pontosnews.gr
Τετάρτη, 20/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ποιοι δικαιούνται φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα – Διαβάστε τους δικαιούχους

19/06/2014 - 8:29πμ
Για ποιους αυξάνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης Ιουλίου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ποιοι δικαιούνται φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα – Διαβάστε τους δικαιούχους
Ποιοι δικαιούνται φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα – Διαβάστε τους δικαιούχους

Χιλιάδες πολίτες θα μπορέσουν να πάρουν φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα μετά τη διεύρυνση των κατηγοριών που μπορούν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου, δίνεται η δυνατότητα σε ευπαθείς ομάδες να μπουν στο ΚΟΤ καθώς δημιουργούνται δύο νέες κατηγορίες.

Πρόκειται για τους ανέργους για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς και όσους έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω χρεών. Αυτοί οι πολίτες θα επανασυνδέονται ατελώς και θα χρεώνονται με ειδικές, χαμηλές τιμές.

Με το ισχύον καθεστώς, στο ΚΟΤ εντάσσονται άνεργοι για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών. Με το νέο καθεστώς θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι συμπληρώνουν τρεις μήνες συνεχούς ανεργίας, με τις εξής προϋποθέσεις:

-Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα κατά το προηγούμενο έτος να είναι μικρότερο από 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 6.000 ευρώ αν ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους.

Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα. Στο εισόδημα, δεν λαμβάνεται υπόψη αυτό που προέρχεται από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου που τυχόν συμπεριλαμβάνεται στην ετήσια δήλωσή του και αφορά την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας του.

Στην περίπτωση κατά την οποία και οι δύο σύζυγοι είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών, για τον υπολογισμό του φορολογούμενου οικογενειακού εισοδήματος, η τυχόν αφαίρεση εισοδημάτων από μισθωτές υπηρεσίες που συμπεριλαμβάνονται στην παραπάνω δήλωση, αφορά και στους δύο ανέργους.

Ο έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων για την κατηγορία αυτή θα γίνεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που υποβάλλονται κατά το έτος υποβολής της αίτησης. Δεδομένου ότι ο έλεγχος θα γίνεται έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα, για περιπτώσεις ψευδούς δήλωσης προβλέπεται αναδρομική απένταξη από Κοινωνικό Τιμολόγιο, επιστροφή της διαφοράς εντόκως και επιβολή κυρώσεων για ψευδή δήλωση στοιχείων.

-Το όριο της συνολικής τετραμηνιαίας κατανάλωσης, σε ετήσια κυλιόμενη βάση, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 1.500 kWh (δεν λαμβάνεται υπόψη η κατανάλωση βάσει νυκτερινού τιμολογίου).

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, στη ΔΕΗ και τους λοιπούς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και στα ΚΕΠ από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με την ίδια απόφαση δημιουργείται το θεσμικό πλαίσιο για την κάλυψη των ευπαθών καταναλωτών, στους οποίους έχει γίνει διακοπή ρεύματος λόγω χρεών, ώστε να επανασυνδέονται άμεσα και να εντάσσονται σε ειδικό μειωμένο τιμολόγιο. Δικαιούχοι είναι οι καταναλωτές, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι από την 1η Νοεμβρίου 2013 στα συσσίτια των ΟΤΑ, των Περιφερειών, της Εκκλησίας, των γνωστών θρησκειών και δογμάτων και οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών προς τους προμηθευτές τους.

Η ένταξη στη συγκεκριμένη κατηγορία θα γίνεται από Επιτροπές που θα συσταθούν στους δήμους όλης της χώρας, (στις οποίες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής, του Διαχειριστή του Δικτύου –ΔΕΔΔΗΕ– και του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας) και θα ισχύει για ένα τετράμηνο. Μετά το πέρας του τετραμήνου αυτού, ο καταναλωτής απεντάσσεται. Εφόσον ήταν ήδη ενταγμένος σε κατηγορία δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, παραμένει στην κατηγορία όπου ήταν δικαιούχος προ της ένταξής του σε αυτή την ειδική κατηγορία. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο καταναλωτής δεν ήταν δικαιούχος του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, ενημερώνεται από την Επιτροπή που προαναφέρθηκε για το δικαίωμά του να υποβάλει άμεσα αίτημα ένταξης σε κάποια κατηγορία του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, για την οποία πληροί τα ισχύοντα κριτήρια.

Η απόφαση προβλέπει μηδενικές χρεώσεις για το τετράμηνο εφόσον η κατανάλωση δεν ξεπερνά τις 800 κιλοβατώρες, ενώ από 801 έως 1.700 κιλοβατώρες η χρέωση είναι 0,04101 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Το κόστος του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου καλύπτεται μέσω των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ρεύματος. Δικαιούχοι του ΚΟΤ είναι ακόμη άτομα με χαμηλό εισόδημα, γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία και άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.

Πηγή: imerisia.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το κτήριο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στον Ταύρο (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο «ψηφιακό φίλτρο» για τα χρέη στην Εφορία – Πώς θα αξιολογούνται οι οφειλέτες

18/05/2026 - 12:48μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI /  Λυδία Σιώρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Όλες οι πληρωμές που θα καταβληθούν έως τις 22 Μαΐου

16/05/2026 - 4:08μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Σε μηδενικό χρόνο εκκαθαριστικά και πρόστιμα

14/05/2026 - 11:04μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΑΑΔΕ στέλνει «ραβασάκια» σε 12.000 φορολογουμένους – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο και τι πρέπει να κάνουν

14/05/2026 - 11:21πμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βουλή: Εγκρίθηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ

13/05/2026 - 11:26μμ
(Φωτ.: George Milo/ google.com/maps/contrib)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαριά πρόστιμα 1,9 εκατ. ευρώ σε ΦΑΓΕ και DoValue για αθέμιτη κερδοφορία και οχλήσεις

13/05/2026 - 4:30μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο «Energy Transition Summit. East Med and Southeast Europe», Τετάρτη 13 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Ανοιχτό παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης λόγω Ιράν – Η κρίση στα Στενά του Ορμούζ απειλεί ενέργεια, πληθωρισμό και τουρισμό

13/05/2026 - 4:01μμ
(Φωτ.: unsplash.com)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήσεις μισθών και νέα επιδόματα σε επισιτισμό και βιομηχανία ζαχαρωδών

12/05/2026 - 1:52μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις Ιουνίου 2026: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα ταμεία

11/05/2026 - 7:48μμ
(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρέη: Τι αλλάζει στον Εξωδικαστικό – Πώς σώζεται η πρώτη κατοικία και ποιοι μπαίνουν πλέον με οφειλές από 5.000 ευρώ

10/05/2026 - 9:20πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουκία Κασαμάκη στο τραγούδι και την απαγγελία και Γεύση Σταφυλίδου στην ποντιακή λύρα (πηγή: youtube.com/watch?v=rKT6uOUq_3k)

Όταν η ψυχή τραγουδά την Πατρίδα: Λουκία Κασαμάκη και Γεύση Σταφυλίδου φώτισαν τη Θεσσαλονίκη

31 λεπτά πριν
Καρτ ποστάλ με το απαράμιλλης τέχνης καμπαναριό του μητροπολιτικού ναού της Αγίας Φωτεινής της Σμύρνης, έργο του Σμυρνιού αρχιτέκτονα Ξενοφώντα Λάτρη, που ανατινάχθηκε στην Καταστροφή της Σμύρνης και πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Κόσμος» (πηγή: hellenicparliament.gr/ εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Το τραγικό γράμμα μιας γυναίκας από τη χειμαζόμενη Ινέπολη του Πόντου στον αδελφό της στη Σμύρνη

1 ώρα πριν
Μικρά μέλη της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού στο Μνημείου «Ξεριζωμού», Κυριακή 17 Μαΐου 2026 (φωτ.: Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη)

Από το μνημείο «Ξεριζωμός» στα ΚΑΠΗ: Διήμερο μνήμης στη Νίκαια για τη Γενοκτονία των Ποντίων

2 ώρες πριν

ΜΠΑΜ FC, content creators και κορυφαίοι αθλητές στο πιο Υπεύθυνο Παιχνίδι της χρονιάς

2 ώρες πριν
Από την εκδήλωση στη Νέα Κερασούντα για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, Τρίτη 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Δήμος Ζηρού)

Νέα Κερασούντα: Μαθητές και ποντιακή παράδοση για τη Γενοκτονία των Ποντίων

3 ώρες πριν
Ο Κωνσταντίνος Καλυμνιός κατά την ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα «Venizelos and Pontus: The Politics of Abandonment?» (φωτ.: Facebook / Konstantinos Kalymnios)

Βενιζέλος και Πόντος: «Πολιτική εγκατάλειψη;» – Η διάλεξη του Κωνσταντίνου Καλυμνιού που άνοιξε δύσκολες συζητήσεις στη Μελβούρνη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign