pontosnews.gr
Τετάρτη, 13/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αποκάλυψη βόμβα από Σόιμπλε: Έλληνας πολιτικός, πρότεινε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

22/05/2014 - 5:32μμ
Αποκάλυψη: Τι πραγματικά συμφωνήθηκε στο Eurogroup;
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αποκάλυψη βόμβα από Σόιμπλε: Έλληνας πολιτικός, πρότεινε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Έλληνας πολιτικός, του οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα αμφισβητώ, αλλά δεν είναι δική μου δουλειά να αποκαλύψω το όνομά του, πρότεινε να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη». Αυτό δήλωσε ο  υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έπειτα από σχετική ερώτηση που του υποβλήθηκε την Πέμπτη.

Ο Γερμανός πολιτικός κλήθηκε να σχολιάσει τις αποκαλύψεις των «Financial Times» για το παρασκήνιο της Συνόδου των G20 στις Κάννες το 2011 και τα όσα ακολούθησαν μέχρι και τον Οκτώβριο του 2012. Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας τον ήθελε να είναι υπέρμαχος της εξόδου από το ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν ο υπέρμαχος του Grexit με τη μεγαλύτερη επιρροή». Ωστόσο, μέχρι τις αρχές του 2012, η συζήτηση παρέμενε σε πολύ μεγάλο βαθμό σε θεωρητικό επίπεδο.

Επίσης, την Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η θέση του ήταν σταθερή, ότι οι Έλληνες υποφέρουν από λάθη και παραλείψεις της ελληνικής ελίτ. Όσο για το περίφημο «Πλάνο Ζ» που επικαλέστηκαν οι Financial Times, o κ. Σόιμπλε επεσήμανε: «Είχαμε και σχέδιο β’ και γ’ και δ’ για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι το ρεπορτάζ ανέφερε πως είχε δημιουργηθεί το «Πλάνο Ζ» από περίπου 25 αξιωματούχους -χωρισμένους σε υποομάδες- που λειτουργούσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, στην ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη και στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον. Οι συμμετέχοντες απάντησαν στον δημοσιογράφο Πήτερ Σπίγκελ ότι στόχος τους δεν ήταν η προετοιμασία του «Grexit», αλλά ακριβώς το αντίθετο. Στο ξεκίνημα του 2012, όμως, θεωρούνταν από τους ίδιους «ανεύθυνο να μην υπάρξει προετοιμασία για αυτό το ενδεχόμενο».

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ έως το Νοέμβριο του 2011 Ζαν Κλοντ Τρισέ, είχε απαγορεύσει τις όποιες δημόσιες συζητήσεις για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, καθώς υποστήριζε ότι ακόμη και η ένδειξη ότι η ΕΚΤ εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «αυτοεκπληρούμενη προφητεία».

Την ίδια ώρα, μία ομάδα καθοδηγούμενη από τον Μάρκο Μπούτι, επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Κομισιόν, μελετούσε σιωπηρά τις επιπτώσεις μίας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και κατέληξε στο συμπέρασμα, σύμφωνα με τους FT, ότι θα προκαλούσε πολύ μεγαλύτερο χάος από εκείνη που ανέμεναν η Γερμανία και οι σύμμαχοί της.

Εντούτοις, από το φόβο των διαρροών, δεν είχε προχωρήσει ένα λεπτομερές σχέδιο στην Κομισιόν, αντίθετα από το ΔΝΤ που είχε αρχίσει να εργάζεται σε αυτό. Ακόμη και έτσι, όμως, όταν στις Κάννες τέθηκε δημοσίως το ζήτημα της παραμονής ή μη της Ελλάδας στο ευρώ δεν υπήρχε σχεδιασμός για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επισκέπτεται τη Γερμανία στις 11 Ιουνίου.

Zougla.gr

Πηγή: Madata.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: allwyn.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Μια «ηλεκτρισμένη» Κυριακή στον Λυκαβηττό με το All Star Party του “Τhis is Athens City Festival” (vid.)

13/05/2026 - 2:27μμ
Σπασμένα ακουστικά κοντά στην πολυκατοικία στην Ηλιούπολη από την ταράτσα της οποίας έπεσαν οι 17χρονες, Τρίτη 12 Μαΐου 2026.  (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιούπολη: Μάχη για τη ζωή δίνει η 17χρονη μετά τη βουτιά στο κενό με τη φίλη της – Η έκκληση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

13/05/2026 - 9:19πμ
Στιγμιότυπο από την Νομική Σχολή Αθηνών κατά τις φοιτητικές εκλογές, Τετάρτη 14 Μαΐου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητικές εκλογές 2026: Στις κάλπες υπό τη σκιά των επεισοδίων σε ΑΠΘ και ΠΑΔΑ – Μαχαιρώματα, βαριοπούλες και τραυματίες

13/05/2026 - 8:56πμ
(Φωτ.: Έλλη Τσολακη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

13/05/2026 - 8:10πμ
Η πολυκατοικία στην Ηλιούπολη όπου σημειώθηκε η τραγωδία με τα δύο 17χρονα κορίτσια (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στο σχολείο των 17χρονων κοριτσιών

12/05/2026 - 11:20μμ
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βαρύ κατηγορητήριο για τους οκτώ συλληφθέντες της ληστείας στην Κάτω Τιθορέα

12/05/2026 - 10:01μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά επεισόδια με κουκουλοφόρους στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – Τραυματίες και προσαγωγές

12/05/2026 - 7:44μμ
Στιγμιότυπο από τη μεταγωγή στον Εισαγγελέα των οκτώ συλληφθέντων για την ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Τιθορέα Φθιώτιδας (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Οι ληστές με τις περούκες – Πώς εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση μετά την ένοπλη ληστεία στην Κάτω Τιθορέα

12/05/2026 - 7:15μμ
Στιγμιότυπο στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

«Δημογραφική κατάρρευση» βλέπουν οι ειδικοί: Η Ελλάδα μπορεί να χάσει 1,7 εκατ. κατοίκους έως το 2060

12/05/2026 - 6:17μμ
Ο Μάκης κερνά τους επισκέπτες του φεστιβάλ
ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός στο Athens Street Food Festival: Ο Μάκης που κέρδισε το Eurojackpot κέρασε τους foodies του φεστιβάλ

12/05/2026 - 5:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook.com/dtsiodras)

19η Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου για πρώτη φορά συζητείται στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

25 λεπτά πριν
(Φωτ.: allwyn.gr)

Μια «ηλεκτρισμένη» Κυριακή στον Λυκαβηττό με το All Star Party του “Τhis is Athens City Festival” (vid.)

43 λεπτά πριν
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας από ψηλά (πηγή: Facebook / Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs)

Τουρκία-Αρμενία: «Πράσινο φως» για απευθείας εμπόριο μετά από 30 χρόνια

59 λεπτά πριν
(Εικ.: ΧΚ)

Μαθαίνω ποντιακά: Γνωρίζετε τι σημαίνει και από πού προέρχεται το ρήμα ζαλαλώνω;

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

«Βενιζέλος και Πόντος: Η πολιτική της εγκατάλειψης;»: Διάλεξη στην ομογένεια της Αυστραλίας για την ιστορία, τη μνήμη και τα όρια της πολιτικής επιλογής

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/prinz-peter-871838/)

Σύνδρομο Ανήσυχων Ποδιών: Η αόρατη διαταραχή που «κλέβει» τον ύπνο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign