pontosnews.gr
Κυριακή, 4/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παράταση λίγων ημερών για κατάθεση των δηλώσεων χωρίς πρόστιμα

17/07/2014 - 9:24πμ
Οδηγίες ΑΑΔΕ για τους ελέγχους στις φορολογικές δηλώσεις
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Παράταση λίγων ημερών για κατάθεση των δηλώσεων χωρίς πρόστιμα

Της Μαρίας Βουργάνα

Διευκολύνσεις στους φορολογούμενους και τα λογιστικά γραφεία ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Μετά την παράταση που έδωσε χθες η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων των δυο πρώτων τριμήνων του 2014 και του έτους 2013, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να δώσει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους και τους λογιστές που δεν πρόλαβαν μέχρι τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις να τις καταθέσουν εκπρόθεσμα χωρίς την επιβολή πρόσθετων φόρων και προστίμων.

Επίσης η καθυστέρηση στην εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων αναμένεται να μεταθέσει κατά ένα μήνα την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου η οποία θα πρέπει κανονικά να καταβληθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Ειδικότερα:

Φορολογικές δηλώσεις

Με τροπολογία που ενδεχομένως κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή θα δίνεται χρονικό περιθώριο άλλων 2-3 ημερών για την ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων χωρίς πρόστιμα και πρόσθετους φόρους. Επίσης για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις όσων φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών – συνταξιούχων (μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, εργαζόμενοι με «μπλοκάκι») θα γίνονται δεκτές οι αποδείξεις αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών συνολικής αξίας ίσης με το 25% του συνολικού εισοδήματός τους. Έτσι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν θα επιβαρυνθούν με την επιβολή έξτρα φόρου αφού θα δικαιούνται την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που ισχύει για την κλίμακα των μισθωτών. Την πληροφορία αυτή, μετέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κ. Κλειτσιώτης στο προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ). Σημειώνεται ότι οι λογιστές-φοροτεχνικοί από την πρώτη στιγμή αντέδρασαν έντονα με το κλείσιμο της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας και όπως εκτιμούν περίπου 100.000 φορολογικές δηλώσεις δεν υποβλήθηκαν. Μάλιστα, στην επιστολή που απέστειλε χθες η ΠΟΦΕΕ στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη αναφέρεται ότι η φετινή υποβολή των δηλώσεων σημαδεύτηκε από την μη τήρηση του νόμου και των αποφάσεων από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και από τα τεράστια τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων που οδήγησαν σε αδιέξοδο χιλιάδες φορολογούμενους και κυρίως λογιστές – φοροτεχνικούς.

Πρόστιμα

Το Taxisnet για την υποβολή εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων και τροποποιητικών δηλώσεων αναμένεται να ανοίξει ξανά σήμερα ενώ σύμφωνα με την εγκύκλιο της κ. Σαββαϊδου τα πρόστιμα που προβλέπονται για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις είναι τα εξής:

– Πρόσθετος φόρος 1% επί του οφειλόμενου με τη δήλωση φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης, με αφετηρία υπολογισμού την 15η Ιουλίου 2014

– Για τις περιπτώσεις που δεν προβλέπεται η επιβολή πρόσθετου φόρου ή δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή, επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

Όσον αφορά στην διαδικασία υποβολής των εφετινών φορολογικών δηλώσεων:

– Την πρώτη ημέρα υποδοχής δηλώσεων, δηλαδή στις 20 Μαρτίου 2014, υπέβαλαν δήλωση 78 φορολογούμενοι και την τελευταία ημέρα 276.000.

– Ένας στους πέντε φορολογούμενους υπέβαλε δήλωση την τελευταία εβδομάδα.

– Έξι στους δέκα φορολογούμενους υπέβαλαν δήλωση τον τελευταίο μήνα.

Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών οι υποβληθείσες δηλώσεις έφτασαν τελικώς στα 5.811.918, ενώ έξτρα φόρο 1.503 ευρώ κατά μέσο όρο καλούνται να πληρώσουν περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενοι για τους οποίους το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της φορολογικής τους δήλωσης ήταν χρεωστικό. Η πληρωμή του φόρου μπορεί να γίνει είτε εφάπαξ με έκπτωση 1,5% είτε σε 3 ίσες διμηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη μέχρι τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

1) Συγκεντρωτικές καταστάσεις: Παράταση – ανάσα για τα λογιστικά γραφεία έδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Κατερίνα Σαββαϊδου. Σύμφωνα με την απόφαση οι συγκεντρωτικές καταστάσεις ημερολογιακού έτους 2013 θα υποβληθούν έως το τέλος Δεκεμβρίου, ενώ για τις μηνιαίες συγκεντρωτικές καταστάσεις έτους 2014, η υποβολή των δύο πρώτων τριμήνων θα μπορεί να γίνει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2014 ενώ κανονικά έληγε στις 31 Ιουλίου. Επίσης με την απόφαση μεταβάλλεται και η συχνότητα ηλεκτρονικής υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων από μήνα σε τρίμηνο για τους εκδότες των φορολογικών στοιχείων.

2) Φόρος ακινήτων. Τη μετατόπιση όλων των δόσεων κατά ένα μήνα του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) σχεδιάζει τώρα το υπουργείο Οικονομικών μετά την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκκαθάριση του φόρου. Έτσι η πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις του φόρου θα καταβληθεί στο τέλος Αυγούστου αντί για το τέλος του μήνα ενώ η τελευταία δόση θα πληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου 2015. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή οι διατάξεις οι οποίες θα κλείνουν όλα τα κενά που υπάρχουν στον υπολογισμό του φόρου προκειμένου να ξεκινήσει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

Πηγή: imerisia.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Συνελήφθη 27χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ανάβυσσο

3/10/2026 - 10:12μμ
Συνεχίζεται για 3η ημέρα το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Κρήτη. Εικόνα από τα Ζωνιανά του Δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο. Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Ζουριδάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Πνίγηκαν στη λάσπη τα Ζωνιανά – Προληπτικές εκκενώσεις στον Μυλοπόταμο

3/10/2026 - 7:57μμ
Οι δύο γιατροί στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι, παρουσία αστυνομικών. Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Πλασμαφαίρεση στον Μαζωνάκη: «Του την έκανα δωρεάν», υποστηρίζει η κατηγορούμενη γιατρός

3/10/2026 - 7:33μμ
Συνεχίζεται για 3η ημέρα το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Κρήτη. Εικόνα από τα Ζωνιανά του Δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο. Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Κρήτη σε κατάσταση συναγερμού: Κρήτη: Η κακοκαιρία επιμένει – Πλημμύρες, δρόμοι κομμένοι και εγκλωβισμένοι

3/10/2026 - 4:48μμ
Θυελλώδεις άνεμοι θα επικρατήσουν σε διάφορες περιοχές της χώρας (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΥ: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου – Σε πορτοκαλί συναγερμό το Νότιο Αιγαίο

3/10/2026 - 2:49μμ
Συνεχίζεται για 3η ημέρα το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νησί της Κρήτης (φωτ.: Αντώνης Ζουριδάκης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Σοβαρά προβλήματα και διακοπές κυκλοφορίας από την κακοκαιρία

3/10/2026 - 12:19μμ
Κακοκαιρία στη Κρήτη. Περιοχή Γούβες του Δήμου Χερσονήσου (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Κρήτη – Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα

3/10/2026 - 8:08πμ
Στιγμιότυπο σπό το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νησί της Κρήτης (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Ζουριδάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ήχησε 112 σε όλο το νησί για την κακοκαιρία – Κλειστοί δρόμοι και σχολεία

2/10/2026 - 11:53μμ
Από την εκκένωση της Γκράβας, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γκράβα: Δεν διαπιστώθηκε διαρροή φυσικού αερίου στο σχολικό συγκρότημα

2/10/2026 - 10:13μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Δημογραφικό: 56.223 λιγότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα το 2025 – Μειώθηκαν γεννήσεις και θάνατοι

2/10/2026 - 9:43μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Δ’ Επιστημονικό Συνέδριο Βιοηθικής: Αφιερωμένο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τα 35 χρόνια Πατριαρχίας

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»/Facebook)

Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»: Η έναρξη της νέας χρονιάς έγινε με χώμα από τον Πόντο και χορούς

3 ώρες πριν
Η Κρίστα Πάικ σε αστυνομική φωτογραφία

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των φυλακών του Τενεσί μετά την αποτυχημένη εκτέλεση της Κρίστα Πάικ

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων (Σ.Π.Φ.Ι.)/Facebook)

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων το ρίχνει ξανά στους ποντιακούς χορούς για μία νέα και δημιουργική χρονιά

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

Πειραιάς: Συνελήφθη 27χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ανάβυσσο

5 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το 1ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (φωτ.: Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης)

Η Σμυρνιά και οι τέσσερις εποχές της Μνήμης στο 3ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού, στην Πεύκη

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV