρόεδρος ο Ερντογάν

14/08/2026 - 4:55μμ
Ο Ιωσήφ υποδέχεται τον πατέρα και τους αδελφούς του (έργο του Salomon de Bray)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ιωσήφ (Μέρος Ζ’)

11/08/2026 - 9:46πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Σεχμπάζ Σαρίφ υπογράφουν τη «Συμφωνία Κοινής Άμυνας της Μέκκας». Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΓΝΩΜΕΣ

Τι σημαίνει ένα σουνιτικό ΝΑΤΟ;

9/08/2026 - 4:04μμ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ με τη «Συμφωνία Κοινής Άμυνας της Μέκκας». 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Saudi Press Agency)
ΓΝΩΜΕΣ

Θα γίνει η «Συμφωνία της Μέκκας» το Μουσουλμανικό ΝΑΤΟ;

8/08/2026 - 9:23πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 48χρονος αστυνομικός που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία

5 λεπτά πριν

Ωραιόκαστρο: Ακυρώνεται λόγω πένθους η αναβίωση του εθίμου των Παρχαριών

32 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Παναγιώτης Μπαλάσκας)

Φωτιά και στη Σαλαμίνα, πίσω από το ναύσταθμο

59 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Λαύριο: Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Καλοπήγαδο – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

1 ώρα πριν
Από το επίσημο προωθητικό υλικό για τα καμπ της ακαδημίας της Μπαρτσελόνα (φωτ.: Facebook / Barça Academy)

Η Μπαρτσελόνα διοργανώνει καμπ στα Kατεχόμενα – Αντιδράσεις για το «Northern Cyprus»

2 ώρες πριν
Καπνός από τη φωτιά στη Στεφάνη Βοιωτίας, όπως φαίνεται από τα διόδια Ελευσίνας, στο ρεύμα προς Αθήνα. Τρίτη 25 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Christina Apostolopoulou)

Φωτιά τώρα στη Στεφάνη Βοιωτίας – Από εκεί είχε ξεκινήσει η καταστροφική πυρκαγιά της Πάρνηθας το 2007

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV