pontosnews.gr
Παρασκευή, 26/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σαμαράς-Αναστασιάδης: Στη γωνία η Τουρκία

7/11/2014 - 11:57πμ
Σαμαράς-Αναστασιάδης: Στη γωνία η Τουρκία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αρραγές είναι το μέτωπο Ελλάδας και Κύπρου, περισσότερο παρά ποτέ, όπως επιβεβαιώνουν ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι από χθες έχουν επαφές στη Λευκωσία. Παράλληλα επισημαίνουν ότι όσο η Τουρκία συνεχίζει τα προκλητικά παιχνίδια της στην κυπριακή ΑΟΖ, Λευκωσία και Αθήνα χαίρουν όλο και μεγαλύτερης στήριξης από τη διεθνή κοινότητα.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης που συναντώνται αυτή τη στιγμή στη Λευκωσία μελετούν τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, δίνοντας έμφαση στις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ προκειμένου να σχεδιάσουν τις επόμενες πολιτικές και διπλωματικές κινήσεις.

Οι δύο πλευρές δηλώνουν ικανοποιημένες από τους μέχρι τώρα καρπούς των κινήσεων Αθήνας-Λευκωσίας, μια και η Τουρκία απομονώνεται σιγά-σιγά. Μάλιστα η Άγκυρα εμφανίζεται ενοχλημένη από την αυριανή τριμερή συνάντηση κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στο Κάιρο.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ και την εφημερίδα Σημερινή, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι «αυτή την ώρα ένα θερμό επεισόδιο θα ήταν μια πάρα πολύ αρνητική εξέλιξη», και συνέστησε προσοχή, υπομονή και επιμονή στους χειρισμούς.

«Έχουμε εγκαίρως προβλέψει να ενισχυθεί η θέση μας. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν χωράει καμία συζήτηση, είναι απαράγραπτα. Τώρα, όμως, δεν είμαστε πια μόνοι μας. Πιστεύω ότι και άλλοι στηρίζουν τη θέση μας και αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό» τόνισε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για τη δημιουργία «μιας ομπρέλας ισχυρής και αποτρεπτικής πάνω από την Κύπρο» και διαβεβαίωσε ότι η συμπαράσταση της Ελλάδας προς την Κύπρο είναι απόλυτη.

Μιλώντας για τις προκλήσεις στην ΑΟΖ, σημείωσε: «δεν θέλω να πω ότι συγκρίνονται με την εισβολή του ’74. Και δεν πρέπει εμείς οι ίδιοι να δίνουμε τέτοια εικόνα. Από κοινού, η Κύπρος και η Ελλάδα, έχουν βάλει πολύ ψηλά, στην ευρωπαϊκή πια ατζέντα, την ανάδειξη και αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες ζώνες μας».

Όσο αφορά την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός είπε ότι «η Ελλάδα έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της και στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Το αρραγές μέτωπο Ελλάδας-Κύπρου είχε επιβεβαιώσει χθες το βράδυ και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης με τις δηλώσεις του κατά το δείπνο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας ότι η Λευκωσία δεν θα επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου με τους Τουρκοκυπρίους υπό καθεστώς απειλών ή εκβιασμών.

«Στρατιωτικές απειλές και παράνομες παρεμβάσεις στο όνομα δήθεν των Τουρκοκυπρίων δεν υποβοηθούν στην κατοχύρωση των αυτονόητων» είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι «ο φυσικός πλούτος της πατρίδας μας ανήκει στο κράτος και συνεπώς μετά τη λύση τα οφέλη από την αξιοποίηση θα τα καρπωθεί το σύνολο των νόμιμων κατοίκων, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την πρώτη αποστολή Έλληνα αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μαξίμου ο σχεδιασμός για την πρώτη ελληνική αποστολή αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

26/06/2026 - 12:19μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη εκδήλωση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, στη Νίκαια (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Στόχος η κυβερνητική πρωτιά με την ΕΛ.Α.Σ. και τέλος στον κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ

25/06/2026 - 11:59μμ
Tο εμβληματικό μνημείο «Είμαστε τα βουνά μας» ή «Τατίκ-Παπίκ» (δηλαδή «Η Γιαγιά και ο Παππούς»). Το γλυπτό, έργο του Σαργκίς Μπαγκντασαριάν από το 1967, βρίσκεται βόρεια του Στεπανακέρτ και απεικονίζει έναν ηλικιωμένο άνδρα και μια γυναίκα λαξευμένους σε ηφαιστειακή πέτρα (πηγή: Matthew Karanian/ alchetron.com)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κραυγή της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος για τους ομήρους του Αρτσάχ: Έκκληση να μην μετατραπεί σε «ξεχασμένη υπόθεση» η πολιτική ομηρία 19 ανθρώπων

25/06/2026 - 6:40μμ
Φωτ.: (europeancommission/ Instagram)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Καμία ενημέρωση για άρση ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου δεν έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

23/06/2026 - 6:21μμ
(Πηγή: © European Union, 2019 - Source: EP)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Στη Βουλή το αίτημα άρσης ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου

23/06/2026 - 2:43μμ
(Φωτ.: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του Νίκου Χαρδαλιά – Πολιτικές αντιδράσεις μετά το περιστατικό

23/06/2026 - 11:38πμ
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όταν ήταν Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην ΕΕ, τον Νοέμβριο 2019 (φωτ.: EPA/OLIVIER HOSLET)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Ένταλμα σύλληψης από τις Βρυξέλλες για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

22/06/2026 - 6:01μμ
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (με το λευκό πουκάμισο) προσερχόμενη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με ακόμα δύο άτομα (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή

22/06/2026 - 2:58μμ
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παρουσίαση της εφαρμογής PosoKanei, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για την ακρίβεια: Δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές λύσεις

21/06/2026 - 12:33μμ
Ο Β. Χελένσκι στις Βρυξέλλες, 18/6/2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρυξέλλες: Με τον Ζελένσκι συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

18/06/2026 - 8:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πατινάδα σε παλαιότερο αντάμωμα μικρασιατικών συλλόγων (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας)

Η Νέα Ιωνία μετρά αντίστροφα για το 7ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατικών Σωματείων

18 λεπτά πριν
Ιρανοί ψαράδες πλέουν ανάμεσα σε πλοία που έχουν ακινητοποιηθεί στα Στενά του Ορμούζ, ανοιχτά του Μπαντάρ Αμπάς στο νότιο Ιράν, την 1η Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Amirhossein Khorgooei / ISNA News Agency)

Ορμούζ: Νέα ένταση στα Στενά, αλλά οι αγορές βλέπουν φθηνότερο πετρέλαιο

42 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΛ.ΑΣ.)

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε καλά οργανωμένη σπείρα διαρρήξεων με λεία άνω των 585.000 ευρώ

1 ώρα πριν
Από τη Λαμία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Φθιώτιδος)

Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας: Χορός στην Παναγία Σουμελά και επιστροφή στις ρίζες του Πόντου

1 ώρα πριν
Άνθρωποι δροσίζονται κάτω από εκνεφωτές που έχουν τοποθετηθεί κοντά στο Κολοσσαίο, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Massimo Percossi)

Η Ευρώπη «βράζει»: Δεκάδες νεκροί, θερμοκρασίες-ρεκόρ και απαγορεύσεις λόγω του ακραίου καύσωνα

2 ώρες πριν
Με ένα μαχητικό αεροσκάφος στο πέτο, δίπλα στην αμερικανική σημαία, υποδέχθηκε ο Τραμπ τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, τον Σεπτέμβριο του 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)

Τραμπ: «Δώρο» στην Τουρκία, με κινητήρες για το μαχητικό KAAN

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign