pontosnews.gr
Τρίτη, 27/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συντάξεις Ποντίων: Ο υπουργός Εργασίας απαντά σε ερώτηση βουλευτών

19/08/2014 - 11:21πμ
Συντάξεις Ποντίων: Ο υπουργός Εργασίας απαντά σε ερώτηση βουλευτών
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Διαβιβάστηκε στη Βουλή έγγραφο με την υπογραφή Βρούτση το οποίο απαντά στο τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα που καίει χιλιάδες ανασφάλιστους ηλικιωμένους από την πρώην ΕΣΣΔ και τη Βόρεια Ήπειρο.

Πρόκειται ίσως για μια από τις πιο κραυγαλέες αδικίες των Μνημονίων. Ο αποκλεισμός της πλειονότητας των υπερήλικων ομογενών από την καταβολή του ελάχιστου βοηθήματος του ΟΓΑ είναι μια υπόθεση που «σέρνεται» από τις αρχές του έτους, με τους αρμόδιους να δηλώνουν ότι ναι μεν «είναι άμεση προτεραιότητα η επανόρθωση» αλλά στη συνέχεια να δηλώνουν… αναρμόδιοι!

Λίγο πριν από τις εκλογές, ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε πει ότι από τον Ιούνιο οι 23.000 ανασφάλιστοι από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και τη Βόρεια Ήπειρο θα λάβουν πάλι τις συντάξεις που είχαν κοπεί λόγω αυστηροποίησης των όρων χορήγησής τους. Πρόσφατα ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου φρόντισε να κρατήσει σαφείς αποστάσεις από τον Ξενοφώντα Βεργίνη, αποφεύγοντας παράλληλα οποιαδήποτε δέσμευση για το εάν και πότε θα επιστρέψουν οι συντάξεις.

Η ερώτηση στη Βουλή και η απάντηση

Στις 7 Ιουλίου οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Δημαράς, Γαβριήλ Αβραμίδης και Μαρίνος Ουζουνίδης κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή ζητώντας να μάθουν τι θα γίνει με τις συντάξεις των ομογενών. Στο κείμενο της ερώτησής τους κατηγορούσαν τον διοικητή του ΟΓΑ αλλά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για «κάλπικες» προεκλογικές υποσχέσεις.

Σχεδόν έναν μήνα μετά, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή απαντά στην ερώτηση των τριών βουλευτών.

«Το θέμα εξετάζεται από το υπουργείο μας», ήταν η επίσημη απάντηση Βρούτση. Διευκρινίζει ωστόσο ότι λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι, «ιδίως αυτές που αφορούν στην προϋπόθεση της 20ετούς διαμονής στη χώρα και στη λήψη σύνταξης από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό». 

Η πρόταση Βεργίνη

Για τους 23.000 ομογενείς που έχουν μείνει «ξεκρέμαστοι» ο διοικητής του ΟΓΑ είχε καταθέσει μελέτη-πρόταση ώστε να αποκατασταθεί σταδιακά και σε βάθος τριετίας η σύνταξη.

Η πρόταση Βεργίνη, σε σχέση με τα όσα ισχύουν τώρα, διαφοροποιείται σε δυο σημεία: Πρώτον, χαλαρώνει το κριτήριο παραμονής στην Ελλάδα από τα 20 στα 10 χρόνια. Και δεύτερον, για όσους λαμβάνουν ήδη κάποια σύνταξη από τη χώρα προέλευσής τους δεν θα χάνουν το βοήθημα του ΟΓΑ, αλλά από το ποσό που δικαιούνται θα αφαιρείται το ποσό που λαμβάνουν από τη χώρα προέλευσης. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

Διαβάστε ακόμα:

«Δεν ξέρω, δεν άκουσα» για τις συντάξεις των Ποντίων

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της 7ης έκθεσης ζωγραφικής, στην αίθουσα «Ναϊάς» στη Νάουσα. Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως)
ΠΟΝΤΟΣ

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας: Δίνει βήμα στα παιδιά, να μιλήσουν με τα έργα τους

26/10/2026 - 11:12μμ
Αντίτυπο της Μαύρη Βίβλου Διωγμών και Μαρτυρίων που βρίσκεται στη βιβλιοθήκη της Αδελφότητος Κρωμναίων Καλαμαριάς (φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Γενοκτονία στον Πόντο: Το μαρτύριο του παπα-Ιωάννη στην Εγκαρσή, στα Πλάτανα της Τραπεζούντας τον Οκτώβριο του 1916

26/10/2026 - 3:30μμ
(Φωτ.: Χρήστος Σταϊκούρας / Christos Staikouras/Facebook)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας γιόρτασε 40 χρόνια διατήρησης της ποντιακής κληρονομιάς

26/10/2026 - 1:45μμ
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Η αλληλεγγύη συνεχίστηκε με την 57η εθελοντική αιμοδοσία

26/10/2026 - 10:35πμ
(Φωτ.: ΠΟΕ)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Έφυγε από τη ζωή η Συμέλα Τουμανίδου-Πατσινακίδου, επίτιμη πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας – Το συλλυπητήριο μήνυμα της ΠΟΕ

25/10/2026 - 11:58μμ
(Φωτ.: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Η ιστορική συνάντηση του Πόντου και της Κρήτης στο Ρέθυμνο – Συγκίνηση στην πρώτη υποδοχή της ιερής εικόνας

25/10/2026 - 10:12μμ
(Φωτ.: Γραφείο Μάξιμου Χαρακόπουλου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Φιλιππούπολη Λάρισας: Οι απόγονοι των προσφύγων κρατούν ζωντανή τη μνήμη της Ανατολικής Ρωμυλίας

25/10/2026 - 2:38μμ
Ο φοιτητής Λεβόν Ναβασαρντιάν παραλαμβάνει το βραβείο του (φωτ.: facebook.com/ArmenianBlueCrossGreece)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αρμενικός Κυανός Σταυρός: Απονομή του βραβείου «Τακουχή Πασαγιάν» στην Κοκκινιά

25/10/2026 - 1:39μμ
(Φωτ.: goodnet.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Συγκίνηση και δέος κατά την υποδοχή της στο Ρέθυμνο – «Μας ενώνει η πίστη και η εθνική μνήμη»

24/10/2026 - 10:14μμ
(Φωτ.: Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Έφτασε στην Κρήτη η θαυματουργή εικόνα – Το απόγευμα του Σαββάτου η επίσημη υποδοχή

24/10/2026 - 3:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση με το «Χωριάτικο» μεταφέρονται από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)

«Χωριάτικο»: Διώξεις για τους 59 συλληφθέντες – Μαστροπεία και ληστεία στις κατηγορίες

6 ώρες πριν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)

Ερντογάν: «Δεν επιδιώκουμε να βάλουμε γκολ σε κανέναν» – Αιχμές στην ΕΕ για το τουρκολιβυκό

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Michael Buholzer)

Ελβετία: Ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν στον Ρήνο – Έκκληση για μάρτυρες απευθύνει η αστυνομία

7 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της 7ης έκθεσης ζωγραφικής, στην αίθουσα «Ναϊάς» στη Νάουσα. Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως)

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας: Δίνει βήμα στα παιδιά, να μιλήσουν με τα έργα τους

7 ώρες πριν
Ο Άντονι Αλμπανέζι στο βήμα της επετειακής εκδήλωσης, στις 24 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Hellenic Club Sydney / Nick Bourdaniotis)

Αλμπανέζι: «Αδιανόητη η Αυστραλία χωρίς Ελληνοαυστραλούς» – Η Ελληνική Λέσχη Σίδνεϊ έγινε 100 ετών

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Υπουργείο Εξωτερικών / Μάριος Αϋφαντής)

Κοινή δήλωση των «έξι» στον ΟΗΕ: «Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Παραβιάζει τη γεωγραφική πραγματικότητα»

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV