pontosnews.gr
Πέμπτη, 25/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αντιρατσιστικό – Νέες εξελίξεις σε Βουλή και κυβέρνηση

22/08/2014 - 11:24πμ
Αντιρατσιστικό – Νέες εξελίξεις σε Βουλή και κυβέρνηση
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πάει μια εβδομάδα πίσω η συζήτηση στη Βουλή;

Κυβερνητική κρίση εν μέσω θέρους προκαλεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αλλά κυρίως η παράγραφος σχετικά με τις γενοκτονίες των Χριστιανών της Ανατολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, εν μέσω των σφοδρών αντιδράσεων – που εκφράστηκαν και με μια επιστολή 38 «γαλάζιων» βουλευτών προς τον πρωθυπουργό – ο υπουργός Δικαιοσύνης προτίθεται να μεταθέσει μια εβδομάδα τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας protothema.gr αναφέρει ότι προκειμένου να σβήσει τις φωτιές που άναψε ο Χαράλαμπος Αθανασίου αποφάσισε να αναβάλει την εισαγωγή του νομοσχεδίου στη Βουλή – που για πρώτη φορά είχε κατατεθεί τον Νοέμβριο του 2013 – προκειμένου να υποχωρήσουν οι αντιδράσεις.

Η σιβυλλική δήλωση Αθανασίου

Πρόσωπο – κλειδί του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου είναι αναμφισβήτητα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Την Τετάρτη, και μετά την επιστολή των «38», επιχείρησε να δώσει μια απάντηση για το θέμα, αποφεύγοντας και εκείνος όμως να δεσμευτεί σχετικά με το κείμενο που θα έρθει τελικά προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

«Κατά την προ μηνών επεξεργασία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής δήλωσα κατηγορηματικά ότι η κακόβουλη άρνηση ή ο ευτελισμός και των γενοκτονιών που το ελληνικό κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, θα αντιμετωπίζεται ρητώς με την τελική διαμόρφωση της σχετικής διάταξης ως αδίκημα, όπως το Ολοκαύτωμα ή οι γενοκτονίες που διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια έχουν αναγνωρίσει με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις», αναφέρεται στη γραπτή δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης.

ΠΑΣΟΚ εναντίον «38»

Επίθεση με το γάντι στους 38 γαλάζιους βουλευτές που απέστειλαν επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά ζητώντας να συμπεριληφθεί η Γενοκτονία των Ποντίων, των Μικρασιατών και των Ασσυρίων, εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη φροντίζει να θυμίσει στους «38» ότι η συμπερίληψη των Γενοκτονιών που έχει στο παρελθόν αναγνωρίσει η Βουλή, είναι αυτονόητη και «δεν έχει νόημα να καταφεύγουν κάποιοι σε ψευτοηρωισμούς παραβιάζοντας ανοιχτές θύρες».

Για το ΠΑΣΟΚ ο ρόλος του Ανδρέα Παπανδρέου στην αναγνώριση της Γενοκτονίας έχει τη σημασία του για τη στάση του κόμματος: «Η Γενοκτονία αναγνωρίσθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, το 1994, κατόπιν πρωτοβουλίας και εισήγησης του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, οπότε και ανακηρύχθηκε η 19η Μαΐου ως “Ημέρα Μνήμης”».

Βέβαια, κανένας λόγος για την ταμπακιέρα αφού με την ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην αρχική… ντρίπλα που έκανε αποφεύγοντας μεν τη σαφή ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας, βάζοντας έναν μικρό αστερίσκο. «Με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θεσπίζεται η ποινικοποίηση της άρνησης ή του δημόσιου εγκωμιασμού του Ολοκαυτώματος και των Γενοκτονιών, εφόσον η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά της ομάδας που στο παρελθόν έπεσε θύμα Ολοκαυτώματος ή Γενοκτονίας, με τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος κατά της συγκεκριμένης ομάδας», θυμίζει.

Βέβαια, στη… μετάφραση αυτό σημαίνει ότι εάν η αμφισβήτηση περιορίζεται στο πλαίσιο προσωπικής άποψης και «δεν υποκινεί βία ή μίσος κατά συγκεκριμένης ομάδας», ούτε γάτα ούτε ζημιά και φυσικά ούτε ποινικές κυρώσεις.

Νόμος-έκτρωμα λέει η Χρυσή Αυγή

Με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή επιτίθεται στη ΝΔ κάνοντας λόγο για έναν νόμο δήθεν περί αντιρατσισμού «που αποσιωπά τις γενοκτονίες σε βάρος των προγόνων μας». Προσθέτει δε ότι προτίθεται να καταθέσει ειδικές τροπολογίες για την «ποινικοποίηση της άρνησης των Ολοκαυτωμάτων των Ελλήνων από Τούρκους, Γερμανούς και κάθε άλλο ξένο κατακτητή».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, protothema.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θερμές ευχές από την ομάδα του Pontosnews
ΕΛΛΑΔΑ

Το φως των Χριστουγέννων να γίνει παρηγοριά και ελπίδα

24/12/2025 - 11:43μμ
Συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας, στη Λάρισα (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Στο μπλόκο της Νίκαιας και τα Χριστούγεννα οι αγρότες – «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τον αγώνα»

24/12/2025 - 8:13μμ
Ισχυρή βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα με καταρρακτώδεις βροχές: Πλημμυρικά φαινόμενα σε Αττική και δυτική Ελλάδα

24/12/2025 - 7:24μμ
Ανακαινισμένο δωμάτιο στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δημόσιο – ασφαλιστικές: Έρχεται το πρώτο νοσοκομείο με μοντέλο τύπου ΣΔΙΤ

24/12/2025 - 7:00μμ
Λάκης Γαβαλάς και Σουζάνα Κεγγίτση (φωτ.: opap.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Εορταστικό μακιγιάζ με λάμψη Χριστουγέννων από τη Σουζάνα Κεγγίτση και το MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ

24/12/2025 - 3:34μμ
Βροχερή η μέρα σήμερα Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βροχές και καταιγίδες από το πρωί – Πώς θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα

24/12/2025 - 3:15μμ
Γενική άποψη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: thpa.gr/el/)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε πυρομαχικό υλικό, πιθανόν οβίδα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

24/12/2025 - 2:00μμ
Τα καλάντα των Χριστουγέννων άκουσε ο ΠτΔ από μέλη της Προεδρικής Φρουράς, ανάμεσά τους και ο Πόντιος αντάρτης (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Προεδρική Φρουρά και Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων τα… είπαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

24/12/2025 - 11:57πμ
(Φωτ.: opap.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Με κάθε Ευχοστολίδι διπλή προσφορά στα παιδιά

24/12/2025 - 11:30πμ
Εικόνα από το μπλόκο στη Θήβα, πριν αρχίσει η έξοδος των εκδρομέων (φωτ.: Αντώνης Νικολόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Για γερά νεύρα η έξοδος των εκδρομέων προς κεντρική, δυτική και βόρεια Ελλάδα για τα Χριστούγεννα

24/12/2025 - 10:54πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θερμές ευχές από την ομάδα του Pontosnews

Το φως των Χριστουγέννων να γίνει παρηγοριά και ελπίδα

5 ώρες πριν
Κτηριακό σημείο της Μεγάλης του Γένους Σχολής, που σχεδόν εφάπτεται με το ναό της Παναγίας Μουχλίου (φωτ.: Θωμαΐς Κιζιρίδου)

Τουρκία: Σε νέο κτήριο για τρία χρόνια η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή

6 ώρες πριν
Λίγο προτού... μπουκάρουν στο Κτήμα Αφροδίτη, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου)

Μωμόγεροι: Όταν ο Πόντος φέρνει γέλιο και καλοτυχία

7 ώρες πριν
O Παύλος Γαβριηλίδης με μπλούζα της αγαπημένης του ομάδας, του Απόλλωνα Καλαμαριάς (φωτ.: Facebook / Αράπογλου Χρύσα - Καλαμαριά Μητέρα Πόλη)

Πέθανε ο Παύλος Γαβριηλίδης: Θλίψη στην Καλαμαριά για το μέλος των VAVEL

7 ώρες πριν
Στελέχη της τουρκικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών στο σημείο της συντριβής του Falcon 50 (φωτ.: EPA / Necati Savas)

Συντριβή Falcon 50 στην Άγκυρα: Τα 21 δραματικά λεπτά πριν χαθεί από τα ραντάρ

7 ώρες πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ ευχαριστεί το πλήθος μετά την ομιλία του στην εκδήλωση «Salute to America», στο Des Moines της Αϊόβα. 3 Ιουλίου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)

Ο Τραμπ απομακρύνει δεκάδες διπλωμάτες καριέρας: Κενό σε πάνω από 100 αμερικανικές πρεσβείες

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign