pontosnews.gr
Δευτέρα, 20/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ISIL: Θα πάρουμε και την Κωνσταντινούπολη

22/06/2014 - 3:45μμ
ISIL: Θα πάρουμε και την Κωνσταντινούπολη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αντιμέτωπη με τις πράξεις της είναι τώρα η Τουρκία, αφού το τέρας που εξέθρεψε μεθοδικά τρία χρόνια η ISIL, τώρα που γιγαντώθηκε στρέφεται εναντίον της, και έχει ως στόχο την διάλυσή της και την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης.
 
Ο “χάρτης” του υπό δημιουργία από την οργάνωση ισλαμικού εμιράτου περιλαμβάνει και την ίδια την Τουρκία.
 
Η κατάληψη της Κωνσταντινούπολης είναι στα σχέδια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Taraf» η οποία επικαλείται μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις ηγετικών στελεχών της οργάνωσης στις οποίες φέρονται να λένε «Ίνσαλλαχ θα πάρουμε και την Κωνσταντινούπολη» και όπως δημοσιεύει ο κυπριακός “Φιλελεύθερος”.
 
Η εφημερίδα «Taraf» αναφέρει ότι η οργάνωση ISIL, η οποία κρατάει ομήρους 49 μέλη του τουρκικού προξενείου της Μουσούλης για δεύτερη βδομάδα, μετά την Συρία και το Ιράκ κήρυξε σταυροφορία και εναντίον της Τουρκίας.
 
Τα σχέδια της ισλαμικής οργάνωσης με την οποία το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κατηγορείται ότι συνεργάστηκε εναντίον του καθεστώτος Άσσαντ, αποκαλύφθηκαν -σύμφωνα πάντα με την «Taraf»- κατά τη διάρκεια επιχείρησης εναντίον της στο Βαν και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας τον περασμένο Ιανουάριο.
 
Κατά την επιχείρηση είχαν βρεθεί σχετικά έγγραφα αλλά και μαγνητοσκοπημένο υλικό. «Μετά την άλωση της Συρίας σειρά έχει η Τουρκία. Θα πάρουμε και την Κωνσταντινούπολη Ίνσαλλαχ», φέρεται να λέει σε ένα από τα βίντεο τα οποία κατασχέθηκαν ο εκ των ηγετών της οργάνωσης, Χαλίς Μπαγιαντζούκ.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, με βάση τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί, η οργάνωση επιλέγει τις χώρες στις οποίες παρατηρείται κενό εξουσίας και αποφασίζει την κήρυξη σταυροφορίας εναντίον τους. Στη συνέχεια αποστέλλονται ένοπλες ομάδες στη χώρα αυτή.
 
Μέχρι σήμερα η οργάνωση έχει κηρύξει σταυροφορίες εναντίον του Αφγανιστάν, του Πακιστάν, του Ιράκ, της Συρίας, της Σομαλίας, της Υεμένης και του Σουδάν.
 
Νωρίτερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν φύγει για τη Βιέννη δήλωσε ότι «τα γεγονότα στην Μουσούλη έχουν μετατραπεί σε πόλεμο δογμάτων. Ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να σκοτώνει έναν άλλο μουσουλμάνο λέγοντας Allahuekber (Ο Αλλάχ είναι ο πιο μεγάλος). Η προτεραιότητά μας είναι να επιστρέψουν στη χώρας μας οι 80 συμπατριώτες μας», είπε.
 
Εκτός από τα μέλη του προξενείου της Τουρκίας στην Μουσούλη όμηροι εξακολουθούν να βρίσκονται και 31 Τούρκοι οδηγοί φορτηγών.
 
Επίθεση σε συνοριακό φυλάκιο κοντά στα σύνορα με τη Συρία πραγματοποίησαν το Σάββατο ένοπλοι τζιχαντιστές  του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIL). Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 30 στρατιώτες σύμφωνα με πληροφορίες από τις ιρακινές αρχές .Οι περίσσότεροι αιχμαλωτίστηκαν και εκτελέστηκαν επιτόπου.
 
Στόχος των δυνάμεων του ISIL ήταν το φυλάκιο στην πόλη Κάιμ, σε απόσταση 320 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης. Στόχος των επιθέσεων του ΙΚΙΛ σε συνοριακά φυλάκια είναι να μπορεί να διακινεί ευκολότερα όπλα και βαρύ εξοπλισμό σε διαφορετικά πεδία μαχών. Μην ξεχνάμε ότι ο πόλεμος στη Συρία μαίνεται και οι εφεδρείες της οργάνωσης έχουν “τεντώσει”.
 
Προς το παρόν η οργάνωση μοιαζει εκτός ελέγχου, τουλάχιστον με πρώτη ανάγνωση. Αυτό όμως που φαίνεται είναι ποιοι κερδίζου. Οι ΗΠΑ θέλουν εδώ και καιρό να καταρρεύσει η σιιτική κυβέρνηση που αποτελέι και σύμμαχο του Ιράν, εάν αυτό δεν είναι εφικτό, να τριχοτομηθεί το Ιράκ σε τρια κομμάτια. Ελπίζουν έτσι ότι το Ιράν δεν θα μπορέι να στηρίζει τον Άσαντ μέσω του ιρακινού “διαδρόμου”.
 
Άλλοι κερδισμένοι έιναι οι Κούρδοι, οι οποίοι είναι έτοιμοι να ανακηρύξουν ανεξάρτητο κράτος. Διαθέτουν ισχυρή, ετοιμοπόλεμη και προπάντων αποφασισμένη πολιτοφυλακή 100000 μαχητών, και για κάποιο λόγο που δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς το ΙSL μέχρι τώρα έχει αποφύγει να συγκρουστεί μαζί τους, βοηθώντας τους έτσι να προχωρήσουν στην δημιουργία ενός αρχικού ανεξάρτητου Κουρδιστάν. Φυσικά αυτό θα εχει και συνέχεια, και ήδη στην Τουρκία ανησυχούν για την νοτιοανατολική τους περιφέρεια.

Πηγή: defencenet.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.  Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Η εισαγγελέας ζητά να απορριφθούν τα αιτήματα αναβολής της δίκης

20/07/2026 - 3:02μμ
Ο 27χρονος, τέταρτος συλληφθείς για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα, οδηγείται στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή και τέταρτος κατηγορούμενος για τη φονική επίθεση στην οικογένεια Νέστορα

20/07/2026 - 1:39μμ
Δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου αποπλέει από το λιμάνι της Αμβέρσας (φωτ.: EPA / Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερα ελληνόκτητα τάνκερ στο στόχαστρο σε 48 ώρες – Επιθέσεις σε Εύξεινο Πόντο και Ορμούζ ανεβάζουν το πετρέλαιο

20/07/2026 - 1:15μμ
Ο Άντι Μπέρναμ μετά την εκλογή του στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος και την επιβεβαίωσή του ως επόμενου πρωθυπουργού της Βρετανίας, κατά την ειδική διάσκεψη των Εργατικών στο κεντρικό Λονδίνο, στις 17 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Henry Nicholls / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Άντι Μπέρναμ στη Ντάουνινγκ Στριτ: Τι σημαίνει η αλλαγή ηγεσίας στη Βρετανία για Ελλάδα και Κύπρο

20/07/2026 - 12:54μμ
Περιπολικό της ΕΛΑΣ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 16χρονη με πλαστή ταυτότητα – Εντοπίστηκε μεθυσμένη σε μπαρ

20/07/2026 - 10:19πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια σήμερα ο 25χρονος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα

20/07/2026 - 9:00πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ραντεβού για …ξεκαθάρισμα κατέληξε στον άγριο ξυλοδαρμό 15χρονης – Στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε το θύμα

20/07/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: Roy Buri / Pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συνεχίζονται και σήμερα οι υψηλές θερμοκρασίες – Πού αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος

20/07/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Μπόρις Ναντέζντιν «για να μην θέσει σε κίνδυνο όσους τον στηρίζουν»

19/07/2026 - 11:51μμ
(Φωτ.: EPA / Jan Langhaug)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Μνημείο για τα θύματα του νεοναζί εξτρεμιστή Μπρέιβικ

19/07/2026 - 11:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έτοιμος καφές και κόκκοι καφέ (φωτ.: American Heart Association)

Έως πέντε καφέδες την ημέρα: Τι λέει η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία

7 λεπτά πριν
Από το 2025 και την εκδήλωση μνήμης στο Τζιβνούφ για τους Έλληνες τραυματίες και πολιτικούς πρόσφυγες που νοσηλεύτηκαν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 250 μετά τον Εμφύλιο (φωτ.: kamienskie.info)

Τζιβνούφ: Η μυστική αποστολή που ένωσε Ελλάδα και Πολωνία – 77 χρόνια μετά

30 λεπτά πριν
Δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.  Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)

Τέμπη: Η εισαγγελέας ζητά να απορριφθούν τα αιτήματα αναβολής της δίκης

55 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Champions League: Με Ναϊμέγκεν ο Ολυμπιακός στον Γ΄ προκριματικό γύρο

1 ώρα πριν
Τραπεζούντιοι εκδρομείς στην εξοχή. Πηγή φωτογραφίας: Αρχείο Επιτροπής Ποντιακών Μελετών – δωρεά Αθηνάς Μακρίδου-Καλλινά

Οι αστοί της Τραπεζούντας πριν από τον ξεριζωμό: Ευρωπαϊκά ρούχα, εκδρομές και μια πόλη ανοιχτή στον κόσμο

2 ώρες πριν
Γιώργος Καπουτζίδης

Βάδην, pick and roll και… libero: Το quiz που έκλεψε την παράσταση στο event της Allwyn

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign