pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παρίσι: Τι ζητά η ελληνική κυβέρνηση, τι (δεν) συζητά η τρόικα

3/09/2014 - 1:29μμ
Παρίσι: Τι ζητά η ελληνική κυβέρνηση, τι (δεν) συζητά η τρόικα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις των υπουργών με τους εκπροσώπους των δανειστών. «Κόκκινα» δάνεια, απολύσεις στο Δημόσιο και ομαδικές απολύσεις στο σημερινό «μενού». 

Πλήρης… υπουργών έχει μετακομίσει εις Παρισίους η ελληνική κυβέρνηση που συνεχίζει για δεύτερη μέρα τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Χθες η συνάντηση Ελλήνων και δανειστών κράτησε πάνω από πέντε ώρες –σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών–, ενώ ένας νέος μαραθώνιος αναμένεται και σήμερα. 

Στις 10:30 (ώρα Ελλάδος) ξεκίνησαν οι διαδοχικές συναντήσεις, και πηγές από τη γαλλική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι είναι άγνωστο το πότε θα τερματιστούν. Παρόντος του υπουργού Οικονομικών, θέση απέναντι στο μικροσκόπιο της τρόικας θα λάβουν, κατά σειρά, οι υπουργοί Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Εργασίας και Δημόσιας Διοίκησης.

«Κόκκινα» δάνεια, απολύσεις στο δημόσιο αλλά και το αίτημα της τρόικας για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων θα βρεθούν σήμερα στο τραπέζι. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη και «το κλίμα καλό αλλά όχι χαλαρό».

Από το σούσι στα κρουασάν

Μία από τις πιο γνωστές παραπολιτικές ειδήσεις που σημάδεψε το τέλος της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών είναι τα (κατά δήλωσή του) ατελείωτα ξενύχτια στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. «Δουλεύαμε 15-16 ώρες την ημέρα, πολλές φορές και πάνω από 24ωρο σερί, εγώ έτρωγα σούσι στο γραφείο, ο “Ρουμελιώτης” Χρήστος Σταϊκούρας έτρωγε σουβλάκι», είπε πει. 

Τώρα βέβαια ο διάδοχος του Στουρνάρα στην υπουργική καρέκλα αντί για σούσι μάλλον προτιμά τα… γαλλικά κρουασάν, αλλά οι συζητήσεις παραμένουν δύσκολες. «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», διευκρίνισε ο Γκίκας Χαρδούβελης. Χθες επί τάπητος τέθηκαν τα νούμερα του προϋπολογισμού και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. 

Μετά το πέρας των πρώτων διαπραγματεύσεων, κάπου γύρω στα μεσάνυχτα, οι δημοσιογράφοι επιχείρησαν να μάθουν και τις απόψεις της τρόικας, διά της πλαγιάς οδού. «Αποδέχονται οι δανειστές μας τις θυσίες του ελληνικού λαού, καταλαβαίνουν;» ρώτησαν τον υπουργό Οικονομικών, για να πάρουν την απάντηση ότι «οι συνομιλητές μάς καταλαβαίνουν». 

Αυτό στο οποίο τόσο ο Γκίκας Χαρδούβελης όσο και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης απέφυγαν να απαντήσουν είναι αν ετέθη το θέμα των φοροελαφρύνσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο, Πέμπτη, η ελληνική πλευρά θα θέσει συνολικά όλα τα ζητήματα, μαζί και το φορολογικό.

Εξίσου «σφίγγα» αποδείχτηκε και ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο: «Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις και προσδοκούμε να συνεχίσουμε αύριο και με τους άλλους υπουργούς», είπε λακωνικά.

Αισιόδοξη η Αθήνα

Και μπορεί από το Παρίσι να μη βγήκε χθες τα μεσάνυχτα καμία είδηση, ωστόσο σήμερα το πρωί η Αθήνα έσπευσε να μας καθησυχάσει ότι όλα βαίνουν καλώς. 

Μιλώντας στον ANT1 η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη περιέγραψε το κλίμα ως θετικό. «Διαπιστώθηκε ότι ο προϋπολογισμός στο επτάμηνο είναι εντός στόχων», τόνισε, και πρόσθεσε ότι «η ελληνική πλευρά έθεσε καθαρά την ανάγκη να υπάρξει και έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού… Οι εταίροι αναγνώρισαν όλη αυτή την προσπάθεια». 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, tovima.gr (φωτογραφία: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αναμνηστική φωτογραφία από την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Chevron και HELLENiQ ENERGY (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

HELLENiQ ENERGY – Chevron: Έρευνες για υδρογονάνθρακες σε 47.000 τ.χλμ. – «Έργο ορόσημο για την Ελλάδα»

16/02/2026 - 3:35μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Όλες οι πληρωμές έως τις 20 Φεβρουαρίου – Πάνω από 98.000 οι δικαιούχοι

14/02/2026 - 8:19μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Προθεσμίες και τι πρέπει να ελέγξετε για να αποφύγετε πρόστιμα

14/02/2026 - 10:57πμ
Το κτήριο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου

14/02/2026 - 8:43πμ
Η Άννα Στρατινάκη κατά την ανάληψη των καθηκόντων της ως Συνήγορος του Καταναλωτή, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άννα Στρατινάκη: Παραίτηση από την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς

6/02/2026 - 2:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Διευκρινίσεις για τον υπολογισμό των συντάξεων χηρείας

5/02/2026 - 11:25μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άρειος Πάγος: Πώς φτάσαμε στην ιστορική απόφαση για τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη – Τι σημαίνει για χιλιάδες δανειολήπτες και τράπεζες

5/02/2026 - 5:47μμ
Το κτήριο του Αρείου Πάγου (φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κόκκινα» δάνεια: Υπέρ των δανειοληπτών του «νόμου Κατσέλη» ο Άρειος Πάγος

5/02/2026 - 2:30μμ
Σφραγίδες σε γραφείο εφοριακού (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο: 14 παρεμβάσεις κατά της γραφειοκρατίας

4/02/2026 - 4:47μμ
Το κτήριο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στον Ταύρο (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Έτσι θα πιάσει στην τσιμπίδα της τα «μαύρα» ενοίκια

3/02/2026 - 4:11μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ – «Μας αφήνει πανάκριβη κληρονομιά, το έργο και τις σκέψεις της»

23 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων)

Με ενότητα και ισχυρές παρουσίες η κοπή βασιλόπιτας της ΠΟΠΣ

51 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Στον εισαγγελέα, υπό δρακόντεια μέτρα, ο Βούλγαρος βαρυποινίτης μετά το αιματηρό επεισόδιο στις φυλακές Δομοκού

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Πέθανε στα 95 του ο επτά φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Ρόμπερτ Ντιβάλ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Super League: Πήρε τον βαθμό στο Περιστέρι ο Πανσερραϊκός

2 ώρες πριν
Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ το 2018 (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Πέθανε σε ηλικία 99 ετών η κυρία των γραμμάτων Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ – Από το προσφυγικό σπιτάκι στον Βύρωνα στην κορυφή της Σορβόνης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign