pontosnews.gr
Τετάρτη, 10/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κορυφώνεται η αγωνία για την αρχαία Αμφίπολη – Νέες ανακοινώσεις την Κυριακή

6/09/2014 - 9:20πμ
Κορυφώνεται η αγωνία για την αρχαία Αμφίπολη - Νέες ανακοινώσεις την Κυριακή
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την προσεχή Κυριακή το υπουργείο Πολιτισμού θα προχωρήσει σε νέες ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία των ανασκαφών στην Αρχαία Αμφίπολη.

Δύο διαφορετικές εικόνες, δύο διαφορετικές προσεγγίσεις και στη μέση τα σενάρια που δεν σταματούν να έρχονται στο «φως» σχετικά με τα ευρήματα στον τύμβο του λόφου Καστά στην Αμφίπολη.

Από τη μία πλευρά ο υπουργός Πολιτισμού συνιστά ψυχραιμία και υπομονή, λέγοντας πως μόνο ο τάφος θα δώσει απαντήσεις, αφού ακόμη και το παραμικρό λάθος που μπορεί να γίνει ελέω…. ανυπομονησίας, ίσως αποδειχθεί καταστροφικό.

Από την άλλη, η περιοχή έχει μετατραπεί σε πραγματικό φρούριο. Εκτός από την ισχυρή αστυνομική παρουσία που βρίσκεται στον χώρο των ανασκαφών, πλέον υπάρχουν και άνδρες της ασφάλειας που δεν επιτρέπουν κανέναν να πλησιάσει στο σημείο, τροφοδοτώντας έτσι τις ατελείωτες θεωρίες συνομωσίας για το ποιός είναι θαμμένος στον μεγαλοπρεπή τάφο.

Υπομονή συνιστά ο Τασούλας

Με τη φράση “θα μιλήσει το ίδιο το μνημείο, όχι τα σενάρια”, ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας συνέστησε υπομονή σε ό,τι αφορά την πορεία του ανασκαφικού έργου στην Αρχαία Αμφίπολη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο των σημερινών εγκαινίων της έκθεσης “Μακεδονικοί Θησαυροί” στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

“Η Αμφίπολη μέχρι στιγμής είναι αυτό που βλέπουμε. Κι αυτό που βλέπουμε, αυτό που καμαρώνει ο ελληνικός λαός είναι ένα ταφικό μνημείο, σημαντικών, πρωτοφανών διαστάσεων και σημαντικής καλλιτεχνικής φροντίδας. Από εκεί και πέρα, θα μιλήσει το ίδιο το μνημείο, όχι τα σενάρια. Έτσι γίνεται πάντα στην αρχαιολογία. Δεν θα αποτελέσει η Αμφίπολη εξαίρεση” τόνισε ο υπουργός.

Υπογράμμισε, δε, ότι “η αρχαιολογική επιστήμη είναι μια επιστήμη, η οποία κατά κανέναν τρόπο δεν συναρτάται με την αδημονία” αλλά “με την υπομονή, με τη δεοντολογία και συναρτάται και με τη χαρά που μας δίνει, με τα ευρήματα που διαχρονικά έχει” και πρόσθεσε πως οι επόμενες ανακοινώσεις για την πορεία του ανασκαφικού έργου θα γίνουν, κατά πάσα πιθανότητα, την προσεχή Κυριακή.

Κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα των ανασκαφών στην Αρχαία Αμφίπολη, ο υπουργός τόνισε ότι “η πορεία η αρχαιολογική δεν μπορεί να προδικαστεί γιατί ένα μικροεμπόδιο, μια ανάγκη συντήρησης, μία στερέωση μπορεί να ανατρέψει οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα” και πρόσθεσε: “προφανώς έχουμε φτάσει στους προθαλάμους και προφανώς η δουλειά που γίνεται είναι πολύ σωστή και πολύ προσεκτική”.

Νωρίτερα, στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια της έκθεσης, ο κ. Τασούλας χαρακτήρισε την πρόσφατη δημοσιότητα γύρω από την Αμφίπολη “μεγάλη ευκαιρία να ξανα-ανακαλύψει ο ελληνικός λαός τη γοητεία του πολιτισμού του, τη γοητεία ενός πολιτισμού που δεν τον κρατάει δεμένο με το παρελθόν, αλλά του δίνει κουράγιο για να ξεπεράσει το δύσκολο παρόν”.

Πηγή: newsit.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πτήσεις: Καθυστερήσεις έως και μία ώρα την Πέμπτη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

10/06/2026 - 10:48μμ
Νεαρός Αθηναίος ολοκληρώνει ένα γκράφιτι για την ενδοοικογενειακή βία (φωτ.: EUROKINISSI/Αντώνης Νικολόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ωρωπός: Την χτυπούσε, βιντεοσκοπούσε την κακοποίησή της και αναρτούσε τα βίντεο στα social media

10/06/2026 - 10:03μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τα Τέμπη: Στο αρχείο η προκαταρκτική εξέταση για την αίθουσα – Δεν διαπιστώθηκαν αξιόποινες πράξεις

10/06/2026 - 6:31μμ
(Φωτ.: Allwyn)
ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα εθελοντικής δράσης από το Allwyn Care στις 16 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

10/06/2026 - 6:23μμ
(Φωτ.: Θοδωρής Νικολάου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στη βόρεια Εύβοια: «Καθαρά» από σοβαρές ζημιές τα πρώτα 60 κτήρια – Σε εξέλιξη οι αυτοψίες

10/06/2026 - 2:29μμ
Άποψη του σπιτιού όπου έγινε το έγκλημα στο Αίγιο (φωτ.: Ανδρέας Αλεξόπουλος / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες στον 65χρονο Ιταλό για το διπλό φονικό μητέρας και γιου στο Αίγιο

10/06/2026 - 1:15μμ
Εικόνα από τον δρόμο μπροστά στο σπίτι όπου βρέθηκαν νεκροί μητέρα και γιος στην Αιγιάλεια (φωτ.: Ανδρέας Αλεξόπουλος / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό φονικό στο Λόγγο Αιγιάλειας: Στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα ευρήματα στη μονοκατοικία – Το πόρισμα του ιατροδικαστή

10/06/2026 - 11:33πμ
Τμήμα της αφίσας της εκδήλωσης
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τα άγνωστα αρχεία του Ιατρικού Συλλόγου «φωτίζουν» τη μοίρα των Εβραίων γιατρών στην Κατοχή

10/06/2026 - 11:08πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Αττική για την εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε όπλα και ναρκωτικά

10/06/2026 - 10:41πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Καθυστερήσεις λόγω προγραμματισμένων ελέγχων από την ΥΠΑ

10/06/2026 - 8:58πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Greek Basketball League: Σε πέμπτο ματς ο τίτλος – Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-2 στη δεύτερη παράταση

5 λεπτά πριν
Τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας σε περιπολία στην περιοχή Ντάνκερν Γκάρντενς του Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία, στις 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Adam Vaughan)

Νέα νύχτα έντασης στο Μπέλφαστ: Εκτοξευτήρες νερού απέναντι σε διαδηλωτές – Φόβοι για επέκταση των ταραχών

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Πτήσεις: Καθυστερήσεις έως και μία ώρα την Πέμπτη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

50 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για τον Καβάφη στο Κίεβο, 6 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Greece in Ukraine)

Ο Καβάφης «συνάντησε» το Κίεβο: Βραδιά ποίησης και πολιτισμού με τη συμμετοχή της ελληνικής κοινότητας

1 ώρα πριν
Νεαρός Αθηναίος ολοκληρώνει ένα γκράφιτι για την ενδοοικογενειακή βία (φωτ.: EUROKINISSI/Αντώνης Νικολόπουλος)

Ωρωπός: Την χτυπούσε, βιντεοσκοπούσε την κακοποίησή της και αναρτούσε τα βίντεο στα social media

2 ώρες πριν
To εμβληματικό γλυπτό της νίκης στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και χάρτης των μυστικών συμφωνιών των συμμάχων κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου (πηγή φωτογραφιών: Αρχείο Βλάση Αγτζίδη)

Οι σφαγές των Ελλήνων και οι νουθεσίες του Λένιν

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign