pontosnews.gr
Τρίτη, 13/05/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Απόφαση – βόμβα για τις περικοπές των ενστόλων

14/06/2014 - 9:17πμ
Στο δρόμο αύριο οι στρατιωτικοί
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Απόφαση – βόμβα για τις περικοπές των ενστόλων

Περίπου 460 εκατ. ευρώ είναι το ποσό που πρέπει να επιστραφεί στους ενστόλους για τις περικοπές των μισθών τους από τον Αύγουστο του 2012 έως σήμερα, αν τελικά πράγματι η απόφαση του ΣτΕ αφορά το σύνολο των περικοπών που έχουν υποστεί στις αποδοχές τους οι στρατιωτικοί και οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας.

Το ποσό αυτό αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και το 1 δισ. στην περίπτωση που προστεθούν τα αναδρομικά που πρέπει να δοθούν στους δικαστές – που έχουν ήδη δικαιωθεί – αλλά και στους εκπαιδευτικούς, η υπόθεση των οποίων θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Real.gr το θηριώδες αυτό ποσό αυτό προκύπτει έως εξής: Τα αναδρομικά από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2012 είναι 90 εκατ. ευρώ και οι μόνιμες περικοπές του 2013 είναι 230 εκατ. ευρώ.

Στα ποσά αυτά πρέπει να προστεθούν άλλα 100 εκατ. ευρώ από τις συντάξεις των ενστόλων αλλά και έξτρα 50 εκατ. ευρώ που προέκυψαν από την επίπτωση της μείωσης των αποδοχών τους στις μισθολογικές προαγωγές τους. Φυσικά εκτός από αυτά τα 460 εκατ. ευρώ πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα και για τα περίπου 350 εκατ. ευρώ που αφορούν το 2014 και είχαν υπολογιστεί στον προϋπολογισμό.

Ο πονοκέφαλος είναι διπλός για την κυβέρνηση, αν συνυπολογιστεί και η πρόσφατη απόφαση του μισθοδικείου που προβλέπει την αποκατάσταση των μισθών και των δικαστικών. Πρώτοι υπολογισμοί του ΥΠΟΙΚ εκτιμούν πως αν γίνει αυτό η επιβάρυνση στον προϋπολογισμό θα αφορά άλλα 200 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στον RealFm 97,8, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος έκανε λόγο για αμετάκλητη απόφαση την οποία «δεν μπορεί το κράτος να μην εφαρμόσει, γιατί θα κινδυνεύσει να πληρώσει υπέρογκους τόκους».

Κοντολογίς η «τρύπα» στα ταμεία μπορεί να φτάσει τα 900 εκατ. ευρώ έως το 1 δισ. ευρώ, όπως εκτίμησε και ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρας μιλώντας στους Financial Times.

Ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στην οδό Νίκης έφτασε mail των δανειστών με το οποίο ζητούν να μάθουν που θα βρεθούν τα χρήματα αυτά, αφού έχουν ξεκαθαρίσει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν μπορεί να μοιραστεί σε μόνιμες παροχές αλλά σε ενισχύσεις «μίας χρήσης» που δεν θα επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο.

Ακόμη όμως κι αν φέτος χρησιμοποιηθεί – με κάποιο τρόπο – μέρος του πλεονάσματος αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί το 2014, καθώς η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει πως η κυβέρνηση μπορεί να ασκεί κοινωνική πολιτική με βάση τα ποσά που αποτελούν υπέρβαση του πλεονάσματος.

Με βάση αυτό το πλεόνασμα του 2014 πρέπει να υπερβαίνει το 1,5% του ΑΕΠ, δηλαδή κοντά στα 4 δισ. ευρώ. Γεγονός που θεωρείται τουλάχιστον ουτοπικό, από τη στιγμή που λείπει 1,2 δισ. ευρώ αυτή τη στιγμή για να κλείσει ο προϋπολογισμός της τρέχουσας χρονιάς.
Real.gr

Πηγή: madata.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αεροφωτογραφία από τις πρώτες ώρες της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή το πόρισμα του ΕΜΠ – Τι αναφέρει για την πυρόσφαιρα

13/05/2025 - 11:44πμ
Ασθενοφόρο έχει παραλάβει τη σορό της 52χρονης γυναίκας (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Μητροκτονία στη Λάρισα: Για ώρες έψαχνε πώς να ξεφορτωθεί τη σορό της 52χρονης

13/05/2025 - 9:00πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη και… 13 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

13/05/2025 - 8:13πμ
Η αστυνομία απέκλεισε την οικοδομή όπου έγινε η δολοφονία (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: 21χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 52χρονη μητέρα του

12/05/2025 - 11:12μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους τριών μελών οικογένειας σε λίγες μέρες

12/05/2025 - 7:10μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο οδηγός που παρέσυρε οικογένεια στη Θέρμη, τον περασμένο Σεπτέμβριο

12/05/2025 - 3:56μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκε ο αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

12/05/2025 - 3:28μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κορυδαλλός: Συνελήφθη 32χρονος για διακεκριμένες κλοπές από εκκλησίες

12/05/2025 - 3:00μμ
Η είσοδος του νοσοκομείου «Κωνσταντοπούλειο - Αγία Όλγα» (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μαριάνθη Τσομπανοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Ιωνία: Ιερόσυλοι βανδάλισαν το εκκλησάκι στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα»

12/05/2025 - 12:39μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Συννεφιά και τοπικές βροχές στο μενού του καιρού σήμερα – Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία

12/05/2025 - 8:09πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αεροφωτογραφία από τις πρώτες ώρες της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή το πόρισμα του ΕΜΠ – Τι αναφέρει για την πυρόσφαιρα

28 λεπτά πριν
Αναμνηστική φωτογραφία πριν από τη σέντρα (φωτ.: Facebook / Edessa News)

Έδεσσα: Συγκίνηση, ποδόσφαιρο και ιστορική μνήμη στο Ριζάρι – Τιμή στους Πόντιους

60 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Η Δυτική Μακεδονία ετοιμάζεται να τιμήσει τους 353.000 νεκρούς του Πόντου

1 ώρα πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Φρίντριχ Μερτς κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,, την Τρίτη 29 Απριλίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Στη Γερμανία ο Μητσοτάκης: Η συνάντηση με τον Μερτς και η «καυτή» ατζέντα

2 ώρες πριν
Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά που φυλάσσεται στο Βέρμιο (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Το Αγρίνιο υποδέχεται την εικόνα της Παναγίας Σουμελά

2 ώρες πριν
Η ευρωπαϊκή σημαία στο «σπίτι» των κρατών-μελών στις Βρυξέλλες, μαζί με το λογότυπο της ΠΟΠΣ για την επέτειο μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

Η Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού στις Βρυξέλλες – Αποστολή της ΠΟΠΣ για τη διεθνή αναγνώριση

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign