pontosnews.gr
Τρίτη, 16/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι ποδηλάτες της Σουμελά φωτογραφίζουν τον Εύξεινο Πόντο

14/08/2014 - 7:40μμ
Οι ποδηλάτες της Σουμελά φωτογραφίζουν τον Εύξεινο Πόντο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Σαμψούντα, η Φάτσα και τα Κοτύωρα μέσα από τα μάτια των τριών ποδηλατών. 

Ο Δεκαπενταύγουστος θα βρει την ομάδα των τριών ποδηλατών στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, όπως ακριβώς ήταν το τάμα που έκαναν προτού ξεκινήσουν στις 31 Ιουλίου από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο. 

Τα τελευταία χιλιόμετρα πριν από την Τραπεζούντα μας μεταφέρει με λόγια ο Παντελής Τζερτζεβέλης και με φωτογραφίες ο Χρήστος Μπουκόρος: 

«Η 13η μέρα ξεκίνησε με πρωινή γυμναστική σε έναν χώρο έξω από την Σαμψούντα. Με τα απαραίτητα στις τσέπες μας ξεκινούσαμε να γυρίζουμε τα πετάλια μας κάπως αργά. Διανύσαμε περίπου 7 χλμ. και δεν είχαμε ακόμη ανεβάσει τον ρυθμό μας. Το πνεύμα μας ήταν πρόθυμο αλλά τα πόδια μας δεν άκουγαν. Μέσα σε λίγη ώρα όμως από τα πολλαπλά κορναρίσματα και τα επιφωνήματα των διερχόμενων οχημάτων πήραμε δύναμη φορτώσαμε τον δίσκο μας και με τέμπο αρχίσαμε να καταπίνουμε τα 145 χιλιόμετρα της ημέρας».  

«Το πέρασμα από την παλαιά και ιστορική πόλη του Πόντου Φάτσα μας έφερε πολύ κοντά στην θάλασσα. Πρόκειται για  μια σύγχρονη πόλη με 145.000 κατοίκους. Είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη, αποτελεί τουριστικό προορισμό και συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα μέσα από ένα δίκτυο περιηγητικών διαδρομών που απλώνονται σε μήκος 500 χλμ. Τα μάτια μας ψάχνουν με αγωνία να εντοπίσουν κάποια παλιά σπίτια που ίσως είχαν απομείνει από την παλαιά ιστορική περίοδο. Μάταια όμως! Το μποτιλιάρισμα που συναντήσαμε και η πολυκοσμία σε όλη την διάρκεια που διασχίζαμε την πόλη απαιτούσαν όλες τις αισθήσεις μας σε εγρήγορση». 

«Με το πέρασμα του τούνελ μία άλλη εικόνα αναδύθηκε μπροστά μας. Ένα ορεινό τοπίο που με τίποτε δεν θύμισε την διαδρομή που ξεκινήσαμε μας οδηγούσε προς την θάλασσα. Άλλωστε αυτή είναι και η μαγεία του ταξιδιού να σε μεταφέρνει συνεχώς σε άλλη διάσταση αλλά και διάθεση όπως εμείς, που δροσιστήκαμε λίγο καθώς κατηφορίζαμε, μιας και ο καυτός ήλιος και σήμερα μας στράγγισε».

«Τα  Κοτύωρα απλώνονταν μπροστά μας αποσπώντας τέτοια επιφωνήματα που μας έκαναν να ξεχάσουμε την κούραση μας. Σύγχρονη πόλη, μεγάλη, οργανωμένη και πολύ όμορφη. Το μεγάλο τελεφερίκ μεταφέρει από το μηδέν της θάλασσας τον επισκέπτη επάνω στο όρος Μποζτεπέ δίνοντας την δυνατότητα στον επισκέπτη για μια άλλη “ματιά”».

«Η θέα της απέραντης και καλά οργανωμένης παραλίας έσφυζε από ζωή! Αποφασίσαμε να κάνουμε μια βουτιά στα νερά του Εύξεινου και να απολαύουμε την θέα της πόλης που μας είχε μαγέψει από την πρώτη κιόλας ματιά. Από εδώ η Τραπεζούντα απέχει 180 χλμ. τα οποία αναμένεται να είναι και δύσκολα».

«Η είσοδος στην Τραπεζούντα από όλους μας θα είναι μια άλλη εμπειρία που ξεπερνά τα γήινα σύνορα και επεκτείνεται στα ουράνια!», καταλήγει ο Παντελής στην ανταπόκρισή του για την 13η ημέρα του μεγάλου ταξιδιού. 

Χορηγός επικοινωνίας pontos-news.gr 

Διαβάστε ακόμα: 

Οι ποδηλάτες της Σουμελά στην αγκαλιά του Εύξεινου Πόντου (φωτογραφίες)

Στην Κωνσταντινούπολη έφτασαν οι ποδηλάτες της Σουμελά (φωτογραφίες)

Στον Έβρο οι ποδηλάτες της Σουμελά κοιτάζουν ανατολικά (φωτογραφίες)

Αυτή είναι η ομάδα που θα ποδηλατήσει μέχρι την Τραπεζούντα

Στην Παναγία Σουμελά με ποδήλατο: Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ταξίδι

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τα λάβαρα των σωματείων στο 1ο Πανόραμα Ποντιακών Χορών Δυτικής Αθήνας (φωτ. αρχείου: Facebook / Ανδρέας Παχατουρίδης)
ΠΟΝΤΟΣ

3o Πανόραμα Ποντιακών Χορών Δυτικής Αθήνας

16/09/2025 - 8:30μμ
Φωτογραφία ελληνικής οικογένειας από το Προκόπι Καππαδοκίας. Την έφεραν στην Ελλάδα πρόσφυγες που κατοίκησαν στη Νέα Ιωνία (πηγή: Αδελφότητα Προκοπιέων «Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος»)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ο ξεριζωμός των Καππαδοκών, ένα από τα λιγότερο γνωστά κεφάλαια της Μικρασιατικής Καταστροφής

16/09/2025 - 7:07μμ
(Φωτ.: facebook.com/panpontianfederation)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά: Απαιτούμε από τη FIBA την τιμωρία του Alperen Şengün για «τη γεμάτη μίσος, ιστορικά αναίσθητη συμπεριφορά του»

16/09/2025 - 2:02μμ
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

Ποντιακή διάλεκτος και βωμολοχία – Ή, πώς χωρούν τα κάκκαλα σε μια έκρηξη τρυφερότητας

16/09/2025 - 10:11πμ
«Χορεύουμε για τον Ηλία» ο τίτλος της εκδήλωσης που ήταν αφιερωμένη στον Ηλία Ιορδανίδη (φωτ.: Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης)
ΠΟΝΤΟΣ

Για τον Ηλία – Η μνήμη του Ιορδανίδη στην Αργυρούπολη, στο δημαρχείο αλλά και παντού

15/09/2025 - 10:15μμ
(Φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Χαλανδρίου «Ο Ακρίτας»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Χαλανδρίου «Ο Ακρίτας»: Πόντιοι και μη, ευπρόσδεκτοι στα μαθήματα που ξεκινούν

15/09/2025 - 7:37μμ
Στιγμιότυπο από την παράσταση «Αφορισμένο ινιάτ», στο Μακροχώρι Ημαθίας (πηγή: «Περίμετρος»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Αφορισμένον ινιάτ’», ή όταν η ποντιακή διάλεκτος πάει… θέατρο

15/09/2025 - 6:38μμ
Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου στο γλέντι της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων (φωτ.: Δήμος Ωραιοκάστρου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Γεμάτο νεολαία και κέφι το ποντιακό γλέντι της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων

14/09/2025 - 8:40μμ
(Φωτ.: facebook/Chrisa Vasiliadou)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Με εγγραφές και χορούς αρχίζει η χρονιά στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος»

14/09/2025 - 12:35μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Ένωση Χορευτών Ν. Δράμας «Πυρρίχιος» ανοίγει τις πόρτες της και προσκαλεί: Ελάτε να χορέψουμε!

13/09/2025 - 8:54μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)

Γκουτέρες: Είμαι αποφασισμένος για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό

20 λεπτά πριν
Στην Πλατεία Μικρασιατών Προσφύγων της Νέας Περάμου Αττικής (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Περαμίων-Κυζικηνών)

Από την Πέραμο Κυζίκου στη Νέα Πέραμο Αττικής: Εκδήλωση τιμής και μνήμης

45 λεπτά πριν
(Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άρης Μαρτάκος)

Πτολεμαΐδα: Αποκαλύπτεται το μνημείο για τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής

1 ώρα πριν
Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης μετά την κατάκτηση του πρώτου παγκόσμιου χρυσού μεταλλίου για την ελληνική πάλη. Ζάγκρεμπ, 15 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Antonio Bat)

Γιώργος Κουγιουμτσίδης, ο Παγκόσμιος: Ξέρω πόσο ιδρώτα έχω ρίξει για να το καταφέρω

2 ώρες πριν
Τα λάβαρα των σωματείων στο 1ο Πανόραμα Ποντιακών Χορών Δυτικής Αθήνας (φωτ. αρχείου: Facebook / Ανδρέας Παχατουρίδης)

3o Πανόραμα Ποντιακών Χορών Δυτικής Αθήνας

2 ώρες πριν
Ο 32χρονος οδηγείται στο ανακριτικό γραφείο, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (πηγή: ΕΡΤ)

Έβαλε φωτιές στον Υμηττό, παρενόχλησε γυναίκες στο Αιγάλεω – Συνελήφθη 32χρονος

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign