pontosnews.gr
Δευτέρα, 9/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

1500 Ποντιόπουλα έστειλαν μηνύματα ενότητας στο 33ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΟΣΕΠΕ

13/06/2014 - 9:00πμ
1500 Ποντιόπουλα έστειλαν μηνύματα ενότητας στο 33ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΟΣΕΠΕ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

1500 Ποντιόπουλα έστειλαν μηνύματα ενότητας στο 33ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΟΣΕΠΕ

«Χορεύοντας αγκαλιάζουμε τη ζωή» ήταν το σύνθημα του 33ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (Ο.Σ.Ε.Π.Ε.) που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Λεβερκούζεν το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014.

Με το καθιερωμένο δείπνο προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων αλλά και των μελών και προέδρων των συλλόγων που συνδιοργανώνουν το φεστιβάλ ξεκίνησε και φέτος, το 33o κατά σειρά, Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας της Ομοσπονδίας. Το δείπνο πραγματοποιήθηκε την παραμονή του φεστιβάλ στο «μουσικό σπίτι» της πόλης του Λεβερκούζεν και με το τέλος των χαιρετισμών από όλους του καλεσμένους ακολούθησε ένα παραδοσιακό Παρακάθ.

Στη μεγαλύτερη γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού και μέσα σε μίαμουσικοχορευτική πανδαισία, το Σαββάτο, 1500 περίπου νέοι, χορευτές και μουσικοί από 47 συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας από διάφορα μέρη της Γερμανίας, της Σουηδίας, του Βελγίου και της Ελβετίας, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και μας ταξίδεψαν νοερά σε ένα ταξίδι μνήμης στην αλησμόνητη πατρίδα, τον Πόντο. Πιασμένοι χέρι-χέρι σε ένα χορό, έστειλαν μηνύματα ενότητας, αγάπης και αδελφοσύνης και ταυτόχρονα το μήνυμα ότι η μουσικοχορευτική παράδοση των Ελλήνων του Πόντου παραμένει ζωντανή 90 χρόνια μετά τον βίαιο ξεριζωμό από τις πατρογονικές εστίες.

Να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη και αποτελεί την κορυφαία δραστηριότητα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη.

Έχει στόχο τη διατήρηση, μετάδοση και προβολή του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου και αποτελεί σύνδεσμο του πολιτιστικού παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον του. Στόχος είναι να κρατηθεί ζωντανή η παράδοση με κύριους πρωταγωνιστές τα παιδιά, την ελπίδα όλων των λαών.

Επίσης συνεχίστηκε για δεύτερη χρονιά η προσπάθεια ανάδειξης της συλλογικότητας και συνεργασίας για την οποία προσπαθεί η Ομοσπονδία δίνοντας τη δυνατότητα στους Συλλόγους της κοινής παρουσίασης των χορών.

Η καινοτομία αυτή έδωσε καινούργια διάσταση στην ποιότητα του φεστιβάλ και αποτελεί σταθμό στις δραστηριότητές του με εκπληκτικά και ελπιδοφόρα αποτελέσματα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο φετινό 33ο Φεστιβάλ η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας τηςΟμοσπονδίας συνεργάστηκε με την DKMS (γερμανικό ίδρυμα δοτών μυελού των οστών),τιμώντας και συμβάλλοντας κυρίως στη προσπάθεια τους. Η DKMS αποτελείσύμβολο για την ανθρώπινη αλληλεγγύη και το αγκάλιασμα της ζωής.

Ο αγώνας κατά της λευχαιμίας θα ενισχυθεί μέσα από τις προσωπικές μας εγγραφέςκαθώς και μέσω δωρεών.

Η συντονιστική επιτροπή νεολαίας της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. θέλησε με το μήνυμα αυτό να αφιερώσει το 33ο φεστιβάλ και να το συνδέσει με τον αγώνα για ζωή, αλληλεγγύη και τον αμοιβαίο σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, στον όπου γης κατατρεγμένο, στον κάθε πρόσφυγα.

Ξεχωριστή παρουσία αποτέλεσε επίσης και η εμφάνιση του δημοφιλούς Πόντιου καλλιτέχνη Χάρρυ Κλυν (Βασίλη Τριανταφυλλίδη) ο οποίος χάρισε γέλιο με το κριτικό του χιούμορ στους θεατές του φεστιβάλ.

Η βραδιά του φεστιβάλ έκλεισε με χορό για όλο τον κόσμο με τους καλλιτέχνες Αχιλλέα Βασιλειάδη, Μιχάλη και Χρήστο Καλλιοντζίδη, Αντώνη Νικηφορίδη, Χρήστο Σαββίδη και Κώστα Πανίδη.

Το φετινό φεστιβάλ παρουσίασε για μία ακόμα χρονιά ο ακούραστος φίλος της Ομοσπονδίας, κ. Αχιλλέας Βασιλειάδης ενώ το φεστιβάλ διοργανώθηκε σε συνεργασία με τους συλλόγους-μέλη της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, υπό την αιγίδα του Δημάρχου της πόλης του Λεβερκούζεν και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην πόλη του Ντίσσελντορφ και αφιερώθηκε στην πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δήμητρα Παπαδοπούλου-Σίκελ καθώς και στον αείμνηστο ακούραστο δημοσιογράφο, συμπατριώτη και φίλο της Ομοσπονδίας Ιωάννη Δελόγλου.

Ιδιαίτερες παρουσίες μεταξύ των καλεσμένων αποτέλεσαν ο πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, βουλευτής κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Γεν.πρόξενος του Ελληνικού προξενείου στη πόλη του Ντίσσελντορφ κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο Επίτιμος πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών κ. Χρήστος Γαλανίδης, ο πρώην πρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ και μεγαλομέτοχος της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης, ο πρωήν Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Λυσαρίδης, ο πρώην Ολυμπιονίκης ποντιακής καταγωγής Γιώργος Ποζίδης, ο αρθρογράφος της »Ελευθεροτυπίας» Γιώργος Κιούσης, προέδροι παλαιότερων Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, όπως και μέλη αυτών.

Δημοσιογραφικά η διήμερη εκδήλωση καλύφθηκε από δημοσιογράφους των εφημερίδων »Εύξεινος Πόντος» και »Ευρωπολίτης» και του τηλεοπτικού καναλιού Flush-TV της Πτολεμαίδας.

Η Ομοσπονδία εκμεταλλευόμενη τη δύναμη της τεχνολογίας μετέδωσε, σε συνεργασία με την ηλεκτρονική εφημερίδα e-Pontos.gr, ζωντανά σε όλο τον κόσμο το φεστιβάλ. Να σημειώσουμε ότι το φεστιβάλ παρακολούθησαν διαδικτυακά χρήστες από 29 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ μέσα στις πόλεις βρίσκονται και οι πόλεις Σαμψούντα και Τραπεζούντα του Πόντου.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία του. Τους νέους μας, χορευτές και μουσικούς για την άψογη και ηθική συμπεριφορά τους, τους χοροδιδασκάλους, την Σ.Ε. της νεολαίας μας για τον επαγγελματισμό που διέθεσαν ώστε να βγει σωστό αποτέλεσμα, τους νέους που πλαισίωσαν την οργανωτική τους ομάδα, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων μελών της ΟΣΕΠΕ για το ήθος και την ανωτερότητα που επέδειξαν στα όσα προβλήματα παρουσιάστηκαν, τους συνδιοργανωτές συλλόγους και την οργανωτική επιτροπή που συνέστησαν, τους χορηγούς της Ομοσπονδίας όπως και όλους τους παρευρισκομένους που δώσανε το παρόν στο κάλεσμα των συλλόγων του δυναμικού της ΟΣΕΠΕ.

Για το Δ.Σ. της Ο.Σ.Ε.Π.Ε.

Ο Πρόεδρος
Ηλίας Τ. Μαυρίδης

Ο Γεν. Γραμματέας
Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Διαβάστε ακόμα:

Ο Χάρρυ Κλύνν στο 33ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας – Ξεκαρδιστικό βίντεο

Λελεύω σας! Έτσι ξεσήκωσε ο Ιβάν Σαββίδης τους Πόντιους του Λεβερκούζεν

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μικρός ομογενής μιλά στην εκδήλωση των εγκαινίων (φωτ.: facebook/Pontic Greek Community of Armenia)
ΠΟΝΤΟΣ

Αρμενία: Εγκαινιάστηκε το σχολείο «Λόγος Ελληνικός του Ερεβάν» – Σημείο αναφοράς με τη στήριξη των Ποντίων

9/02/2026 - 10:19πμ
Από το εξώφυλλο της κασέτας «Divâne Âşık Gibi». Κυκλοφόρησε από την Kalan Müzik το 2001 (πηγή: turkudostlari.net)
ΠΟΝΤΟΣ

Maçkalı Hasan Tunç, ένας από τους κορυφαίους εκφραστές της λύρας της Ματσούκας

8/02/2026 - 8:27μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

Διαμαντίδης, Βαμβακίδης, Μουμουλίδης: Τρεις Πόντιοι της τέχνης –κι ένα «Ροδάφ’νον»– σε μια σκηνή

8/02/2026 - 8:32πμ
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ποντιακό γλέντι με ψυχή και παράδοση στη Μεταμόρφωση

7/02/2026 - 11:44μμ
Το φέρετρο με τη σορό του Γιώργου Παρχαρίδη, μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας. Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026 (πηγή: LiveΜedia)
ΠΟΝΤΟΣ

Γιώργος Παρχαρίδης: Μιλούσε στις καρδιές και ένωσε τους Πόντιους – Τελευταίο αντίο

7/02/2026 - 4:43μμ
Καρτ ποστάλ του προηγούμενου αιώνα με άποψη της Σινώπης
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Κυριακίτσας Κοτζακίδη: Πέντε-έξι μέρες μονάχα καρύδια τρώγαμε

7/02/2026 - 1:37μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο – Σταθερά στο τιμόνι η Σοφία Σαββίδου

7/02/2026 - 12:28μμ
(Φωτ.: LiveMedia)
ΠΟΝΤΟΣ

Θεσσαλονίκη: Οι Πόντιοι αποχαιρετούν τον Γιώργο Παρχαρίδη – Παρακολουθήστε τη νεκρώσιμη Ακολουθία από το ναό της Αγίας Σοφίας

7/02/2026 - 11:03πμ
Στην εκδήλωση της ΠΟΕ για τη 19η Μαΐου του 2013 (φωτ.: EUROKINISSI / Φανή Τρυψάνη. Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

Γιώργος Παρχαρίδης: Στην Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης η νεκρώσιμος Ακολουθία – Στο Πρωτοχώρι το ύστατο χαίρε

6/02/2026 - 10:00μμ
Ξεριζωμένοι Πόντιοι στην αποβάθρα της Τραπεζούντας περιμένουν να επιβιβαστούν σε πλοία για να έρθουν στην Ελλάδα (φωτ.: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)
ΠΟΝΤΟΣ

Σπουδαστήριο Ποντιακής Ιστορίας και Πολιτισμού: Ένας κύκλος σεμιναρίων με θεσμική φιλοδοξία

6/02/2026 - 6:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μικρός ομογενής μιλά στην εκδήλωση των εγκαινίων (φωτ.: facebook/Pontic Greek Community of Armenia)

Αρμενία: Εγκαινιάστηκε το σχολείο «Λόγος Ελληνικός του Ερεβάν» – Σημείο αναφοράς με τη στήριξη των Ποντίων

16 λεπτά πριν
Αρχαιοελληνική επιγραφή στο Μουσείο της Ακρόπολης (φωτ.: ΧΚ)

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Επίσημη εκδήλωση από το ΥΠΕΞ με Τασούλα, Μητσοτάκη, Γεραπετρίτη και Μπαμπινιώτη

50 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Υπόθεση Παναγόπουλου: Οι σκοτεινές διαδρομές του χρήματος – Τι μπαίνει στο μικροσκόπιο των Αρχών

1 ώρα πριν
Το σιντριβάνι μέσα στο οποίο έπεσε το άτυχο κοριτσάκι (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Καλλιθέα: Διασωληνωμένο το κοριτσάκι που έπεσε στο σιντριβάνι – Στον εισαγγελέα οι γονείς

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού και πάλι – Με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας αρχίζει η εβδομάδα

3 ώρες πριν
Η επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς στην βιομηχανία μπισκότων «Βιολάντα» στα Τρίκαλα (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ Βασίλης Βερβερίδης)

«Βιολάντα»: Την έντονη μυρωδιά στο εργοστάσιο επιβεβαιώνουν πάνω από 25 εργαζόμενοι

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign