pontosnews.gr
Πέμπτη, 4/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ISIL: Θα πάρουμε και την Κωνσταντινούπολη

22/06/2014 - 3:45μμ
ISIL: Θα πάρουμε και την Κωνσταντινούπολη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αντιμέτωπη με τις πράξεις της είναι τώρα η Τουρκία, αφού το τέρας που εξέθρεψε μεθοδικά τρία χρόνια η ISIL, τώρα που γιγαντώθηκε στρέφεται εναντίον της, και έχει ως στόχο την διάλυσή της και την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης.
 
Ο “χάρτης” του υπό δημιουργία από την οργάνωση ισλαμικού εμιράτου περιλαμβάνει και την ίδια την Τουρκία.
 
Η κατάληψη της Κωνσταντινούπολης είναι στα σχέδια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Taraf» η οποία επικαλείται μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις ηγετικών στελεχών της οργάνωσης στις οποίες φέρονται να λένε «Ίνσαλλαχ θα πάρουμε και την Κωνσταντινούπολη» και όπως δημοσιεύει ο κυπριακός “Φιλελεύθερος”.
 
Η εφημερίδα «Taraf» αναφέρει ότι η οργάνωση ISIL, η οποία κρατάει ομήρους 49 μέλη του τουρκικού προξενείου της Μουσούλης για δεύτερη βδομάδα, μετά την Συρία και το Ιράκ κήρυξε σταυροφορία και εναντίον της Τουρκίας.
 
Τα σχέδια της ισλαμικής οργάνωσης με την οποία το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κατηγορείται ότι συνεργάστηκε εναντίον του καθεστώτος Άσσαντ, αποκαλύφθηκαν -σύμφωνα πάντα με την «Taraf»- κατά τη διάρκεια επιχείρησης εναντίον της στο Βαν και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας τον περασμένο Ιανουάριο.
 
Κατά την επιχείρηση είχαν βρεθεί σχετικά έγγραφα αλλά και μαγνητοσκοπημένο υλικό. «Μετά την άλωση της Συρίας σειρά έχει η Τουρκία. Θα πάρουμε και την Κωνσταντινούπολη Ίνσαλλαχ», φέρεται να λέει σε ένα από τα βίντεο τα οποία κατασχέθηκαν ο εκ των ηγετών της οργάνωσης, Χαλίς Μπαγιαντζούκ.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, με βάση τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί, η οργάνωση επιλέγει τις χώρες στις οποίες παρατηρείται κενό εξουσίας και αποφασίζει την κήρυξη σταυροφορίας εναντίον τους. Στη συνέχεια αποστέλλονται ένοπλες ομάδες στη χώρα αυτή.
 
Μέχρι σήμερα η οργάνωση έχει κηρύξει σταυροφορίες εναντίον του Αφγανιστάν, του Πακιστάν, του Ιράκ, της Συρίας, της Σομαλίας, της Υεμένης και του Σουδάν.
 
Νωρίτερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν φύγει για τη Βιέννη δήλωσε ότι «τα γεγονότα στην Μουσούλη έχουν μετατραπεί σε πόλεμο δογμάτων. Ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να σκοτώνει έναν άλλο μουσουλμάνο λέγοντας Allahuekber (Ο Αλλάχ είναι ο πιο μεγάλος). Η προτεραιότητά μας είναι να επιστρέψουν στη χώρας μας οι 80 συμπατριώτες μας», είπε.
 
Εκτός από τα μέλη του προξενείου της Τουρκίας στην Μουσούλη όμηροι εξακολουθούν να βρίσκονται και 31 Τούρκοι οδηγοί φορτηγών.
 
Επίθεση σε συνοριακό φυλάκιο κοντά στα σύνορα με τη Συρία πραγματοποίησαν το Σάββατο ένοπλοι τζιχαντιστές  του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIL). Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 30 στρατιώτες σύμφωνα με πληροφορίες από τις ιρακινές αρχές .Οι περίσσότεροι αιχμαλωτίστηκαν και εκτελέστηκαν επιτόπου.
 
Στόχος των δυνάμεων του ISIL ήταν το φυλάκιο στην πόλη Κάιμ, σε απόσταση 320 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης. Στόχος των επιθέσεων του ΙΚΙΛ σε συνοριακά φυλάκια είναι να μπορεί να διακινεί ευκολότερα όπλα και βαρύ εξοπλισμό σε διαφορετικά πεδία μαχών. Μην ξεχνάμε ότι ο πόλεμος στη Συρία μαίνεται και οι εφεδρείες της οργάνωσης έχουν “τεντώσει”.
 
Προς το παρόν η οργάνωση μοιαζει εκτός ελέγχου, τουλάχιστον με πρώτη ανάγνωση. Αυτό όμως που φαίνεται είναι ποιοι κερδίζου. Οι ΗΠΑ θέλουν εδώ και καιρό να καταρρεύσει η σιιτική κυβέρνηση που αποτελέι και σύμμαχο του Ιράν, εάν αυτό δεν είναι εφικτό, να τριχοτομηθεί το Ιράκ σε τρια κομμάτια. Ελπίζουν έτσι ότι το Ιράν δεν θα μπορέι να στηρίζει τον Άσαντ μέσω του ιρακινού “διαδρόμου”.
 
Άλλοι κερδισμένοι έιναι οι Κούρδοι, οι οποίοι είναι έτοιμοι να ανακηρύξουν ανεξάρτητο κράτος. Διαθέτουν ισχυρή, ετοιμοπόλεμη και προπάντων αποφασισμένη πολιτοφυλακή 100000 μαχητών, και για κάποιο λόγο που δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς το ΙSL μέχρι τώρα έχει αποφύγει να συγκρουστεί μαζί τους, βοηθώντας τους έτσι να προχωρήσουν στην δημιουργία ενός αρχικού ανεξάρτητου Κουρδιστάν. Φυσικά αυτό θα εχει και συνέχεια, και ήδη στην Τουρκία ανησυχούν για την νοτιοανατολική τους περιφέρεια.

Πηγή: defencenet.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η είσοδος της έδρας του Συμβουλίου της ΕΕ (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορικό βήμα για Ουκρανία και Μολδαβία: Οι «27» είπαν «ναι» στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

4/06/2026 - 6:46μμ
(Φωτ.: ΥΠ.ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο κεφάλαιο στις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι πρώτες γυναίκες νεοσύλλεκτες παρουσιάστηκαν στη Λαμία

4/06/2026 - 6:18μμ
(Φωτ.: Eurokinissi/Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκρός 82χρονος από πυροβολισμό – Στη σύλληψη του αδελφού του προχώρησαν οι Αρχές

4/06/2026 - 5:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Φιλοθέη: Άρχισε από μελίσσια στο Άλσος Βεΐκου και επεκτάθηκε – Οι μελισσοκόμοι απομακρύνθηκαν αντί να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική!

4/06/2026 - 3:27μμ
Στιγμιότυπο από εμπορικό κατάστημα στην Αθήνα (φωτ. αρχείου: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θερινές εκπτώσεις 2026: Πρεμιέρα στις 13 Ιουλίου

4/06/2026 - 3:06μμ
Το ανδρόγυνο σε κοινή έξοδο και δεξιά η πολυκατοικία όπου διέμεναν (πηγές: Facebook / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: GPS στο αυτοκίνητο, κοριοί στο σπίτι – Νέα στοιχεία για τον εφιάλτη της 39χρονης

4/06/2026 - 1:10μμ
Εικόνα από το σημείο όπου έπεσε το ταξί, στο λιμάνι του Πειραιά στη θαλάσσια περιοχή της Πύλης Ε4      (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρός ο οδηγός του ταξί που έπεσε στο λιμάνι

4/06/2026 - 10:58πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση «ΘΕΡΙΣΜΟΣ»: Το «ελληνικό FBI» εξάρθρωσε μεγάλο κύκλωμα που ρήμαζε τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Δυτική Μακεδονία

4/06/2026 - 10:30πμ
(Φωτ.: EPA / Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η κάτω Βουλή διατάσσει να τερματιστεί ο πόλεμος εναντίον του Ιράν, αλλά…

4/06/2026 - 9:59πμ
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Φανή Τρυψάνη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και καλοκαιρινές βροχές κατά τόπους θα κυλήσει η μέρα

4/06/2026 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Κύπρος περνά στη βρετανική διοίκηση: Γελοιογραφία του Punch (1878) και η έπαρση της βρετανικής σημαίας στη Λευκωσία στις 28 Ιουνίου του ίδιου έτους (πηγή: Wikipedia)

4 Ιουνίου 1878: Η μέρα που η Κύπρος πέρασε στη Βρετανία – Το μυστικό παρασκήνιο της συμφωνίας του Αμπντούλ Χαμίτ

14 λεπτά πριν
(Φωτ.: pexels.com)

ΠΟΥ: 1,5 εκατομμύριο θάνατοι ετησίως από μολυσμένα τρόφιμα – Στο «στόχαστρο» τα παιδιά κάτω των 5 ετών

42 λεπτά πριν
(Φωτ.: dimitrismpasis/Instagram)

Η Μελβούρνη τραγούδησε Μίμη Πλέσσα: Θερμή ανταπόκριση στο μουσικό αφιέρωμα με τον Δημήτρη Μπάση

1 ώρα πριν
Η είσοδος της έδρας του Συμβουλίου της ΕΕ (φωτ.: European Union)

Ιστορικό βήμα για Ουκρανία και Μολδαβία: Οι «27» είπαν «ναι» στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΥΠ.ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)

Νέο κεφάλαιο στις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι πρώτες γυναίκες νεοσύλλεκτες παρουσιάστηκαν στη Λαμία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Eurokinissi/Δανάη Δαυλοπούλου)

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκρός 82χρονος από πυροβολισμό – Στη σύλληψη του αδελφού του προχώρησαν οι Αρχές

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign