pontosnews.gr
Δευτέρα, 4/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αντιρατσιστικό: Επιστολή βουλευτών στον Σαμαρά για τη Γενοκτονία των Ποντίων

19/08/2014 - 1:45μμ
Αντιρατσιστικό: Επιστολή βουλευτών στον Σαμαρά για τη Γενοκτονία των Ποντίων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Ποντίων ζητούν 38 βουλευτές, καθώς διαπιστώνουν ότι δεν περιλαμβάνεται στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Με πρωτοβουλία του βουλευτή ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη (φωτο), 38 βουλευτές καλούν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «να συμβάλει στην ορθή από Εθνικής πλευράς αντιμετώπιση του θέματος» της ποινικοποίησης της άρνησης Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών, επικαλούμενοι και προγενέστερη δήλωση-δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.

Αν η δέσμευση να αντιμετωπίζεται η άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης ως αδίκημα δεν τηρηθεί, «θα σημαίνει στην πράξη την άρνηση της Γενοκτονίας των Ελληνικών Πληθυσμών της Ανατολής [και] την αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων». Γεγονός το οποίο, δηλώνουν κατηγορηματικά οι 38 στην επιστολή τους, «δεν μπορούμε να αποδεχτούμε».

Μιλώντας στο pontos-news.gr για την πρωτοβουλία, ο Σάββας Αναστασιάδης δήλωσε ότι «κάνει το αυτονόητο». Πήρε την πρωτοβουλία καθώς ο ίδιος δεν μετέχει στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής στο οποίο θα συζητηθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Η ενέργειά του από κοινού με τους συναδέλφους του –«ο αριθμός 38 στο σύνολο είναι ενδεικτικός, θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι», είπε– ακολούθησε τη διαπίστωση ότι η ποινικοποίηση της άρνησης γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή δεν περιλαμβάνεται στο προσχέδιο που θα κατατθεί στο Θερινό Τμήμα στις 26 Αυγούστου. «Μίλησα με τον εισηγητή του νομοσχεδίου Βασίλη Υψηλάντη [βουλευτής ΝΔ, Δωδεκανήσου], ο οποίος μου είπε ότι δεν περιλαμβάνεται η σχετική διάταξη».

Σε ερώτησή μας για την αντίδραση των βουλευτών σε περίπτωση που τελικά το νομοσχέδιο κατατεθεί χωρίς τη σχετική μνεία, ο Σάββας Αναστασιάδης περιορίστηκε να πει: «Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει αυτό που πρέπει. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω. Εμείς ζητάμε να αναγνωριστεί η ποινικοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Νομίζω είναι εθνικό καθήκον, και για μας αυτονόητο καθήκον έναντι των προσφύγων. Πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Η επιστολή προς τον Α. Σαμαρά με σημερινή ημερομηνία:

Ακολουθούν τα ονόματα των βουλευτών που υπογράφουν:
Αναστασιάδης Σάββας (Β´ Θεσσαλονίκης), Στυλιανίδης Ευρυπίδης (Ροδόπης), Παπαδόπουλος Μιχάλης (Κοζάνης), Κωνσταντινίδης Ευστάθιος (Φλωρίνης), Τζαμτζής Ιορδάνης (Πέλλας), Λυκουρέντζος Ανδρέας (Αρκαδίας), Βλάχος Γεώργιος (Ν. Αττικής), Κοντός Αλέξανδρος (Ξάνθης), Τσιάρας Κωνσταντίνος (Καρδίτσης), Χαρακόπουλος Μάξιμος (Λαρίσης), Τζαβάρας Κωνσταντίνος (Ηλείας), Τσαβδαρίδης Λάζαρος (Ημαθίας), Μιχελάκης Ιωάννης (Επικρατείας), Κουτσούμπας Ανδρέας (Βοιωτίας), Ιωαννίδης Ιωάννης (Α΄ Θεσσαλονίκης), Βλαχογιάννης Ηλίας (Τρικάλων), Χριστογιάννης Δημήτριος (Πιερίας), Αντωνίου Μαρία (Καστοριάς), Κυριαζίδης Δημήτριος (Δράμας), Πασχαλίδης Ιωάννης (Καβάλας), Νταβλούρος Αθανάσιος (Αχαΐας), Μακρή-Θεοδώρου Ελένη (Φθιώτιδας), Σκρέκας Κωνσταντίνος (Τρικάλων), Σολδάτος Θεόδωρος (Λευκάδος), Καραμανλή Άννα (Β΄ Αθηνών), Καράογλου Θεόδωρος (Β΄ Θεσσαλονίκης), Μπατσαρά Γεωργία (Ημαθίας), Καρανάσιος Ευθύμιος (Χαλκιδικής), Γεωργαντάς Γεώργιος (Κιλκίς), Μάνη- Παπαδημητρίου Άννα (Πιερίας), Μανδρέκα Ασπασία (Φωκίδος), Κοψαχείλης Τιμολέων (Γρεβενών), Σκόνδρα Ασημίνα (Καρδίτσης), Αραμπατζή Φωτεινή (Σερρών), Ιακωβίδου Παναγιώτα (Β΄ Αθηνών), Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος (Καβάλας), Αυγερινοπούλου Διονυσία-Θεοδώρα (Ηλείας), Μαρίνος Ανδρέας (Ηλείας).

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απεικόνιση της μορφής που θα έχει το αφιερωμένο στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, μνημείο στο Παραλίμνι της Δερύνειας (φωτ.: Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Κύπρος τιμά τη 19η Μαΐου με συγκλονιστικές εκδηλώσεις μνήμης – Πολυήμερη αποστολή από το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»

4/05/2026 - 9:10μμ
Από την εκδήλωση «Η πορεία των συλλόγων στην κοινωνία του σήμερα» (φωτ.: Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Αργοναύτες» Κιλκίς: Όσα συζητήθηκαν στην εκδήλωση «Η πορεία των συλλόγων στην κοινωνία του σήμερα»

4/05/2026 - 5:25μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

4/05/2026 - 4:28μμ
ΠΟΝΤΟΣ

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: «Όχι» στην ονοματοδοσία πάρκου «Γιάννης Μπουτάρης» στη Θεσσαλονίκη

4/05/2026 - 1:24μμ
Εικόνα από τελετή μνήμης για το 1,5 εκατομμύριο Αρμενίους που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους Οθωμανούς στις αρχές του 20ού αιώνα, στο μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων Τσιτσερνακαμπέρντ στο Γερεβάν της Αρμενίας (φωτ.: EPA/ Narek Aleksanyan)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Γενοκτονία των Αρμενίων: Τα λουλούδια στο Τσιτσερνακαμπέρντ αποκτούν νέα ζωή – Από τη θλίψη στη μνήμη

4/05/2026 - 9:55πμ
Το Πάρκο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού Ροδίτη σε εκδηλώσεις το 2022 (φωτ.: kozan.gr)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη: Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

3/05/2026 - 10:32μμ
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Μελισσίων)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Μελισσίων: Μια διάλεξη που φωτίζει θέατρο και Τύπο στον Πόντο και τη Ρωσία

3/05/2026 - 3:14μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

«Ροδάφ’νον»: Οι πόλεις που ετοιμάζονται να απολαύσουν τη συγκλονιστική παράσταση του Τάκη Βαμβακίδη

3/05/2026 - 2:15μμ
Πανό στο δημαρχείο Κατερίνης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, το 2021 (φωτ.: Δήμος Κατερίνης)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Κατερίνη: Ενωμένοι οι ποντιακοί σύλλογοι τη 19η Μαΐου – Κοινό μήνυμα μνήμης αντί για αποσπασματικές δράσεις

3/05/2026 - 8:38πμ
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς/Facebook)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς ανεβάζει την παράσταση των Ρέππα-Παπαθανασίου, «Ουστ από ’δω (Ράους)»

3/05/2026 - 12:14πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τελετή απονομής τιμητικής διάκρισης για την "Προστασία της Περιβαλλοντικής Κληρονομιάς" στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, από τον Δήμο Αθηναίων, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, Δευτέρα 4 Μαΐου 2026.  (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Ο Δήμος Αθηναίων τίμησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με μετάλλιο Περιβαλλοντικής Κληρονομιάς

41 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)

Αγωνία για τη Ιρανή Νομπελίστρια Ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί – Οι εκκλήσεις της οικογένειάς της για άμεση μεταφορά της σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο

28 λεπτά πριν
Η Ελεάννα Φινοκαλιώτη (φωτ.: anamniseis.net)

Αστόρια: Μαγική βραδιά για την ομογένεια με αφιέρωμα στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Matt Rourke)

Ακόμα πιο σκληρή ρητορική από τον Τραμπ: «To Ιράν θα εξαφανιστεί από προσώπου γης»

1 ώρα πριν
Απεικόνιση της μορφής που θα έχει το αφιερωμένο στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, μνημείο στο Παραλίμνι της Δερύνειας (φωτ.: Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»)

Η Κύπρος τιμά τη 19η Μαΐου με συγκλονιστικές εκδηλώσεις μνήμης – Πολυήμερη αποστολή από το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»

2 ώρες πριν

Πόντιοι Πολυκάστρου: Ένα βήμα πριν από τα «Αυγοτσουγκρίσματα 2026», με Banda Tsimerá, Φίλιππο Κεσαπίδη και Αντέμ Εκίζ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign