pontosnews.gr
Δευτέρα, 31/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Σύλλογος Μεσαίου «Ο Πόντος» γιόρτασε τα 33 χρόνια από την ίδρυσή του. (φωτογραφίες)

12/08/2014 - 9:45πμ
Ο Σύλλογος Μεσαίου «Ο Πόντος» γιόρτασε τα 33 χρόνια από την ίδρυσή του. (φωτογραφίες)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και με πάρα πολύ κόσμο, το 32ο επταήμερο πολιτιστικών, ποντιακών και θρησκευτικών εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου Θεσαλονίκης «Ο Πόντος», από 31 Ιουλίου  έως 6 Αυγούστου 2014, με την ευκαιρία της γιορτής της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος και τη συμπλήρωση των 33 χρόνων από την ίδρυσή του.


Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα των: Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρονερίου  «Οι Έλλενοι», Πολιτιστικού Συλλόγου Λητής, Κίνησης Νέων Μελισσοχωρίου, Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας, Συλλόγου Ποντίων Μυγδονίας, Χορευτικού Ομίλου Θεσ/νίκης, Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, του χορευτικού συγκροτήματος από το Δήμο Veligrand της Βουλγαρίας και τα τρία χορευτικά συγκροτήματα  του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαίου «Ο Πόντος».   

Πραγματοποιήθηκε δίωρο αφιέρωμα στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη του Λαϊκού τραγουδιού Άκη Πάνου από το λαϊκό συγκρότημα «Μακεδόνες».


Οι αποστολή από την Βουλγαρία

Ποντιακή βραδιά με τους τραγουδιστές: Γιάννη Γαβριηλίδη, Ιωάννη Χριστοδουλίδη, Πόλυ Παυλίδη, Χαράλαμπο Παυλίδη, Ανέστη Ανδρεάδη, Ραφαήλ Αμανατίδη και Φίλιππο Ανανικίδη. Στη λύρα ήταν: Ευκλείδης Παυλίδης, Άλκης Μαυροκεφαλίδης, Θεόδωρος Σαχπικίδης,  Παύλος Θ. Αμανατίδης και Γεώργιος Σ. Φωτιάδης. Στο νταούλι και τα ντραμς ο Γεώργιος Π. Αμανατίδης και στο αρμόνιο ο Γεώργιος Θ. Αμανατίδης. Παρουσίαση ποντιακής μουσικής από το τμήμα εκμάθησης ποντιακής λύρας του συλλόγου.

Προσφέρθηκαν παραδοσιακά ποντιακά φαγητά, έγιναν ποδοσφαιρικοί αγώνες μικρών και μεγάλων της  «Αστραπής» Μεσαίου για το κύπελλο Αναστάσιος Μαρμαρίδης. Στους μεγάλους το κύπελλο  το  κέρδισαν οι νέοι της Αστραπής Μεσαίου με σκορ 8-4 και στους μικρούς η ομάδα των αγοριών με σκορ 8-3.


Επίσης πραγματοποιήθηκε θεατρική παράσταση με το έργο «Ο θάνατος σου η ζωή μου» από το θεατρικό τμήμα του Δήμου Ωραιοκάστρου. Ακόμα έγιναν παιδικές εκδηλώσεις, από το παιδικό θεατρικό τμήμα του συλλόγου με το έργο «Περπατώ εις το δάσος», από τον κουκλοθίασο ΝΙΣΤΑ με το έργο «Οι γείτονες», παιχνίδια από τον κλόουν Τιραμόλα και τέλος αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών, ποδηλατοδρομία και μικρό μαραθώνιο.


Την παραμονή έγινε μεταφορά των ιερών λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ για προσκύνημα τριών ημερών στην εκκλησία Αναλήψεως Του Σωτήρος, εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της εικόνας Μεταμόρφωση Του Σωτήρος, με την παρουσία πολλών ιερέων της γύρω περιοχής, μέσα στο χωριό, κατόπιν χόρεψε το μικρό χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου στον αυλόγυρο της εκκλησίας.


Την ημέρα της γιορτής το πρωί έγινε η Θεία Λειτουργία και το βράδυ 7:00 μ.μ Μέγας Παρακλητικός Εσπερινός με την παρουσία του Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου. Το βράδυ  οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων.

Σε όλους τους συμμετέχοντες (καλλιτέχνες και συλλόγους), δόθηκε αναμνηστικό δίπλωμα για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις αυτές.

Οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στους Μεσιώτες που εργάζονται και κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Γλυφάδας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Νέα χρονιά με παράδοση και πολιτισμό για τους Πόντιους της Γλυφάδας

30/08/2026 - 9:30μμ
Αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος της εκδήλωσης στα Φωκάτα. Σάββατο 29 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Δήμος Αργοστολίου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Κρήτη και Πόντος αντάμωσαν στην Κεφαλονιά – Λύρα και λαούτο ένωσαν τις παραδόσεις

30/08/2026 - 3:01μμ
(Φωτ.: Ιερός Ναός Παναγίας Σουμελά-Επαρχίας Λάρνακας/Facebook)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Παναγία Σουμελά Αλεθρικού ένωσε τον ποντιακό ελληνισμό της Κύπρου

29/08/2026 - 11:30μμ
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου με τον δήμαρχο Ματσούκας Κοράι Κοτσάν, κατά τη συνάντησή τους στο δημαρχείο της Ματσούκας, στις 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης)
ΠΟΝΤΟΣ

Πόντος: Αντιδράσεις για φωτογραφία Κυρίζογλου μπροστά σε πορτρέτο του Κεμάλ

29/08/2026 - 7:31μμ
Το εξωτερικό της Παναγίας Σουμελά στο Αλεθρικό, την κοινότητα που ανήκει στην επαρχία Λάρνακας, στην Κύπρο (φωτ.: Μητρόπολη Τριμυθούντος)
ΠΟΝΤΟΣ

Κύπρος: Πλήθος πιστών στην Παναγία Σουμελά του Αλεθρικού – Ποντιακό γλέντι μέχρι αργά

29/08/2026 - 3:06μμ
Στην Παναγία Σουμελά Αχαρνών, για την Κοίμηση της Θεοτόκου με το Ιουλιανό ημερολόγιο (φωτ.: Facebook / Σπύρος Βρεττός)
ΠΟΝΤΟΣ

Στην Παναγία Σουμελά Αχαρνών ο Αντώνης Σαμαράς – Πλήθος πιστών στη μεγάλη πανήγυρη

29/08/2026 - 1:53μμ
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»)
ΠΟΝΤΟΣ

Δυναμική παρουσία των «Ακριτών του Πόντου» Ασπροπύργου στην 20ή Πανελλήνια Συνάντηση Νεολαίας

29/08/2026 - 8:34πμ
(Εικ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΠΟΝΤΟΣ

The Chios Festival: Ο Ποντιακός Ελληνισμός στο επίκεντρο με τη βράβευση του Δημήτρη Μελισσανίδη

28/08/2026 - 11:22μμ
(Πηγή φωτ.: facebook.com/efxsinospontos)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αγιασμός στον Σύλλογο Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»

28/08/2026 - 7:49μμ
Άποψη από το χωριό Τσίτη Άρδασσας, στην περιοχή Μεσοχαλδίου, όπου λέγεται ότι κυκλοφορούσε ο Καρυδάς (φωτ. αρχείου: Θωμαΐς Κιζιρίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Ο Καρυδάς: Ο γραφικός και αριστοφανικός λυράρης από τη Μικρή Τσίτη της Χαλδίας

28/08/2026 - 5:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μαρίλια Βασιλακοπούλου)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική βόλεϊ ανδρών

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Super League: Διπλά για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό – Γκέλαρε η ΑΕΚ με Κηφισιά

7 ώρες πριν
Ο μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος κατά την τελετή των εγκαινίων των ιατρείων του Ερυθρού Σταυρού στο Γραικικό Νοσοκομείο Σμύρνης «Άγιος Χαράλαμπος». Δίπλα του ο πλοίαρχος Η. Μαυρούδης και ο αρχίατρος Β. Τσουνούκας (πηγή: Φωτογραφικό Αρχείο ΕΛΙΑ)

Το Γραικικό Νοσοκομείο της Σμύρνης: Φάρος φιλανθρωπίας και κοινοτικής αλληλεγγύης στη Μικρά Ασία

8 ώρες πριν
(Φωτ.: philenews.com)

Ναυάγιο στα Κατεχόμενα: Συνελήφθη ο καπετάνιος – «Έλεγαν δεν συμβαίνει τίποτα, έφυγαν πρώτοι», λένε επιζώντες

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Θρίλερ στην Κυψέλη: Αστυνομικοί εντόπισαν νεκρό βρέφος σε βαλίτσα κατά τη διάρκεια ελέγχου σε διαμέρισμα

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ασημένιο μετάλλιο η Εμμανουηλίδου

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV