pontosnews.gr
Πέμπτη, 4/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΟΑΕΔ: 10.000 προσλήψεις ανέργων – Ποιοι εντάσσονται στο πρόγραμμα

24/07/2014 - 9:16πμ
ΟΑΕΔ: 10.000 προσλήψεις ανέργων - Ποιοι εντάσσονται στο πρόγραμμα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

ΟΑΕΔ: 10.000 προσλήψεις ανέργων – Ποιοι εντάσσονται στο πρόγραμμα

Ξεκινά την σήμερα 24 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα, του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας- ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες- ΤοπΕΚΟ».

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 3, Άξονες Προτεραιότητας 7 και 8: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007- 2013.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού oaed.gr και την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων ait.oaed.gr στο ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της επιχείρησης επιλέγοντας από τη σχετική στήλη.

Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Επίσης, δικαιούχοι είναι και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣεπ) που έχουν ιδρυθεί στο πλαίσιο των δράσεων ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ κι επιθυμούν να προσλάβουν με το πρόγραμμα μέλη τους ως εργαζόμενους.

Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση που θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που:

– διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα, όταν πρόκειται για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΚΠΑ2) για τις ανάγκες του προγράμματος.
– έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
– έίναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους- μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα.
– έχουν ωφεληθεί δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας- ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες- ΤοπΕΚΟ» και διαθέτουν βεβαίωση συμμετοχής σε πρόγραμμα ΤοπΣΑ και ΤοπΕΚΟ από την αρμόδια Αναπτυξιακή Σύμπραξη (ΑΣ).

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών τον μήνα (ημέρες ασφάλισης). Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).

Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις (4) μήνες.

Η ενίσχυση που θα λάβει μια επιχείρηση χορηγείται βάσει του Κανονισμού 1407/2013 της Επιτροπής για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) και δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών. Σημειώνεται ότι στον έλεγχο της σώρευσης αθροίζονται και οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας που έχουν λάβει οι συνδεδεμένες με την αιτούσα επιχειρήσεις. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ όπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις και λοιποί όροι του προγράμματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ, imerisia.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Βροχή άρχισε να πέφτει ήδη από το βράδυ της Τετάρτης (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη – Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη για την κακοκαιρία «BYRON»

4/12/2025 - 12:20πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3

3/12/2025 - 8:16μμ
Ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, νωρίτερα σήμερα, έξω από το υπουργείο Μεταφορών (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ταξί: Απεργία έως και την Παρασκευή στις 06:00

3/12/2025 - 6:56μμ
Στο μετρό της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 διεξάγεται μόνο στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο – Εθνική Άμυνα

3/12/2025 - 6:29μμ
Μπλόκο της ελληνικής Αστυνομίας στους αγρότες που κατευθύνονταν στο τελωνείο του Προμαχώνα Σερρών, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/Μotionteam)
ΕΛΛΑΔΑ

Σερραίοι αγρότες παρέκαμψαν αστυνομικό μπλόκο στον δρόμο για τα σύνορα – Ένταση και σε μπλόκο αγροτών στο Κιάτο

3/12/2025 - 3:12μμ
Δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση που προκάλεσε τον θάνατο του άτυχου 24χρονου (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Θανατηφόρο τροχαίο τη Λούτσα: Συγγνώμη ζητά ο 29χρονος οδηγός – Πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο

3/12/2025 - 2:45μμ
(Φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κόκκινη προειδοποίηση από την ΕΜΥ: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ

3/12/2025 - 1:20μμ
Δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση που προκάλεσε τον θάνατο του άτυχου 24χρονου (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στη Λούτσα: Χρήση κοκαΐνης, εκτός από αλκοόλ, είχε κάνει ο 29χρονος οδηγός

3/12/2025 - 12:26μμ
Παιδιά που μετέχουν στη δράση είτε κρατούν το λευκό μπαστούνι, είτε συνοδεύουν συμμαθητές τους ανάμεσα σε τεχνητά εμπόδια, προκειμένου να βιώσουν την καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητές μπαίνουν στη θέση ατόμων με αναπηρία

3/12/2025 - 10:55πμ
Στη Θεσσαλία εκτιμάται ότι έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 4.000 τρακτέρ (φωτ.: EUROKINISSI/Αντώνης Νικολόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Στο πλευρό τους οδηγοί φορτηγών και ταξί – Συλλαλητήρια και αποκλεισμοί τελωνείων

3/12/2025 - 9:45πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βροχή άρχισε να πέφτει ήδη από το βράδυ της Τετάρτης (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη – Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη για την κακοκαιρία «BYRON»

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΠΑΟΚ μίλησε στο φινάλε και άφησε εκτός τετράδας τον Άρη

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

ENBL: Τέταρτη νίκη για τον Ηρακλή

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Eλληνική ορθόδοξη ενορία στο Kongarah)

«Μύρισε» Χριστούγεννα στην ελληνορθόδοξη ενορία και κοινότητα του Kongarah στη Νέα Νότια Ουαλία

8 ώρες πριν
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «ΙΘΑΚΗ», στο θέατρο «Παλλάς» στην Αθήνα (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Αλέξης Τσίπρας: Η πατρίδα μας χρειάζεται άμεσα ένα σοκ εντιμότητας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας

8 ώρες πριν
Εικόνα από το αεροδρόμιο του Βίλνιους στη Λιθουανία (πηγή: x.com/NetAxisGroup/status/1996293359523057954)

Λιθουανία: Ύποπτα αερόστατα στον εναέριο χώρο του Βίλνιους

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign